Statistika našeho portálu

  • 102 233 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Botanická zahrada v Troji

19.05.2017 - 28.05.2017 Praha

Trojská botanická zahrada připravuje výstavu bonsají Japonská dokonalost zkrášlí jarní zahraduPo roce se do trojské botanické zahrady opět vrací bonsaje. Již po dvanácté si můžete prohlédnout jedinečnou výstavu japonského umění pod širým nebem. Každoročně jsou kromě výtvorů českých pěstitelů vystavovány i rostliny zahraničních tvůrců, tentokrát budou k vidění bonsaje od italského autora pana Luca…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Botanická zahrada v Troji
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Trojská botanická zahrada připravuje výstavu bonsají
Japonská dokonalost zkrášlí jarní zahradu

Po roce se do trojské botanické zahrady opět vrací bonsaje. Již po dvanácté si můžete prohlédnout jedinečnou výstavu japonského umění pod širým nebem. Každoročně jsou kromě výtvorů českých pěstitelů vystavovány i rostliny zahraničních tvůrců, tentokrát budou k vidění bonsaje od italského autora pana Luca Crespi. Ladné tvary a harmonie barev dokonale splynou s rozkvetlou Japonskou zahradou. Výstavu můžete navštívit od 19. do 28. května denně od 9 do 20 hodin. Během dvou víkendů je pro vás připraven bohatý program a chybět nebude ani komentované večerní provázení. Obdivujte japonské umění v Troji!

"Japonská zahrada je jednou z nejoblíbenějších expozic botanické zahrady a výstava bonsají je každoročně jedinečným zážitkem. Letos bude k vidění několik desítek rostlin od známých českých i zahraničních pěstitelů. Poprvé se představí italský autor Luca Crespi. Věřím, že i tentokrát bonsaje okouzlí jak odbornou tak laickou veřejnost. Bohatý doprovodný program pobaví, poučí a potěší malé i velké návštěvníky," zve na oblíbenou výstavu Bohumil Černý, pověřený řízením Botanické zahrady hl. m. Prahy. Doprovodný program vznikl ve spolupráci s Česko-japonskou společností. Čestnou záštitu nad výstavou převzalo Velvyslanectví Japonska v České republice. 

O víkendech ochutnáte japonské sushi, vyzkoušíte si skládání origami, shlédnete ukázky cvičení taiji a děti pobaví živá socha či veselý chůdař. Dne 20. května si nenechte ujít ukázku tvorby květinové ikebany, japonskou frašku nazvanou Horský asketa zlodějem tomelů v podání Divadla kjógenu Brno a vyzkoušejte si výrobu štětců z bambusu a psaní japonské kaligrafie. V neděli 21. května prožijte pravý čajový obřad a bubnovou show. Druhý bonsajový víkend bude patřit přednáškám. V sobotu 27. května vás čeká povídání o tradičních řemeslech a soiré s poezií Ivo Hucla a hudbou Marcela Bárty (saxofon) a Jana Chalupy (bicí). V neděli
28. května výstavu zakončí ukázky tvarování bonsají a přednáška Svátky a slavnosti v císařském Kjótu. Po oba víkendy bude k dispozici také čajovna U Cesty.

Ani v letošním roce nebude chybět oblíbené večerní provázení výstavou, během něhož se návštěvníci dozvědí zajímavosti o tvorbě Japonských zahrad o původu umění tvarování dřevin a mnoho dalšího. Na tyto speciální prohlídky je nutná rezervace předem.

Zájemci se mohou hlásit již nyní na email již nyní na email: eva.novozamska@botanicka.cz.

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Noční běh pro Světlušku v Praze 2024

25.04.2024 - 25.04.2024
Výstaviště

Noční běh pro Světlušku se z Moravy přesouvá do hlavního města. K pátému letošnímu nočnímu běhu odstartují běžci od…

Noční koloběžkování 2024 - Praha

27.04.2024 - 27.04.2024
Topsports centrum -…

Noční koloběžkování 2024 již tradičně otevře sezónu nejen pro všechny milovníky koloběžkování, ale i naplno otevře síť…

Hravé neděle na Zážitkovce Praha - …

28.04.2024 - 28.04.2024
Zážitkovka Praha

Vyrobte si strašidelné oči, speciální pavoučí mýdla nebo umíchejte kouzelný lektvar.

Jak vzniká výstava? II. / Neděle pr…

28.04.2024 - 28.04.2024
Pragovka Gallery,…

V neděli 28. dubna v 15:00 hodin bude odpoledne v Pragovka Gallery opět věnováno rodinám. Nedělní program s názvem Jak…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 24. duben

Dnes má svátek Jiří

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete