Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Degustace Mezinárodní den Malbecu

15.04.2014 - 17.04.2014 Praha

Mezinárodní den Malbecu15. a 17.4.2014 – Úterý a Čtvrtek - 19:00Vážení hosté, přijďte s námi oslavit Mezinárodní den Malbecu řízenou degustací těchto lahodných,  luxusních, argentinských vín.Degustační menu:1. Malbec Elsa Bianchi: Barva tmavě červená s fialovými tóny, vůně intenzivní připomínající směs ostružin, borůvek a černých třešní. Chuť výrazně ovocná, lehká s příjemnými tříslovinami.…

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Mezinárodní den Malbecu

15. a 17.4.2014 – Úterý a Čtvrtek - 19:00

Vážení hosté,

přijďte s námi oslavit Mezinárodní den Malbecu řízenou degustací těchto lahodných,  luxusních, argentinských vín.

Degustační menu:

1. Malbec Elsa Bianchi: Barva tmavě červená s fialovými tóny, vůně intenzivní připomínající směs ostružin, borůvek a černých třešní. Chuť výrazně ovocná, lehká s příjemnými tříslovinami. Dochuť je středně dlouhá.

2. Michel Torino – Collection Malbec: Rubínově červená barva s fialovými tóny. Intenzivní aroma připomíná švestky a černé třešně. Vyzrálá chuť s příchutí moruší s příjemnými taniny dělá toto víno obzvlášť pitelným.

3. Michel Torino – Collection Malbec Rosé           : Intenzivní růžová barva, jemné květinové aroma – částečně z růže s lehkými náznaky medu, středně tělnaté, svěží a ovocné. V chuti jsou patrné červené plody především třešně.
4. MalbecDon David: DON DAVID je řada vín typu rezerva, tedy vín vyrobených v údolí Cafayate v severní Argentině, které byly stařeny v nových sudech z francouzského dubu deset a více měsíců. Barva tohoto vína je živě červená s fialovými tóny. Vůně je květinová, bohatá, připomínající růže. Koncentrovaná ovocná chuť je příjemná, s dochutí vanilky, tabáku a čokolády.
5. Ciclos Malbec/Merlot: Každá odrůda byla zpracována odděleně a víno leželo 12 měsíců ve francouzských barikových sudech. Tato směs dvou vín je charakteristická svým výrazným ovocným aromatem připomínající švestky, ostružiny a černé třešně. Tmavě rubínová barva naznačuje, že chuť je velmi plná, jemně tříslovitá, výrazně ovocná, s příjemným kořenitým koncem. 
6. Don David Malbec La MaravillaVíno bylo vyrobeno z hroznů pečlivě vybraných na základě výrazu odrůdy. Vinifikace probíhala po dobu 15 měsíců v nových barikových sudech při použití 70% francouzského dubu a 30% sudů z amerického dubu. Následné ležení vína v lahvích při konstantní sklepní teplotě dalo ještě více vyniknout charakteru odrůdy pocházející z unikátních klimatických podmínek údolí Cafayate, pro které jsou typické velké teplotní rozdíly mezi horkými dny a studenými nocemi.
Výsledkem je tmavě fialové víno s vůní sušených švestek v kombinaci s černou třešní. Plná vyzrálá ovocná chuť s příchutí moruší je velmi dobře vybalancovaná, konec je dlouhý, jemně tříslovitý, s tóny čokolády a anýzu.

7. Malbec Particular Casa BianchiMalbec Particular Casa Bianchi: Oblast San Rafael a Mendoza. Víno zrálo v dubových sudech 14 měsíců (Odrůda : 95% Malbec, 5% Syrah). Ve vůni rozpoznáte fialky, červené bobulové ovoce, tabák, koření, vanilka a kouř. Jeho chuť je bohatá, vyzrálá a jemná.

8. Altimus Michel TorinoAltimus Michel TorinoAltimus Michel TorinoAltimus Malbec: Barva vína je silně rubínová s fialovými tóny. Vůně výrazně ovocná, morušově, rybízově ostružinová s náznaky anýzu a vanilky. Chuť je plná, hutná, tříslovitá, ovocná s čokoládovou dochutí. Víno je kruhově vybalancované s příjemnou tříslovinou. Skladovací potenciál je 10 – 12 let.

9. Cadus Malbec: V překladu toto slovo znamená sud. Ikonické víno výrobce odrůdy Malbec, která je pro Argentinu a především oblast Mendoza typická. Základ pro výjimečnou kvalitu byl dán již v nejlepších polohách vinohradů, kde byla sklizeň regulovaná na maximální výnos 4 tuny z hektaru. Sklizeň hroznů byla prováděna pouze ručně 2x až 3x kvůli výběru nejzralejších hroznů. Cadus zraje po dobu 18 měsíců v nově použitých sudech z francouzského dubu. Barva je intenzivně červená s fialovými tóny. Dominantním aromatem je vůně černého rybízu a zralých švestek, doplněná o vůni fíků a čokolády. V chuti je toto víno plné, tříslovité, velmi dobře strukturované, chuťový vjem doznívá velmi dlouho.

10.MALBEC GRAND RESERVA - Finca El Origen:  Šetrné zpracování nejlepších hroznů z nejlépe situovaných poloh. Víno tmavé, sytě purpurové barvy zrálo 16 měsíců v barikových sudech a má potenciál pro zrání na láhvi. Vůně připomíná zralé švestky, višně, fíky, fialky, vanilku, čokoládu, karamel, pražený chléb. Jeho chuť je plná s velmi bohatou strukturou a jemnými taniny. Vynikající

zážitek!

Dne 17. dubna letošního roku se podruhé v historii slaví Světový den Malbecu - "Malbec World Day".Oslavu se rozhodla uspořádat Argentinská asociace vinařů (Wines of Argentina) na počest nejslavnější odrůdy své země. Argentina je největším producentem Malbecu na světě a Malbec se stal národní odrůdou, která je pěstována ve všech vinařských oblastech země. Dnem oslav byl zvolen 17. duben, který by se časem měl stát mezi vinaři po celém světě tradičním datem spojeným s touto odrůdou. V rámci oslav se budou konat různé doprovodné akce ve významných městech Evropy, Asie a Ameriky.  Stranou nezůstane ani Praha, protože Gallery Winery Máneska se pro Vás rozhodla uspořádat řízenou degustaci těchto špičkových argentinských vín.

Občerstvení: čerstvé pečivo s olivovým olejem 1. jakosti a uzeninové prkénko.

Cena degustace s občerstvením 399,-CZK

Začátek degustace v 19 hodin. Adresa: Gallery Winery, Mánesova 57, Praha 2.

Rezervace nutná na: gallerywinery@seznam.cz, nebo tel. či sms na 720 192 461.

Těšíme se na Vás                                                  

gallery winery 

www.gallerywinery.cz

Další akce v okolí

Butky Park otvírá: Festival plný zá…

20.04.2024 - 20.04.2024
Galerie Butovice

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na…

Grill Piknik Zbraslav

27.04.2024 - 27.04.2024
U Malé řeky

Návštěvníci jsou zváni na zahájení grilovací sezóny na Zbraslavi, kde budou moci ochutnat jak klasické pokrmy, tak…

Přivítejte na Pražském hradě máj sk…

01.05.2024 - 01.05.2024
Svatováclavská vinice v…

První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého…

Den v růžovém Praha

02.05.2024 - 02.05.2024
Praha

Společenský večer s bohatým rautem a degustací nejlepších rosé a perlivích vín.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete