Statistika našeho portálu

  • 102 233 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Arena - festival - Praha

14.06.2018 - 24.06.2018 Praha

Druhý ročník festivalu ARENA 2018 Divadla Bratří Formanů nabídne unikátní one-man show švýcarského provazochodce i představení stvořené pouze pro Prahu ARENA 2018 Divadla Bratří Formanů, festival divadla, nového cirkusu, hudby a současné vizuální tvorbyDruhý ročník open air festivalu ARENA 2018 Divadla Bratří Formanů se uskuteční od 14. do 24. června na Smíchovské náplavce u železničního mostu…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
v prostoru smíchovské náplavky u železničního mostu
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Druhý ročník festivalu ARENA 2018 Divadla Bratří Formanů nabídne unikátní one-man show švýcarského provazochodce i představení stvořené pouze pro Prahu

ARENA 2018 Divadla Bratří Formanů, festival divadla, nového cirkusu, hudby a současné vizuální tvorby

Druhý ročník open air festivalu ARENA 2018 Divadla Bratří Formanů se uskuteční od 14. do 24. června na Smíchovské náplavce u železničního mostu v Praze. Úplně poprvé zavítá do Prahy švýcarský provazochodec David Dimitri s představením L'Homme Cirque (Muž cirkusu) či francouzský umělec Boris Gibé se svou novinkou L’Absolu odehrávající se ve zvláštním prostoru pouze pro sto diváků. Festival nabídne také ojedinělé představení studentů známé cirkusové školy FLIC z Turína stvořené přímo pro Prahu pod dohledem světoznámého lektora nového cirkusu Roberta Magra. Vstup do areálu je po celou dobu konání festivalu zdarma. Vstupenky na jednotlivá představení jsou v prodeji na portálu GOOUT.

 "Minulý rok navštívilo čerstvě založený festival ARENA během pěti dní více než šest tisíc lidí. Všechna představení byla ihned vyprodaná. Ten veliký zájem nám dodal nejen odhodlání pokračovat, ale i kuráž prodloužit letošní festival na Smíchovské náplavce o dalších pět dní. Představení a aktéry letošní ARENY jsem vybíral s touhou, aby si v programu každý divák mohl najít svého favorita. Věřím, že pestrost a různost výběru dávají velkou naději, že tomu tak bude. A díky partnerům festivalu: především Magistrátu hlavního města Prahy, městské části Praha 5 a společnostem EUC a C.S.CARGO může Praha tyto "mistry" na Smíchovské náplavce nakonec opravdu uvítat," říká Petr Forman, ředitel festivalu ARENA Divadla Bratří Formanů.

Kromě zahraničních hostů nabídne desetidenní festival také oblíbené rodinné představení Aladin z dílny Matěje Formana. Představení se odehraje na Lodi Tajemství, která zakotví stejně jako loni u Smíchovské náplavky u železničního mostu. Na Lodi Tajemství se uskuteční také speciální absolventské představení 24 studentů z italské cirkusové školy FLIC z Turína s názvem ALEA pod taktovkou Roberta Magra.

Pro všechny návštěvníky je připraven doprovodný program v podobě dílen, divadelních představení, koncertů na souši i na lodi a průběžných výstupů účinkujících v areálu festivalu. Každý zde také nalezne dostatek příležitostí k relaxaci v originálním prostoru na břehu řeky s výhledem na Vyšehrad. Výběr místa konání ovšem není náhodný: Festival se koná na místě, kde dříve stávala oblíbená Arena F. A. Švandy sloužící téměř 70 let jako divadlo i jako místo k setkávání.

Festival ARENA podporujeme i letos, a to včetně zajištění nepřetržitého zdravotnického dohledu v areálu festivalu. Já osobně doufám, že zase přijedou návštěvníci ze všech koutů naší republiky a užijí si představení, koncerty či jiné festivalové aktivity. Smíchovská náplavka bude sloužit také jako místo k relaxaci s nabídkou dobrého jídla a pití. Po celou dobu konání festivalu sem mohou lidé zavítat zdarma, takže pokud chce někdo strávit hezké odpoledne ve festivalovém areálu, je určitě vítán," říká Aziz Jahić, marketingový ředitel zdravotnické skupiny EUC.


Další akce v okolí

Dílna všímavosti: Ruka mine bok, sl…

25.04.2024 - 25.04.2024
Meditační zahrada HAMU

PREMIÉRA V Meditační zahradě HAMU S sebou: mobil a sluchátka

Grill Piknik Zbraslav

27.04.2024 - 27.04.2024
U Malé řeky

Návštěvníci jsou zváni na zahájení grilovací sezóny na Zbraslavi, kde budou moci ochutnat jak klasické pokrmy, tak…

Herní hudba v Rudolfinu: GAMES s Fi…

27.04.2024 - 27.04.2024
Dvořákova síň

Čtvrté pokračování koncertu herní hudby GAMES (27. 4.) přinese jak hudbu z hitů českého videoherního průmyslu Mafia a…

Hravé neděle na Zážitkovce Praha - …

28.04.2024 - 28.04.2024
Zážitkovka Praha

Vyrobte si strašidelné oči, speciální pavoučí mýdla nebo umíchejte kouzelný lektvar.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 24. duben

Dnes má svátek Jiří

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete