Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

NZM Kačina - Muzeum českého venkova

18.10.2016 - 31.12.2020 Svatý Mikuláš

Život šlechty – zámecká expoziceV třinácti místnostech přízemí zámku Kačina je možné shlédnout reprezentační salony i soukromé apartmány majitelů zámku. Střed piana nobile tvoří společenské prostory, soukromé místnosti jsou umístěny na obou jeho koncích. V levé části přízemí je umístěn apartmán pána domu, v pravé části paní domu.Místnosti jsou vybaveny dobovým nábytkem, z převážné části…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
NZM Kačina - Muzeum českého venkova
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Kutná Hora
Obec
Svatý Mikuláš

Fotogalerie k článku

Život šlechty – zámecká expozice

V třinácti místnostech přízemí zámku Kačina je možné shlédnout reprezentační salony i soukromé apartmány majitelů zámku. Střed piana nobile tvoří společenské prostory, soukromé místnosti jsou umístěny na obou jeho koncích. V levé části přízemí je umístěn apartmán pána domu, v pravé části paní domu.

Místnosti jsou vybaveny dobovým nábytkem, z převážné části empírovým, z části ve stylu biedermeieru a druhého rokoka. Tři čtvrtiny nábytku a dalšího vybavení jsou původní, tzn. že v nich žil zde sídlící rod hrabat Chotků.

V části zámku je dochována rovněž původní výmalba místností. Mezi nejvýznamnější exponáty patří nadživotní portrét zakladatele zámku Jana Rudolfa Chotka s plány Kačiny v ruce či empírový soubor sedacího nábytku dovezený Chotky z Paříže. Tomuto šlechtickému rodu a jejich panství Nové Dvory je věnována kačinská expozice. Na pozadí historických proměn šlechty jako celku expozice umožňuje nahlédnout do každodenního soukromého i veřejného života mužských i ženských členů rodu Chotků v 19. a v první polovině 20. století. Chotkovskou expozici doplňuje jednak Chotkovská knihovna a divadlo a dále hospodářské zázemí zámku umístěné v suterénních prostorách zámku zahrnující mj. kuchyň, prádelnu, žehlírnu a další provozní místnosti.

Otevírací doba

Vstupné

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

Mapa

Další akce v okolí

600. výročí Bitvy u Malešova: Oslav…

07.06.2024 - 08.06.2024
Malešov

Přibližně před 600 lety, v důležité chvíli českých dějin, se odehrála bitva u Malešova, která do značné míry formovala…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete