Statistika našeho portálu

  • 102 241 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Božská sobota se SLAM POETRY a Břevnovským jarmarkem na Dlabačově

18.11.2017 Praha

Vydejte se prožít božskou sobotu 18. listopadu na Dlabačově s celodenním designovým BŘEVNOVSKÝM JARMARKEM s módou, šperky, hračkami, ručně vyrobenou 100 % přírodní kosmetikou! Pochutnat si můžete i na výtečných dobrotách a večer završení ti nejlepší slam básníci z nejlepších!SLAM POETRY CZ = "Stát se textem..."Slam poetry nelze zaměňovat s autorským čtením či recitační soutěží, stojí na…

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Vydejte se prožít božskou sobotu 18. listopadu na Dlabačově s celodenním designovým BŘEVNOVSKÝM JARMARKEM s módou, šperky, hračkami, ručně vyrobenou 100 % přírodní kosmetikou! Pochutnat si můžete i na výtečných dobrotách a večer završení ti nejlepší slam básníci z nejlepších!

SLAM POETRY CZ = "Stát se textem..."

Slam poetry nelze zaměňovat s autorským čtením či recitační soutěží, stojí na pomezí poezie a divadla. Slamer komunikuje s diváky - mimikou, výrazem, pohybem, tématem i rytmem textu. Tak jako rituální totem vprostřed prérie stojí mikrofon zaklesnut ve stojanu uprostřed podia. Napětí by se dalo krájet, šňůra si ani nedovolí se pohnout.
Jeden po druhém přistupují mistři slova připraveni do posledního rýmu bojovat o vítězství v nervy drásajícím klání. Publikum se nechává uhranout, rozesmát, rozplakat, dojmout – stejně tak může při sebemenším náznaku chyby a tuctovitosti soutěžícího nemilosrdně vypískat. Reakce diváků je velmi vítaná, dodávají vystoupení akčnost a dynamiku.
Vítěz může být jen jeden. A rozhodne o něm porota složená z VÁS, diváků!

Vystoupí:

  • RIMMER | mistr ČR 2015 a 2016

Rimmer udělal velkou díru do slam poetry v roce 2008 a v roce 2015 se rozhodl vrátit po sedmi letech a hned vyhrát.

  • ANATOL SVAHILEC | mistr ČR 2014

Anatol Svahilec, jehož pseudonym vychází z jeho lásky k bojové technice, říká: "Anatol bylo nějaké letadlo za první světový války a Svahilec vychází z toho, že sice existuje poměrně rozšířený jazyk svahilština, ale není žádný kmen Svahilců. Já jsem tedy jediný svého druhu na světě."

 

  • ADELADLA



  • HONZA DIBITANZL

Honza Dibitanzl slamuje od února 2015. Jako jeden z mála dokáže plnohodnotně střídat pevné texty a improvizaci. Je to zástupce nejvyšší poezie, měří totiž 198 centimetrů.

  • JIRKA JURÁŇ

Jirka Juráň, dvojnásobný finalista a vicemistr ČR 2015 společně s Anatolem Svahilcem. Představitel pevných textů, jenž si rád hraje se slovy.

  • BARBORA

Barbora, k jejím největším úspěchům patří vítězství ve Femislamu 2016. Její básně jsou často intimní a emocionálně nabité, zaměřuje se také na celospolečenská témata související s jejím studiem genderové problematiky a antropologie.

 

  • MRUČIVÁK

Mručivák, pseudonym mu vymyslela manželka, protože rád mručí. Mručivák slamuje od roku 2009, kdy se přehoupl z řad diváků mezi účinkující. Je to plzeňský performer s pevnými texty, někdy prokládanými pevnou improvizací.

 Jaká je historie slamu v České republice? První celonárodní kolo slam poetry v České republice proběhlo roku 2003 na podzim na olomouckém festivalu Poezie bez hranic. Soutěž inicioval významný německý básník a prozaik českého původu Jaromír Konečný, který se poetry slamu v Německu aktivně věnuje. V roce 2004 se od května do října uskutečnilo již deset regionálních kol. Největší slamová divácká základna a tradice je v Plzni, Brně, Praze a Olomouci.

 

Kdy a kde?

Přijďte si zpříjemnit sobotu 18.11. se slam poetry do kina Dlabačov, které sídlí na Praze 6 hned vedle hotelu Orea Pyramida, který je nejlépe dostupný tramvají č. 22, 23, 25 a 97/ Bus 143 a 194 (zastávka Malovanka) nebo autobusem 149 (zastávka Pod Královkou).

Vstupenky si můžete zakoupit v předprodeji za 120 Kč nebo na místě za 150 Kč, více informací na: www.dlabacov.cz.

Kino Dlabačov se vrátilo na kulturní mapu Prahy 6 v roce 2015. Díky nejnovější technologii digitální projekce s vysokým rozlišením 4K je využíván pro jakoukoliv kulturní, obchodní nebo soukromou akci. Vedle pestré filmové nabídky Kina Dlabačov nabízí také divadelní představení, koncerty, výstavy a další kulturní akce a přináší lákavou protiváhu jednotvárné kultuře multiplexů. Populární je také kavárna Kina Dlabačov, kde se pořádají různé výstavy, jarmarky a doprovodné akce a můžete zde posedět s přáteli u kávy.

Další akce v okolí

Grill Piknik Zbraslav

27.04.2024 - 27.04.2024
U Malé řeky

Návštěvníci jsou zváni na zahájení grilovací sezóny na Zbraslavi, kde budou moci ochutnat jak klasické pokrmy, tak…

Rodinný festival Respekt k porodu 2…

13.05.2024 - 19.05.2024
HALA 13

Tradiční festival pro ženy i muže, kteří se chtějí dozvědět nové informace od řady odborníků a mít možnost udělat si…

Open House Praha 2024

13.05.2024 - 19.05.2024
Praha

Přátelé architektury a designu, máme pro vás skvělou zprávu! Festival Open House Praha se vrací tento rok ve velkém…

Oblíbený Army den opět v Atriu Flor…

18.05.2024 - 18.05.2024
Atrium Flora

Po roce se opět můžete těšit na oblíbený Army den v Atriu Flora. Uskuteční se v sobotu 18. května. Čekat na vás bude to…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 26. duben

Dnes má svátek Oto

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete