Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

100 let První republiky na Svojanově

29.09.2018 - 30.09.2018 Svojanov

Nemáte plán na víkend 29. a 30.9.2018? Pak se vydejte na hrad Svojanov a oslavte s námi 100 let První republiky. :-)Sobotní program připravila brněnská Společnost Renata. Chcete vidět, jak to chodilo v době, kdy poslední dny starého Rakouska byly už sečtené? Na hradním nádvoří najdete poštu s C.K. pohlednicemi. Fotograf vám zhotoví secesní fotografie. Zazní valčíky a písně z flašinetu.Nástup…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Hrad Svojanov
Oblast
Severovýchod
Kraj
Pardubický kraj
Okres
Svitavy
Obec
Svojanov

Fotogalerie k článku

Nemáte plán na víkend 29. a 30.9.2018? Pak se vydejte na hrad Svojanov a oslavte s námi 100 let První republiky. :-)


Sobotní program připravila brněnská Společnost Renata. Chcete vidět, jak to chodilo v době, kdy poslední dny starého Rakouska byly už sečtené? Na hradním nádvoří najdete poštu s C.K. pohlednicemi. Fotograf vám zhotoví secesní fotografie. Zazní valčíky a písně z flašinetu.


Nástup mladinké Československé republiky bude poté doprovázet radost občanů. Mění se symboly státu, úřední řeč, samozřejmě také hudba a móda. C.K. Postamt se mění na Českou poštu a mění rovněž nabízené pohlednice. Fotosalon mění styl na český vlastenecký. Z amplionů se ozývá swing a český šraml. :-)

Nedělní odpoledne bude věnované hudbě a unikátním módním oděvům, doplňkům a šperkům. Hudební pořad se Sestrami Havelkovými a jejich orchestrem, který začíná v 15 hodin, navodí swingovou hudbou atmosféru období 20. až 40. let minulého století. Lidé slavili všude. Nejinak tomu bude na Svojanově.
Kromě hudebního zážitku se nenechte připravit o jedinečnou módní přehlídku světově uznávané sbírky Vlaďky Dobiášové. Dobové oblečení, které představí na Svojanově, pochází z majetku filmových hvězd První republiky. Originální kolekce je zcela výjimečná, a to i vzhledem ke své nevyčíslitelné hodnotě. Kdo je nosil? Přijeďte se podívat. :-)

Nepřijdete ani o komentované prohlídky empírového paláce s unikátní kopií pohřební koruny Přemysla Otakara II., středověkého sklepení opředeného legendami a pověstmi.

Mapa

Další akce v okolí

Svitavský vandr 2024 - Svitavy

22.06.2024 - 22.06.2024
Chata Rosnička

Přidejte se ke konání prvního ročníku turistické akce Svitavský vandr!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete