Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Cirkulum - Ostrava

09.06.2017 - 11.06.2017 Ostrava

Cirkulum letos nabídne představení pod šapitó a novou scénu pro dětiDruhý červnový víkend Ostrava opět ožije pouličním uměním a stane se na několik dní evropským centrem nového cirkusu. Od 9. do 11. června 2017 se v kulisách městské památkové zóny v Ostravě-Porubě uskuteční v pořadí již druhý ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu a pouličního divadla CIRKULUM. Ten opět přinese bohatý…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Cirkulum letos nabídne představení pod šapitó a novou scénu pro děti

Druhý červnový víkend Ostrava opět ožije pouličním uměním a stane se na několik dní evropským centrem nového cirkusu. Od 9. do 11. června 2017 se v kulisách městské památkové zóny v Ostravě-Porubě uskuteční v pořadí již druhý ročník mezinárodního festivalu nového cirkusu a pouličního divadla CIRKULUM. Ten opět přinese bohatý program, plejádu účinkujících z celého světa a letos také několik výrazných novinek.

Tou hlavní je nová interiérová scéna, která vznikne ve velkém cirkusovém šapitó. "Pevně věříme, že možnost sledovat představení v originálním a velmi kontaktním cirkusovém prostředí divákům ještě umocní již tak výjimečné zážitky, které nabízí dramaturgie letošního ročníku," říká Václav Pokorný, umělecký ředitel festivalu Cirkulum. Velký cirkusový stan vyroste přímo na Hlavní třídě, a stane se tak dominantou celého festivalového dění.

Diváci však nepřijdou ani o původní scénu umístěnou v prostoru Nové auly Vysoké školy báňské – Technické univerzity Ostrava. "Zde uvedeme například českou premiéru zbrusu nového česko-slovenského projektu Cirkus Jánošík s představením, které je originálním zpracováním klasického díla snoubícího nový cirkus, divadlo, folklór či vrcholnou akrobacii," uvádí Ondřej Hajko, hlavní koordinátor celého projektu. Podle jeho slov bude další významnou novinkou letošního ročníku také originální dětská scéna ČEZ Family park. "Jde o novou scénu zaměřenou na děti, mládež a celé rodiny, která zahrnuje také interaktivní školu nového cirkusu, relax zónu či výtvarné dílny pod šapitó. Koncept jsme spolu s Nadací ČEZ a školou nového cirkusu UmCirkum připravili tak, aby si na své přišly všechny generace, tedy od dětí až po prarodiče," doplňuje Ondřej Hajko.

Všechna interiérová představení festivalu Cirkulum opět proběhnou s podtitulem "česká premiéra" a vstupenky na ně bude možné zakoupit výhradně na webových stránkách festivalu https://www.cirkulum.cz/ či v pokladně Informačního centra Poruba na Hlavní třídě. O dalším programu vás budeme průběžně informovat.


Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Čarodějnice na Slezskoostravském hr…

27.04.2024 - 27.04.2024
Slezskoostravský hrad

Oblíbené čarodějnice se po několikaleté pauze vrací na Slezskoostravský hrad.

Urban Challenge 2024 - Ostrava

27.09.2024 - 28.09.2024
Landek park

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

Královský košt Ostrava 2024

01.11.2024 - 01.11.2024
Kulturní centrum Akord…

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

R4 Alexandra Dovgan 2023 - Ostrava

22.04.2024 - 22.04.2024
Kino Vesmír

Poprvé v České republice se představí právě v Ostravě se svým recitálem mladá šestnáctiletá pianistka Alexandra Dovgan.…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete