Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Den plný zábavy s hasičskou technikou

25.04.2015 Zbiroh

Hasičská expozice ve Zbirohu slaví 5 let - otevření sezóny bude ve velkém stylu.Ten, kdo se v sobotu 25. dubna vydá do Zbirohu a zavítá do Expozice požární ochrany, jako by prošel bránou do minulosti hasičského řemesla. Po celý den se v areálu bude potkávat s hasiči z počátku 20. století. Kdy: Sobota 25. dubna 2015, 10 – 16 hodinKde: Areál Hasičského záchranného sboru ČR ve Zbirohu, Švabín 649,…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Hasičská expozice ve Zbirohu slaví 5 let - otevření sezóny bude ve velkém stylu.

Ten, kdo se v sobotu 25. dubna vydá do Zbirohu a zavítá do Expozice požární ochrany, jako by prošel bránou do minulosti hasičského řemesla. Po celý den se v areálu bude potkávat s hasiči z počátku 20. století.

Kdy: Sobota 25. dubna 2015, 10 – 16 hodin

Kde: Areál Hasičského záchranného sboru ČR ve Zbirohu, Švabín 649, Zbiroh, GPS  49°51'29.34"N 13°45'7.911"E

Výcvik: Seznámíte se s tím, jak vypadal výcvik hasičů na konci 19. století. Výcvik bude proveden doslovně, dle metodiky vydané Zemskou ústřední hasičskou jednotou království Českého léta páně 1899.

Zásah: Uvidíte, čím a jak se hasilo před 250 lety. Akční zásahy prověří hasící schopnosti hasičů a jejich historických stříkaček. 

Soutěže: Děti i dospělí se mohou během dne zapojit do nejrůznějších soutěží o hasičské ceny. Vyzkouší si hasičské kuželky nebo se pokusí uhasit požár domečku pomocí džberové stříkačky. Pro odvážné je připraveno svezení na obojživelném pásovém vozidle Bobr.

Dobrá nálada: Celodenní program doplní vystoupení zbirožských mažoretek a malých hasičů, kteří předvedou svou přípravu na budoucí povolání. O dobrou náladu se po celý den bude starat hudební skupina Bonton band. V areálu se bude tyčit i skákací hrad.

Oslavy: Oslavovat a vzpomínat přijedou ti, kteří stáli u zrodu Expozice a zasloužili se o její vybudování.  Na akci zavítají také mnozí bývalí náčelníci požární ochrany.

Exponáty: Na ploše o rozloze 4500 m2 čeká na hasičské nadšence více jak 130 exponátů historické hasičské techniky, z nichž nejstarší pochází už z počátku 18. století. Návštěvníci mohou zavítat do plně vybaveného krytu, do zařízeného podzemního velitelsko-štábního pracoviště nebo do polní nemocnice.

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete