Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Diplomky 2018 — Co se děje v mladém umění? - výstava

30.05.2018 - 28.06.2018 Ústí nad Labem

Výstava magisterských a bakalářských prací studentů Fakulty umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem  Výstava závěrečných prací studentů ústecké umělecké fakulty se koná se v prostorách Domu umění Ústí nad Labem a v Galerii Emila Filly a patří k nejdůležitějším událostem akademického roku. Pro studenty je to dosažení závěrečné mety, konečný výsledek jejich studia. Své…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Výstava magisterských a bakalářských prací studentů Fakulty umění a designu Univerzity Jana Evangelisty Purkyně v Ústí nad Labem 

 

Výstava závěrečných prací studentů ústecké umělecké fakulty se koná se v prostorách Domu umění Ústí nad Labem a v Galerii Emila Filly a patří k nejdůležitějším událostem akademického roku. Pro studenty je to dosažení závěrečné mety, konečný výsledek jejich studia. Své práce budou obhajovat v průběhu června.

 

Závěrečné práce představují také přehlídku školy jako umělecké a vzdělávací instituce. Diplomky i bakalářky ilustrují svobodnou a tvůrčí atmosféru školy, zaměření na aktuální umělecké a designové trendy, stejně jako jedinečné řešení a zajímavé řemeslné zpracování. Většina realizací také ukazuje profesionální technické zázemí ústecké umělecké fakulty.

 

V Galerii Emila Filly se v rámci výstavy magisterských (diplomových) prací představí 7 ateliérů (Grafický design I., Grafický design II., Vizuální design, Design interiéru, Oděvní a textilní design, Design keramiky a Přírodní materiály). Diváci se mohou těšit na velký rozptyl výtvarných výstupů a médií. Prezentovány budou různé knihy – třeba z recyklovaných materiálů, ilustrované pro děti, ale i kniha o tetování. Recyklací se zabývá také projekt Lucie Bartošové z Oděvního a textilního designu, která přešívá poškozené nebo vyřazené oděvy známé značky. Dominik Janoušek navrhl a vyrobil funkční papírový kajak, při jehož realizaci využil speciální technologii práce s papírem. Student Miroslav Durák z ateliéru Design Keramiky se pustil asi do nejodvážnějšího projektu – v jeho instalaci budou v průběhu výstavy živí pavouci svými sítěmi obetkávat porcelánové objekty.

 

Druhá část výstavy magisterských prací v Domě umění Ústí nad Labem představuje 6 ateliérů (Aplikovaná a reklamní fotografie, Fotografie, Photography, Digitální média, Interaktivní média, Performance). Návštěvníci se mohou těšit na zástupce mladé české i zahraniční umělecké scény, jenž mají za sebou řadu projektů a výstav. Výjimečné na jejich tvorbě je to, že reflektují aktuální dění ve světě a ukazují nejmodernější vývoj na poli současného umění. Z ateliéru Aplikovaná a reklamní fotografie vychází Martina Houdek, která prezentuje sérii snímků, jejichž figuranty jsou tváře významných osobností české fotografie. Absolventská práce fotografky Terezy Bonaventurové otevírá téma reklamy v českém veřejném prostoru, a to zejména z pohledu estetiky města a dopadu na kvalitu veřejných prostranství. Na sféru osobního a tělesného cílí videa a videoinstalace Barbory Blažkové. Ve své tvorbě se často lehce sarkasticky dotýká společensko-kulturních stereotypů. Výstava je realizována se zřetelem k dnešku - ve světě digitálních problémů a sociální sítí, na druhé straně se snaží formulovat sevřenou perspektivu setrvávající u tradičních přístupů a médií.

 

Třetí část výstavy - Bakalářské práce - budou vystaveny v ateliérech Fakulty umění a designu do 14. června 2018. V den zahájení budou přístupné již od 14 do 18 hodin.

 

Magisterské (diplomové) práce budou vystaveny v Domě umění Ústí nad Labem a v Galerii Emila Filly do 28. června 2018. Výstava v Galerii Emila Filly bude v den zahájení přístupná již od 17 hodin.

 

Slavnostní zahájení výstav se uskuteční ve středu 30. května 2018 v 18 hodin v Domě umění Ústí nad Labem. Výstavy uvede děkan Fakulty umění a designu doc. Mgr. A. Pavel Mrkus

Mapa

Další akce v okolí

Ústecké Velikonoce 2024 - Ústí nad …

25.03.2024 - 29.03.2024
Ústí nad Labem

Velikonoční jarmark na Lidickém náměstí nabídne 25.- 29. března bohatý kulturní program! Těšit se můžete na hudební…

Velikonoční bludiště 2024 - Ústí na…

28.03.2024 - 31.03.2024
Přírodní a zrcadlové…

Hledání velikonočních vajíček, luštění kvízů, plnění úkolů, poznávání přírody a dovádění v přírodním bludišti na…

Zahájení turistické sezóny města Ús…

28.04.2024 - 28.04.2024
Ústí nad Labem

Přijďte si s námi užít veselý den plný zábavy pro celou rodinu na hradě Střekov.

Barvám Neutečeš 2024 - Ústí nad Lab…

22.06.2024 - 22.06.2024
Městský obvod Severní…

Zažij nejbarevnější běh svého života!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete