Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Cyrilometodějské putování Slováckem - Uherské Hradiště

24.09.2016 Uherské Hradiště

Nenechte si ujít Cyrilometodějské putování Slováckem s účastí odborníkůSeznámit se s historickým odkazem cyrilometodějského období, poznat archeologická naleziště z období Velké Moravy a řadu dalších zajímavých míst umožní Cyrilometodějské putování po Slovácku, které v sobotu 24. září povede z Uherského Hradiště do Velehradu.Pro zájemce je v čase mezi 9 a 14 hodinou připravena zhruba 10 kilometrů…

Adresa a kontaktní informace

Nenechte si ujít Cyrilometodějské putování Slováckem s účastí odborníků

Seznámit se s historickým odkazem cyrilometodějského období, poznat archeologická naleziště z období Velké Moravy a řadu dalších zajímavých míst umožní Cyrilometodějské putování po Slovácku, které v sobotu 24. září povede z Uherského Hradiště do Velehradu.

Pro zájemce je v čase mezi 9 a 14 hodinou připravena zhruba 10 kilometrů dlouhá vycházka vedoucí z Výšiny sv. Metoděje v Uherském Hradišti přes Staré Město do Velehradu. Na trase je připraveno několik zastavení s odborným komentářem archeologů a muzejních odborníků.

Každý z účastníků obdrží na startu či zastávkách tzv. poutnický pas, který v průběhu putování umožní čerpat řadu výhod zejména při vstupech do muzejních expozic. Kdo si netroufne na celou trasu, může se přidat či skupinu opustit na jednotlivých zastaveních.

Na Výšině sv. Metoděje se zájemci shromáždí v 9 hodin. V 10 hodin je čeká zastávka v Centru Slovácké archeologie v Uherském Hradišti, v 11 hodin zajímavý výklad u kostela Sv. Michaela Archanděla ve Starém Městě, jehož historie spadá až do velkomoravské doby.

V pravé poledne je možné se ke skupině přidat ve Starém Městě u Památníku Velké Moravy. Bude zde mimo jiné příležitost vystoupat na jižní věž nového kostela sv. Ducha, která byla nedávno zpřístupněna veřejnosti.

Odtud bude trasa pokračovat po historické Poutní cestě růžence do Velehradu. Zde je pro účastníky připraven doprovodný program ve velehradském poutním areálu a jeho okolí. Držitelé poutních pasů budou mít možnost navštívit  například výstavu ve Velehradském domě sv. Cyrila a Metoděje, či nedaleký Archeoskanzen v Modré.  

Putování z Výšiny sv. Metoděje v Uherském Hradišti - Sadech přes Staré Město na Velehrad pořádá neziskové sdružení Evropská kulturní stezka sv. Cyrila a Metoděje ve spolupráci s Regionem Slovácko, Centrálou cestovního ruchu Východní Moravy, Slováckým muzeem, Moravským zemským muzeem, Římskokatolickou farností Velehrad a dalšími partnery.

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete