Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zámek Liberec

28.10.2013 Liberec

Vůbec poprvé se letos během státního svátku 28. října lidé podívají do některých částí Libereckého zámku, uzavřeného před zraky veřejnosti už mnoho let.Liberecký zámek se nejspíš stane největším magnetem letošního Dne otevřených dveří. Bude na státní svátek 28. října otevřený od 9.00 do 17.00 hodin.Lidé si ale nebudou moci projít tuto historickou památku, vlastněnou soukromou společností, celou.…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zámek Liberec
Oblast
Severovýchod
Kraj
Liberecký kraj
Okres
Liberec
Obec
Liberec

Fotogalerie k článku

Vůbec poprvé se letos během státního svátku 28. října lidé podívají do některých částí Libereckého zámku, uzavřeného před zraky veřejnosti už mnoho let.
Liberecký zámek se nejspíš stane největším magnetem letošního Dne otevřených dveří. Bude na státní svátek 28. října otevřený od 9.00 do 17.00 hodin.

Lidé si ale nebudou moci projít tuto historickou památku, vlastněnou soukromou společností, celou. Přístupná bude pouze věž a zámecká kaple s dochovaným historickým interiérem. Na prohlídky kaple, které se uskuteční vždy každou půlhodinu, budou vydávány ve vestibulu zámku návštěvníkům časové vstupenky. Poslední začne v 16.30 hodin. Na zámek se návštěvníci dostanou parkem z ulice 8. března. Prohlídku doplní výstavka historických i současných fotografií objektu.

Otevření nejatraktivnějších částí zámku veřejnosti v den státního svátku dohodlo se soukromými vlastníky objektu vedení města Liberce při návštěvě na začátku srpna tohoto roku. "Chceme pomoci majitelům hledat možnosti využití tohoto rozsáhlého objektu," vysvětlila tehdy primátorka Martina Rosenbergová, proč se spolu s náměstky Jiřím Šolcem a Kamilem Janem Svobodou na zámek vydala.

Vedle zámku si budou moci zájemci prohlédnout také historickou radnici. Podívají se do zasedacích místností ve druhém patře, budou moci navštívit pracovnu primátorky i kancelář náměstka Jiřího Šolce, otevřená bude pro ně také obřadní síň. V případě příznivého počasí budou moci lidé rovněž vystoupat na věž. V zasedacích sálech si děti budou moci zkusit krátký vědomostní kvíz, a když zodpoví správně všechny otázky, pak je nemine i malá odměna.

Radnice bude otevřená od 9.00 do 14.00 hodin. Na věž budou lidé moci vystoupat každou půlhodinu. Podmínkou jsou časové vstupenky, které budou návštěvníkům vydávány ve vestibulu radnice. Současně bude v pondělí 28. října otevřena Oblastní galerie Liberec (10.00 – 17.00 hodin). Návštěvníci se budou moci podívat také do Galerie U Rytíře v suterénu radnice, v čase od 9.00 do 14.00 hodin.

"Na radnici, na zámek a do Oblastní galerie budou mít lidé vstup zdarma.

Symbolické vstupné zaplatí jen v Galerii U Rytíře. Za lístek zde dají polovinu, což je 15 korun," řekl David Pastva, vedoucí odboru sportu a cestovního ruchu magistrátu.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Hypnotizér v Liberci | květen 2024

20.05.2024 - 20.05.2024
Nad Školou 1675, 463 11…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Královský košt Liberec 2024

29.11.2024 - 29.11.2024
Liberec

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete