Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Den otevřených dveří na Pražském hradě

06.10.2018 Praha

Běžně nepřístupné reprezentační prostory Pražského hradu se v sobotu 6. října otevřou veřejnosti. Na Pražském hradě si do konce října lidé mohou prohlédnout také výstavy týkající se 100. výročí republiky. Přístupné jsou nyní zdarma.Otevřeny budou reprezentační prostory Pražského hradu. Návštěvníci budou mít možnost vidět běžně nepřístupné salony a místnosti, ve kterých se na Pražském hradě…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Běžně nepřístupné reprezentační prostory Pražského hradu se v sobotu 6. října otevřou veřejnosti. Na Pražském hradě si do konce října lidé mohou prohlédnout také výstavy týkající se 100. výročí republiky. Přístupné jsou nyní zdarma.


Otevřeny budou reprezentační prostory Pražského hradu. Návštěvníci budou mít možnost vidět běžně nepřístupné salony a místnosti, ve kterých se na Pražském hradě odehrává ceremoniální život. Navštívit bude možné například Španělský sál, Rudolfovu galerii, Trůnní sál nebo Habsburský salon, známý výzdobou s portréty rodiny Marie Terezie. Návštěvníci si budou moct prohlédnout místa, kde prezidenti vykonávají své ústavní pravomoci. U příležitosti 100. výročí založení Československa a blížícího se 28. října, během kterého prezident uděluje státní vyznamenání, chtějí zástupci Pražského hradu lidem představit téma řádových dnů.

Průvodci Pražského hradu vás budou očekávat v jednotlivých salonech prohlídkového okruhu, v rámci něhož se také seznámíte s historií a současností Kanceláře prezidenta republiky, činností prezidenta republiky a Správy Pražského hradu. V Rudolfově galerii si lidé budou moci prohlédnout velkou slavnostní tabuli, která bude prostřena speciálně pro den otevřených dveří. Její součástí bude kolekce 15 ručně foukaných křišťálových váz, které pro Pražský hrad u příležitosti 100. výročí vzniku ČSR vyrobila firma Moser. Poprvé byly použity v září při návštěvě indického prezidenta.

Vstup na prohlídku bude zajištěn Matyášovou branou z Hradčanského náměstí a prvního nádvoří, poslední návštěvník bude moci do reprezentačních prostor vstoupit půl hodiny před uzavřením, tedy v 16.30.

Další akce v okolí

Křivoklátský rychlík na velikonoční…

30.03.2024 - 30.03.2024
Železniční stanice

Historický motorový vlak na královský hrad Křivoklát. Tradiční velikonoční program. Speciální prohlídky. Muzeum českých…

Velikonoční víkend v Mandarin Orien…

30.03.2024 - 31.03.2024
Praha

Velikonoce v hotelu Mandarin Oriental, Prague se letos ponesou v kreativním i duchu. Kromě tradičních velikonočních…

Performance František Dvořák & Jiří…

04.04.2024 - 04.04.2024
Pragovka Gallery

Pragovka Gallery vás 4. dubna od 18 hodin zve na doprovodný program k aktuální skupinové výstavě Heuristický…

Hravé neděle na Zážitkovce Praha - …

07.04.2024 - 07.04.2024
Zážitkovka Praha

Pomalujte a odneste si tričko s čupr chobotnicí, hrajte novinky i topovky od Kvída.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete