Statistika našeho portálu

  • 102 013 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Cantaria Clarinete - Třinec

03.06.2016 Třinec

Hana Tauchmanová, Jana Lahodná, Jana Černohouzová a Věra Kestřánková tvoří atraktivní klarinetové seskupení, které vedle nejznámějších klasických skladeb zahraje i vlastní provedení populárních písní. Žádný z dechových nástrojů nemá tak širokou paletu barev a nálad jako klarinet, o kterém je známo, že dokáže vystihnout téměř každou náladu a rozpoložení a jeho zvuk je navíc velmi podobný lidskému…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Hana Tauchmanová, Jana Lahodná, Jana Černohouzová a Věra Kestřánková tvoří atraktivní klarinetové seskupení, které vedle nejznámějších klasických skladeb zahraje i vlastní provedení populárních písní.
 

Žádný z dechových nástrojů nemá tak širokou paletu barev a nálad jako klarinet, o kterém je známo, že dokáže vystihnout téměř každou náladu a rozpoložení a jeho zvuk je navíc velmi podobný lidskému hlasu. Tento královský nástroj Vám představí čtyři půvabné klarinetistky - Hana Tauchmanová, Jana Lahodná, Jana Černohouzová a Věra Kestřánková. Uslyšíte jak klasické úpravy nejznámějších světových i českých skladeb barokního, klasicistního, romantického, populárního i jazzového charakteru, tak vlastní úpravy populárních skladeb.

Klarinetové kvarteto Cantarina Clarinete vzniklo v říjnu 2011 na půdě Hudební a taneční fakulty Akademie múzických umění v Praze jako tvůrčí studentský projekt čtveřice mladých klarinetistek. Z propojení hráčských kvalit s pěveckým nadšením se zrodil trefný název "zpívající klarinety". Nejen vokální zvuky, ale i tóny klarinetu dokreslují výstižnost názvu, protože klarinet je znám svou nejbližší podobností k lidskému hlasu.  Zvuk klarinetu dokáže vystihnout takřka každou náladu. Ať veselou či smutnou, cynickou, sarkastickou, hravou, žertovnou, romantickou, zasněnou. Žádný z dechových nástrojů nemá tak širokou paletu barev a nálad, jako klarinet.
Ve své koncertní činnosti rády čerpáme z repertoáru původně určeného pro klavír, orchestr, swingovou kapelu a další nástroje. Náš repertoár tvoří klasické úpravy nejznámějších světových i českých skladeb barokního, klasicistního, romantického, populárního i jazzového charakteru, ovšem také vlastní úpravy populárních skladeb, které pro nás připravuje Věra Kestřánková.

Rezervovat

Mapa

Další akce v okolí

Velikonoční městečko 2024 - Frýdek-…

28.03.2024 - 30.03.2024
Náměstí Svobody

Program na pódiu pro děti i dospělé, trhy s řemeslnými výrobky a nejrůznějšími dobrotami místní gastronomie, živá…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

úterý 19. březen

Dnes má svátek Josef

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete