Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Amadeus se vrací do kin - Čr

02.03.2017 - 31.03.2017 Praha

FORMANŮV AMADEUS SE VRACÍ DO KIN, ALE JEN NA KRÁTKOOscarový Amadeus je velkolepým historickým eposem a jedním z nejlepších filmů v dějinách. Pro mnohé je překrásnou oslavou hudby Wolfganga Amadea Mozarta, jednoho z velikánů klasické hudby. Kultovní film se teď vrací na plátna kin. Pouze v březnu budou mít diváci možnost vidět na velkém plátně režisérský sestřih, který Miloš Forman představil na…

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

FORMANŮV AMADEUS SE VRACÍ DO KIN, ALE JEN NA KRÁTKO

Oscarový Amadeus je velkolepým historickým eposem a jedním z nejlepších filmů v dějinách. Pro mnohé je překrásnou oslavou hudby Wolfganga Amadea Mozarta, jednoho z velikánů klasické hudby. Kultovní film se teď vrací na plátna kin. Pouze v březnu budou mít diváci možnost vidět na velkém plátně režisérský sestřih, který Miloš Forman představil na Berlinale v roce 2002.

Amadea v originálním znění s českými titulky uvedou kina po celé České republice. Předpremiéru bude mít digitálně remasterovaný snímek už 2. března v pražském kině Dlabačov, kam jsou zváni všichni fanoušci skvostného snímku. Pro mnohé definující dílo kinematografie se pak postupně objeví na programu desítek kin po celém Česku.

Oscary ověnčený filmový skvost

Děj Amadea není bezpochyby potřeba dlouze představovat. Píše se rok 1781 a Antonio Salieri (Abraham) působí jako dvorní skladatel císaře Josefa II (Jeffrey Jones). Když ke dvoru přijede Mozart (Tom Hulce), Salieri si s hrůzou uvědomí, že božské hudební nadání, které si přál mít on sám, dostal do vínku tento obscénní a rozpustilý vtipálek. Salieri dohnán žárlivostí k zuřivosti organizuje intriky s cílem zničit Mozarta, k čemuž je ochoten použít všechny dostupné prostředky. Možná i vraždu. Podařilo se Salierimu umlčet jednoho z největších géniů světové hudby?

Formanovo životopisné drama získalo v roce 1985 Oscara za nejlepší film a posbíralo sošky i za režii, hlavního herce, adaptovaný scénář, výpravu, kostýmy, make-up a mix zvuku.

Vstupenky

na předpremiéru je možné zakoupit v předprodeji, na stránkách www.dlabacov.cz nebo v pokladně, která je otevřena denně, půl hodiny před začátky představení.
Kino Dlabačov sídlí na Bělohorské ulici na Praze 6 hned vedle hotelu Orea Pyramida. Kino je nejlépe dostupné ze zastávek Malovanka (tramvaj č. 22, 25) nebo Pod Královkou (autobus č. 149).

Dlabačov je dnes jediné kino na Praze 6, které se po modernizaci v roce 2015 vrátilo na kulturní mapu Prahy. Kromě pestré filmové nabídky Kina Dlabačov, jehož sál je vybaven nejnovější technologií digitální projekce s vysokým rozlišením 4K, jsou součástí programu také divadelní představení, koncerty, výstavy a další kulturní akce. V předsálí je otevřena kavárna. Prostor je rovněž možné pronajmout pro jakoukoli obchodní, kulturní nebo soukromou akci.

Více na http://www.dlabacov.cz/  nebo na facebookových stránkách https://www.facebook.com/dlabacov.cz

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Urban Challenge 2024 - Praha

19.04.2024 - 20.04.2024
Bohnice

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Velká a Malá Amerika autobusem 2024…

21.04.2024 - 21.04.2024
Smíchovské nádraží

Prozkoumejte s námi vápencové lomy kousek za Prahou. Podíváme se k zatopenému lomu a projdeme podzemní štolou.…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete