Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Bezpečně na Monínci Sedlec Prčice

11.02.2018 Sedlec-Prčice

Bezpečně na Monínci představí, jak se chovat na sjezdovceAreál Monínec v neděli 11. února veřejnosti ukáže, jak se správně chovat na sjezdovce. Již šestý ročník akce Bezpečně na Monínci doprovodí praktickými ukázkami Policie ČR, tým záchranářů a Hasičského záchranného sboru. Součástí programu bude navíc hudební vystoupení zpěváka a skladatele Jardy Hypochondra.Bezpečně na Monínci se zaměří na…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Bezpečně na Monínci představí, jak se chovat na sjezdovce

Areál Monínec v neděli 11. února veřejnosti ukáže, jak se správně chovat na sjezdovce. Již šestý ročník akce Bezpečně na Monínci doprovodí praktickými ukázkami Policie ČR, tým záchranářů a Hasičského záchranného sboru. Součástí programu bude navíc hudební vystoupení zpěváka a skladatele Jardy Hypochondra.

Bezpečně na Monínci se zaměří na osvětu a dodržování Desatera FIS, tedy například na to, jak zvládnout rychlost a způsob vlastní jízdy, jak brát ohled na ostatní lyžaře a snowboardisty či jak se zachovat v případě, když se na sjezdovce stane úraz. Chybět proto nebudou ani ukázky první pomoci, ale i třeba záchrany, evakuace přímo z lanovky a kontrolní měření rychlosti lyžařů přímo na sjezdovce.

Akce, která na Monínci v neděli začne v 10.00 hodin a skončí okolo 16.00 hodin zároveň také vysvětlí, jak se vyhnout krádežím lyží a snowboardů, které návštěvníci nechávají mnohdy volně bez dozoru. Zástupci Policie ČR upozorní rovněž na to, jak předejít vykrádání zaparkovaných automobilů.

Celodenní program, jenž zpestří hudební vystoupení Jardy Hypochondra, je pro veřejnost zdarma. Partnerem akce je Rádio Blaník.

Areál Monínec nabízí 1 200 metrů dlouhou červeno-modrou sjezdovku, která je určena nejen pokročilým lyžařům, ale i začátečníkům a dětem. Na hlavní sjezdovku Monínce všechny vyveze pohodlná čtyřsedačková lanovka. Ze sjezdovky se zhruba v první třetině můžete dostat také na kotvu a sjíždět tak jen prudší část kopce. Tuto trať doplňuje vedlejší Hotelová sjezdovka, která je dlouhá 170 metrů.

Monínec leží 70 kilometrů jižně od Prahy na pomezí Středočeského a Jihočeského kraje v srdci České Sibiře a Českého Meránu. Ubytování je zajištěno v Hotelu Monínec, kde je také restaurace a bazén s vířivkou a saunou. Další ubytování nabízí stejnojmenné apartmány či penziony Javorka a Čertovka. U dolní části lanovky je navíc restaurace v alpském stylu M2.

Další informace lze nalézt na https://zima.moninec.cz/.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Mistrovství ČR v králičím hopu 2024…

13.04.2024 - 13.04.2024
Sportovní hala Příbram

Všechny příznivce králíků a sportu zveme na 12. Mistrovství České republiky v králičím hopu. Již 13. dubna v Příbrami…

Beer&Grill Fest Příbram 2024

20.04.2024 - 20.04.2024
Divadlo A. Dvořáka…

Zveme vás na 1. ročník festivalu Beer&Grill Fest, kde budete moci ochutnat jedinečná piva od malých i větších pivovarů…

43. SILMET Rally Příbram 2024

26.07.2024 - 27.07.2024
Příbram

Poslední červencovou sobotu se uskuteční již 43. ročník Silmet Rally Příbram. Naše domácí rally se pojede v obdobném…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete