Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Aukce děl - Palác Žofín Praha

28.05.2017 Praha

Aukce Galerie KODL i ve prospěch Centra ParapleJedinečná aukce Galerie KODL, která představí 230 uměleckých děl v celkové vyvolávací ceně přes 140 milionů korun, se koná v neděli 28. května od 12 hodin ve Velkém sále na Žofíně. Na zájemce čekají skutečné skvosty v podobě děl autorů jako František Kupka, Toyen, Antonín Slavíček, Václav Špála nebo Emil Filla. V rámci této aukce se již popáté…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Palác Žofín Praha
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Aukce Galerie KODL i ve prospěch Centra Paraple

Jedinečná aukce Galerie KODL, která představí 230 uměleckých děl v celkové vyvolávací ceně přes 140 milionů korun, se koná v neděli 28. května od 12 hodin ve Velkém sále na Žofíně. Na zájemce čekají skutečné skvosty v podobě děl autorů jako František Kupka, Toyen, Antonín Slavíček, Václav Špála nebo Emil Filla. V rámci této aukce se již popáté uskuteční dražba deseti obrazů ve prospěch Centra Paraple.

Mimořádnost a výjimečnost této aukce spočívá v rekordním počtu milionových položek. Více než 30 obrazů se totiž bude dražit nad hranicí milionu korun. Nejdražším obrazem aukce je jedinečná kompozice od čelného představitele metafyzické malby Giorgia de Chirica startující na 19 milionech korun. Vyvolávací cenu přes deset milionů korun překonala práce od Františka Kupky a velkoformátové plátno od malířky Toyen, z nedostupného a sběratelsky vysoce ceněného artificiálního období.

Historicky poprvé se v jedné aukci nabízí tři významná díla od Antonína Slavíčka. S napětím se bude očekávat dražba významného plátna Žně v Kraskově, které je jedním z autorových mediálně nejznámějších obrazů. Představí se také obrazy, které byly sběratelům a široké veřejnosti dosud nedostupné v soukromých sbírkách nebo byly známé jen z černobílých reprodukcí. Uveďme třeba unikátní plátno Ležící žena či kubistické Zátiší s hodinkami od Emila Filly nebo figurální scénu Otakara Kremličky. Sběratele jistě potěší, na českém trhu zcela ojedinělé, dílo našeho nejvýznamnějšího realisty Karla Purkyně.

Impresionistickou malbu reprezentuje i významný francouzský umělec Gustave Loiseau, který se na zdejším trhu objevuje zcela raritně. Česká moderna bude špičkově zastoupena plátny Václava Špály, Jana Zrzavého či Františka Muziky. Poetistické plátno na trhu prakticky nedostupného devětsilovského výtvarníka Františka Matouška a primitivistická Toaleta od Otakara Mrkvičky jistě přitáhnou pozornost a zájem nejen z řad odborného publika. Poválečnému umění pak vévodí sběratelsky vzácné dílo Malá Amerika od Kamila Lhotáka.

V rámci aukce budou již popáté dražena díla současných výtvarníků ve prospěch Centra Paraple. Galerie KODL spatřuje v této dlouhodobé spolupráci nejen možnost pomáhat hendikepovaným lidem, ale také mladým výtvarníkům, které touto formou představuje širší veřejnosti. Jedná se o práce umělců Pasty Onera, Martina Krajce, Adama Štecha, Ondřeje Basjuka, Lubomíra Typlta, Jakuba Tomáše, Jakuba Špaňhela a Pavly Malinové. Do aukce pro Paraple se rovněž rozhodl přispět i Theodor Pištěk s autorským tiskem svého nejslavnějšího díla Ecce Homo.

Zdeněk Svěrák, zakladatel Centra Paraple a společně s Janem Kačerem patron Aukce pro Paraple, považuje spojení Centra Paraple s Galerií KODL a výtvarníky za šťastný krok: " Prodej uměleckých děl znamená pro Paraple velkou finanční pomoc. Stejný význam má rozhodnutí galerie a výtvarníků pomáhat. To je dobrá zpráva nejen pro Paraple."

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Velikonoční pondělí ve Folklore gar…

29.03.2024 - 01.04.2024
Praha

Velikonoční pondělí ve Folklore garden bude ve znamení folkloru a speciálního velikonočního menu. Návštěvníci se mohou…

Velikonoční víkend v Mandarin Orien…

30.03.2024 - 31.03.2024
Praha

Velikonoce v hotelu Mandarin Oriental, Prague se letos ponesou v kreativním i duchu. Kromě tradičních velikonočních…

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

VIII. Euroasijský den 2024 - Praha

23.04.2024 - 23.04.2024
Škola mezinárodních a…

Srdečně zveme všechny, kteří se zajímají o kultury a náboženství z euroasijského prostoru, na den plný zajímavých…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete