Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Den s těžkou technikou - Rokycany

12.08.2017 Rokycany

Nenechte si ujít Den s těžkou technikouNa sobotu 12.8.2017 od 13,00 hod. do 17,00 hod. pořádá Město Rokycany a Muzeum na demarkační linii v Rokycanech akci Den s technikou, tedy program zaměřený na prohlídky, ukázky činnosti a jízdy vojenské techniky a techniky integrovaného záchranného systému.V tento den mohou návštěvníci nahlédnout, ale i vstoupit do techniky, která není běžně zpřístupněna.…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Vojenské muzeum na demarkační linii v Rokycanech
Oblast
Jihozápad
Kraj
Plzeňský kraj
Okres
Rokycany
Obec
Rokycany

Nenechte si ujít Den s těžkou technikou

Na sobotu 12.8.2017 od 13,00 hod. do 17,00 hod. pořádá Město Rokycany a Muzeum na demarkační linii v Rokycanech akci Den s technikou, tedy program zaměřený na prohlídky, ukázky činnosti a jízdy vojenské techniky a techniky integrovaného záchranného systému.

V tento den mohou návštěvníci nahlédnout, ale i vstoupit do techniky, která není běžně zpřístupněna. Otevřeny budou také technické části strojů tak, aby si zájemci mohli prohlédnout motory, které naše stroje pohání. Připraveny jsou ukázkové jízdy s tanky na polygonu muzea, ukázky činnosti těžké techniky v akci. V pohybu představíme také největší novinku letošní sezóny muzea – funkční repliku nejlepšího německého tanku II. světové války – tanku Phanter, která byla během 3 měsíců postavena přímo v areálu muzea na zakázku pro ruskou filmovou produkci.

Součástí programu budou dynamické a statické ukázky činnosti Hasičského záchranného sboru Zbiroh, Hasičského sboru Rokycany a Policie ČR. Při dynamických ukázkách tyto složky záchranného systému představí svoji techniku v činnosti. Hasičský záchranný útvar představí Traktor bagr Huddind, který pracuje pomocí dálkového ovládání, Policie ČR představí zadržení nebezpečného pachatele jednotkou psovodů a Hasičský sbor Rokycany má dokonce v případě příznivého počasí v rámci svojí ukázky připravené překvapení pro děti.

Děti se zúčastní soutěže "Škola tankisty", ve které prokáží nejen svoji zdatnost a obratnost, ale i přesnou "mušku" při střelbě z paintballové pistole. A aby ani dospělí nepřišli zkrátka, budou moci prokázat svoji fyzickou zdatnost při počtu provedených shybů na hlavni tanku. Tři nejzdatnější budou odměněni jízdou v pásovém vozidle ATS2 v terénu. V závěru dne se pak budou moci svést v pásovém vozidle ATS2 v terénu i všichni další zájemci.

Součástí programu budou i výstavy Na křídlech svobody a Srpen 1968, a samozřejmě i statické ukázky: služebních vozidel dopravní policie a obvodní pořádkové policie, výstroje pořádkové jednotky PČR a výzbroje PČR, techniky 13. dělostřeleckého pluku Jínce a mnoho dalších.

Podrobný program celého dne: www.vojenskemuzeumrokycany.cz

Vstup na akci je ZDARMA.

 

Těšíme se na vás!

 

 

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete