Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Divadelní festival jako Brno

24.10.2017 - 26.10.2017 Praha

Víte, co se říká o brněnských divadlech v Praze?To není vtip! Už dávno neplatí, že se o Brně nemluví, proto Venuše ve Švehlovce nabídne to nejlepší ze současné brněnské nezávislé scény. První ročník divadelního mikrofestivalu D1 již v úterý 24.10. Kurátor programu, Jakub Čermák k tomu dodává:"Domníváme se, že kulturní výměna mezi pražskou a brněnskou scénou je nedostatečná. Venuše ve Švehlovce se…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Venuše ve Švehlovce, sál Švehlovy koleje, Slavíkova 22, Praha 3
Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Víte, co se říká o brněnských divadlech v Praze?
To není vtip! Už dávno neplatí, že se o Brně nemluví, proto Venuše ve Švehlovce nabídne to nejlepší ze současné brněnské nezávislé scény. První ročník divadelního mikrofestivalu D1 již v úterý 24.10. Kurátor programu, Jakub Čermák k tomu dodává:
"Domníváme se, že kulturní výměna mezi pražskou a brněnskou scénou je nedostatečná. Venuše ve Švehlovce se snaží tento nedostatek svou pravidelnou činností zmírnit a podílela se na řadě hostování výrazných brněnských souborů nezávislé scény v Praze. Chtěli jsme ale vyvinout platformu festivalu, která umožní celistvější vhled a s tím i větší pozornost pražského publika.”
Zdánlivě podivné představení Sakurambo Divadla D'epog pro pouhých 16 diváků (a ani jednoho navíc!), mediální groteska Husina divadla Feste o Janu Husovi (ze které vám naskočí husína na zádech) a divadelní stand-up Pavla Seriše a Filipa Tellera Čecháčci a čoboláci (možná dojde i na Pražáky). Přijďte, to bude ču-brnět!

24. 10. Sakurambo (Divadlo D’epog)
"Pokud se někdy zabiju, bude to klasické seppuku, které bude mít vyšší smysl.” Fraška ze starého Japonska o třech dějstvích.
Třetí inscenace cyklu DIY. Klasické činoherní monodrama volně inspirováno životem, dílem a heroickou smrtí držitele Nobelovy ceny za literaturu Yukio Mishimy. Sakurambo exponuje tradiční japonské pojetí hrdosti a důstojnosti člověka. Tento exkluzivní monologický exkurz do filozofie smrti pro pouze 16 diváků otevírá otázku vypořádávání se s vlastním selháním, téma fanatismu a pocitu nadřazenosti jedné lidské bytosti nad jinou. Režie: Lucia Repašská

25. 10. Husina (Divadlo Feste)
Mediální groteska o Husovi bez Husa. Je 18. června 1415 a Jan Hus byl v Kostnici odsouzen k smrti – pokud své učení neodvolá, bude za pár dní rozsudek vykonán. Mezitím v mediálním týmu Zikmunda Lucemburského: "Víte, šéfe, ono to snadno může vypadat, že jste si nad tím Husem alibisticky umyl ruce. Slíbil jste mu politickou ochranu, a on teď bude hořet. To je třeba rychle řešit."
Stěžejní postavou je Zikmund Lucemburský, o něj tu běží, on se pokouší slepit Evropu, vytvořit pro ni konsensus. Příběh o Husovi je záminkou, výchozím bodem, impulsem a provokací k zamyšlení nad znepokojivým stavem současné domácí politiky a společnosti. Politiky, která opět po létech v zemích V4 masivně manipuluje masmédia a velkou část z nich přímo vlastní. Husina ukazuje PR oddělení politiků, kteří se naučili chápat bezvýznamnost reality a významnost mediální interpretace ve veřejném prostoru. Kteří se naučili lačná média používat pro vytváření konsensu, konsensu, který zpětně zajišťuje těmto politikům volitelnost. Dost možná ovšem díky těmto dovednostem dokáží udržet Evropu pohromadě. Režie: Jiří Honzírek

26. 10. Čecháčci a Čoboláci (Seriš & Teller)
Divadelní stand - up o Slovácích a Češích. Představení "Čecháčci a Čoboláci” je spoločným dílem Pavola Seriše a Filipa Tellera, kteří spolu absolvovali Ateliér Fyzického divadla na JAMU. Inscenace je na pomezí stand-up comedy a divadla a využívá charakteristické prvky obouprotagonistů: slovní i pohybovou komiku, tanec, zpěv či improvizaci. Autobiografické výpovědi se tu střídají s etudami, které řeší vztahy Čechů a Slováků.

Začátky představení ve 20:00. Lístky v předprodeji na https://goout.net/divadla/venuse-ve-svehlovce/
Aktuality a průběžné změny najdete nejrychleji na FB Venuše https://facebook.com/VenuseveSvehlovce/

Venuše ve Švehlovce, sál Švehlovy koleje, Slavíkova 22, 130 00 Praha 3 http://www.venuse-ve-svehlovce.cz/

 

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Nechte se hýčkat na Festivalu krásy…

18.04.2024 - 21.04.2024
Metropole Zličín

Máte rádi módu a neunikne vám žádný nový beauty trend? Tak to určitě nesmíte vynechat Festival krásy a módy v nákupním…

Butky Park otvírá: Festival plný zá…

20.04.2024 - 20.04.2024
Galerie Butovice

Zapište si do kalendáře butovickou událost roku: v sobotu 20. dubna 2024 zahajuje sezónu multifunkční Butky Park a na…

Galakoncert 03 – Film & Musical za …

20.04.2024 - 20.04.2024
Praha

Užijte si hity z Moulin Rouge, Jesus Christ Superstar, Hříšného tance, Jamese Bonda a mnoha dalších světových i českých…

Festival Mezinárodní týdny tance za…

21.04.2024 - 21.04.2024
Divadlo na Vinohradech

Blíží se osmatřicátý ročník Mezinárodních týdnů tance, nejstaršího festivalu současného tanečního umění ve střední…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete