Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

„Za humny je válka“, tvrdí publicista Jefim Fištejn

31.05.2016 Ostrava

úterý 31. května v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY OstravaZkušený spisovatel a publicista Jefim Fištejn nabízí v knize mozaiku pohledů na naši civilizaci i na svět islámu. Hrozí naší unavené Evropě, že ji rozloží rychle se množící muslimský cizopasník? Beseda a autogramiáda se uskuteční v úterý 31. května v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz. Hostem besedy bude Zdeněk Čech z nakladatelství Daranus.Ze…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

úterý 31. května v 16.00, KNIHCENTRUM.cz DŮM KNIHY Ostrava

Zkušený spisovatel a publicista Jefim Fištejn nabízí v knize mozaiku pohledů na naši civilizaci i na svět islámu. Hrozí naší unavené Evropě, že ji rozloží rychle se množící muslimský cizopasník? Beseda a autogramiáda se uskuteční v úterý 31. května v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz. Hostem besedy bude Zdeněk Čech z nakladatelství Daranus.

Ze zemí, kde se bojuje, i ze států, kde panuje neklid, se do Evropy tlačí miliony lidí. Další sem míří z krajů, kde je až děsivě bídná životní úroveň anebo tam začíná vládnout sucho. Mluví se o krizi spjaté s přílivem uprchlíků, kteří jsou na cestě za vysněným evropským rájem ochotni riskovat třeba i život. Zkušený spisovatel a publicista Jefim Fištejn nabízí v knize Za humny je válka mozaiku pohledů na naši civilizaci i na svět islámu, na zřídla napětí i na krutost válečníků, na ty, co se umějí bránit, i na ty, co téměř bezmocně upadli do tenat osudu. Hrozí naší unavené Evropě, že ji nakonec rozloží rychle se množící muslimský cizopasník, který do zdejších zemí nepatří, byť se do nich hrne, a navíc dokáže být agresivní? V sousedním Německu mění už potíže s imigrací politickou scénu a ve Švédsku už známé město Malmö pomalu přestává být švédské. Z Evropy se v obavách z muslimského příboje stěhují zástupy Židů do Izraele. A na jedné straně je tu v našich očích doslova hrůzný Islámský stát, na druhé vcelku spořádaná arabská monarchie v Jordánsku. Nad Evropou, která prostě není s to vstřebat další a další houfy uprchlíků, se dnes už vznášejí otazníky. Začíná snad v téhle době konec naší civilizace? Přijde s ním něco nového? A může to bolet? Na tyto otázky vám Fištejnova knížka neodpoví. Ale budete jim díky ní rozumět.

Jefim Fištejn je česky píšící publicista, esejista a scenárista. Narodil se v Kyjevě a v roce 1969 vystudoval fakultu žurnalistiky na Lomonosovově univerzitě v Moskvě. V letech 1969–1980 žil v Praze, kde pracoval jako překladatel. Po podpisu Charty 77 byl v roce 1980 donucen emigrovat do Vídně. Působil jako politický komentátor rozhlasové stanice Rádio Svobodná Evropa, kde se specializoval především na středoevropskou a východoevropskou oblast. V letech 1996 a 1997 byl šéfredaktorem Lidových novin. Následně se opět vrátil do redakce Rádia Svobodná Evropa/Rádia Svoboda jako ředitel ruského vysílání. Je autorem četných politických článků, komentářů a kulturologických esejů v českém, ruském, německém a anglickém tisku, napsal několik knih a scénářů k dokumentárním filmům. V roce 1995 získal cenu "Stříbrná křepelka" Českého literárního fondu.

Sbíráme víčka s E-vičkou na podporu Moravskoslezského spolku na ochranu zvířat. Jako Dům knihy KNIHCENTRUM.cz jsme spustili charitativní akci, díky které budeme dlouhodobě podporovat Moravskoslezský spolek na ochranu zvířat. Za darování většího počtu  víček si můžete vybrat slevu na knihu či slevu v naší kavárně.

Během měsíce května se zúčastněte slosování o vstupenky do expozice Světa techniky v Ostravě.

Po celý měsíc květen bude v Domě knihy KNIHCENTRUM.cz probíhat akce "Čím více KNIH nakoupíš, tím větší SLEVU máš". Akce platí do 31. 5. 2016.

Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

 

Sledujte nás na webu a FB:

http://www.knihcentrum-ostrava.cz/news

https://www.facebook.com/KNIHCENTRUMcz-D%C5%AFm-knihy-253392878145940/?fref=ts

www.knihcentrum-ostrava.cz

 

 

Mapa

Další akce v okolí

MINT market jaro 2024 - Ostrava

23.03.2024 - 23.03.2024
Ostrava

Jarní módní sezónu v Ostravě odstartuje MINT Market, který se bude konat v sobotu 23. března v Trojhalí Karolina. Na…

ReFashanda 2024 - Ostrava

05.04.2024 - 06.04.2024
Výstaviště Černá louka

Iniciátorem festivalu udržitelné módy ReFashion je společnost Černá louka. V roce 2024 ReFashion odstartuje v pátek 5.…

Urban Challenge 2024 - Ostrava

27.09.2024 - 28.09.2024
Landek park

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Královský košt Ostrava 2024

01.11.2024 - 01.11.2024
Kulturní centrum Akord…

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete