Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Dětské dílničky „Malý elektrotechnik“

28.09.2017 Velvary

Muzeum technických hraček pod záštitou města Velvary pořádá technické dílničky pro děti i rodiče. Návštěvníci si mohou vyzkoušet zapojení elektrických obvodů za pomocí součástek elektrostavebnice ze 70. a 80. let 20. století,  sestavit si vlastní funkční rádio nebo si zkusit elektronické pokusy. Ve stálé expozici uvidíte mnoho sběratelských zajímavostí a také se dozvíte, kde se vyráběly hračky v…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Muzeum technických hraček pod záštitou města Velvary pořádá technické dílničky pro děti i rodiče. Návštěvníci si mohou vyzkoušet zapojení elektrických obvodů za pomocí součástek elektrostavebnice ze 70. a 80. let 20. století,  sestavit si vlastní funkční rádio nebo si zkusit elektronické pokusy. Ve stálé expozici uvidíte mnoho sběratelských zajímavostí a také se dozvíte, kde se vyráběly hračky v poválečném Československu. Seznámíte se s produkcí hraček známých závodů N. P. Igla (Ites), V. D. Igra, Ikaria (Chemoplast), Kovodružstvo Náchod i neznámých výrobců.

 

Součástí prohlídky jsou ukázky jízdy historických plechových vláčků na velkém elektrifikovaném kolejišti o rozchodu kolejí "0" (32 mm)  s elektromagnetickými signály a návěstidly, budovami nádraží, osvětlenými nástupišti, železničními mosty, přejezdy, tunely a s mnoha dalšími stavbami. Kolejiště má rozlohu cca 30 m2 a je sestaveno z železničních hraček vyrobených v Československu a Německu ve dvacátých až padesátých letech 20. století.

 

Přijďte do velvarského muzea hraček a prožijte den plný her a zábavy.

Mapa

Další akce v okolí

Kladenský Majáles 2024

25.04.2024 - 25.04.2024
Kladno

Kladenský Majáles je studentský festival na oslavu jara, mládí a studentského života pořádaný studenty pro studenty,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete