Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Dětský svět na Skalce - Ostrava

06.12.2017 - 18.12.2017 Ostrava

Skalka zítra odstartuje dětskou lyžařskou sezonu diskotékou na lyžíchVe středu 6. prosince zahajuje lyžařskou sezonu Dětský svět na Skalce. Malí i velcí návštěvníci se mohou těšit na diskotéku na lyžích s hudebním doprovodem, nejrůznější soutěže, překážky a podjezdy, oblíbeného maskota Skaláčka, ale i sladké odměny. Akci bude moderovat DJ Chosse Martinez a Olda Gbelec. Začátek je v 16:00 hodin…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Skalka zítra odstartuje dětskou lyžařskou sezonu diskotékou na lyžích

Ve středu 6. prosince zahajuje lyžařskou sezonu Dětský svět na Skalce. Malí i velcí návštěvníci se mohou těšit na diskotéku na lyžích s hudebním doprovodem, nejrůznější soutěže, překážky a podjezdy, oblíbeného maskota Skaláčka, ale i sladké odměny. Akci bude moderovat DJ Chosse Martinez a Olda Gbelec. Začátek je v 16:00 hodin odpoledne. Vstup je pro všechny návštěvníky zdarma!

Na sobotu 9. prosince je pak pro děti a jejich rodiče připraven Mikuláš na Skalce. Malí i velcí návštěvníci se mohou těšit na Mikulášské nadílení s oblíbenou kouzelnicí Radanou či pravé čertovské odpoledne s hranou pohádkou a soutěžemi, ale i další zajímavý program a něco dobrého na zub.

Vstup je pro všechny návštěvníky zdarma!

V pondělí 18. prosince odstartuje na Skalce lyžovačka i na velké sjezdovce. Všichni jsou srdečně zváni!

"Zimní sezonu v Dětském světě můžeme již teď odstartovat díky unikátní zasněžovací technologii Snowfactory. Tu si náš areál pořídil koncem letošního listopadu jako první skiareál na Moravě a třetí v České republice. Technologie je unikátní v tom, že umožňuje výrobu sněhu i při plusových teplotách, a to až do výše 20 stupňů Celsia, zatímco běžná sněžná děla či sněžné tyče vyrábějí sníh až při teplotě –2 stupně Celsia. Ve Snowfactory navíc celý proces výroby sněhu probíhá zcela bez chemických přísad a při výrobě sněhu se používá jen čistá voda. Vyrobené ledové vločky (šupinky) neobsahují zbytkovou vlhkost a mají teplotu –5 stupňů Celsia. Díky nízké teplotě sníh vytváří vlastní chlazení a taje velmi pomalu. Pořízením této technologie jsme chtěli dětem a jejich rodičům přímo v Ostravě garantovat stoprocentně hygienický čistý sníh a navíc za každého počasí. Věřím, že u nás budou děti se sněhovou nadílkou spokojené a pořádně si ji užijí," říká projektová manažerka areálu Skalka Family park Leona Lamaczová.

Program:

Zahájení lyžařské sezony v Dětském světě, středa 6. prosince:
15:00 Hudba a stánky s občerstvením
16:00 Diskotéka na lyžích – oficiální zahájení programu – soutěže, překážky a podjezdy, kluziště pod širým nebem, možnost bobování a sáňkování, maskot Skaláček, sladké odměny, příjemná hudba, DJ Chosse Martinez a moderátor Hitrádia Orion Olda Gbelec, zkušení instruktoři areálu Skalka.
Po celou dobu bude otevřená restaurace, bistro a bouda u sjezdovky.

Vstup je ZDARMA.

Více informací v programu na webových stránkách areálu Skalka Family park.

Mikuláš na Skalce, sobota 9. prosince:
10:30–11:30 Mikulášské nadílení s oblíbenou kouzelnicí Radanou
14:00– 17:00 Pravé Čertovské odpoledne na Skalce s pohádkou i soutěžemi
14:00 Krátká čertovská pohádka s malou odměnou pro děti za písničku/básničku, soutěže a hry pro děti na sněhu
16:00 Krátká čertovská pohádka s malou odměnou pro děti za pásničku/básničku, soutěže a hry pro děti na sněhu
Po celou dobu restaurace s poctivou kuchyní.

Vstup je ZDARMA.

Skalka Family park je rodinný areál na okraji Ostravy a přitom jedinečně situovaný v přírodě – tuto oblast protíná ekologický koridor. Areál je určen zejména rodinám s dětmi ve věku od 3 do 12 let. Areál je situován na okraji města a je snadno dostupný osobními automobily či MHD (od 1. prosince zde nově funguje víkendová kyvadlová dopravu z tramvajové smyčky Vřesinská až na Skalku vždy v půl a v celou, a to zcela zdarma!). Celoročně návštěvníkům nabízí zajímavý program, a tak ideálním místem k trávení volného času. Pro návštěvníky je zde k dispozici přímo pod širým nebem bruslařské kluziště, dvě udržované lyžařské sjezdovky a dětský svět. Celkem 700 metrů sjezdovek. Přes léto je tady navíc 102 m nebo 45 m dlouhé zážitkové dráhy (velký a malý tubing). Navíc malý tubing bude v provozu i přes zimu. Dalšími atrakcemi areálu jsou lezecká pyramida, lanové centrum Lanáček, lezecká stěna, trampolíny, skluzavky, workout hřiště či nejoblíbenější bourací autíčka bumper cars a pro odvážnější návštěvníky také aquazorbing. V létě v areálu probíhají letní tábory či příměstské tábory, soutěže, muzikály, workshopy a gastro festivaly. V zimě se zde konají lyžařské tábory, školní i soukromé lyžařské kurzy pro děti i dospělé pod vedením zkušených instruktorů a nově i bruslařská školička s doprovodným programem pro rodiny s dětmi. V areálu je zajištěn servis bruslí a lyží. Veškeré vybavení k lyžování, snowboardu či bruslení – jak pro začátečníky, tak pro pokročilé – si lze přímo na místě také zapůjčit. Součástí areálu je i příjemná restaurace s poctivou kuchyní, kde si lze pochutnat na odpoledním menu či vydatné večeři. U areálu je odstavná plocha pro osobní automobily.

Více informací o areálu a pořádaných akcích najdete na http://skalkaostrava.com.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Čarodějnice na Slezskoostravském hr…

27.04.2024 - 27.04.2024
Slezskoostravský hrad

Oblíbené čarodějnice se po několikaleté pauze vrací na Slezskoostravský hrad.

Urban Challenge 2024 - Ostrava

27.09.2024 - 28.09.2024
Landek park

Urban Challenge je městský 5km dlouhý běh, který je určený pro každého.

B4 Závěrečný koncert 70. sezóny 202…

02.05.2024 - 02.05.2024
Kino Vesmír

Brahmsův Druhý klavírní koncert a Dvořákův Zlatý kolovrat v programu závěrečného koncertu JFO, kterou naposledy jako…

P4 Závěrečný koncert 70. sezóny II …

03.05.2024 - 03.05.2024
Kino Vesmír

Brahmsův Druhý klavírní koncert a Dvořákův Zlatý kolovrat v programu závěrečného koncertu JFO, kterou naposledy jako…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 26. duben

Dnes má svátek Oto

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete