Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Dobrušský pohár

16.07.2016 - 17.07.2016 Dobruška

Dobrušský pohár ve futsalu –  to je v dnešním futsalovém světě již známý pojem. Svůj první zápis do kroniky uskutečnil již v roce 1989, kdy se členové klubu FC Santus Dobruška rozhodli uspořádat, v tehdejší době ojedinělý, futsalový turnaj. Vstříc jim vyšli fotbalisté z Křovic, kteří umožnili uspořádat turnaj na jejich hřišti. Prvního ročníku se zúčastnilo celkem 24 mužstev a prvním vítězem se…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Dobrušský pohár ve futsalu –  to je v dnešním futsalovém světě již známý pojem. Svůj první zápis do kroniky uskutečnil již v roce 1989, kdy se členové klubu FC Santus Dobruška rozhodli uspořádat, v tehdejší době ojedinělý, futsalový turnaj.

Vstříc jim vyšli fotbalisté z Křovic, kteří umožnili uspořádat turnaj na jejich hřišti. Prvního ročníku se zúčastnilo celkem 24 mužstev a prvním vítězem se stal tým C.K. Fugas Hradec Králové. Každým rokem se turnaj nadále rozvíjel a posouval o nějaký ten stupínek výš a výš. V devadesátých letech se turnaje pravidelně zúčastňovalo okolo 45 mužstev. Poprvé turnaj narazil v roce 1998, kdy Dobrušku postihly ničivé povodně, a turnaj se tedy musel předčasně zrušit. A ani další čtyři ročníky nebyly ideální. Nejprve jsme dostali "výpověď" na hřišti v Pulicích za základní školou, kde se turnaj pár let odehrával. V roce 2000 se totiž celý turnaj konal za velkého deště a na konci turnaje tomu také odpovídal velmi špatný hrací terén, který jsme téměř doslova "rozorali". V roce 2001 tedy přišlo stěhování na nově zrekonstruovaný městský stadion v Dobrušce. Tráva však tehdy ještě nebyla vyrostlá, a tak se turnaj odehrál na hlinitopísčitém hřišti – hrál se spíše plážový futsal. Tento ročník se, bohužel, negativně odrazil na počtu přihlášených týmů v následujícím roce, turnaje se tehdy zúčastnilo pouze 32 mužstev. Dále však již následovaly vydařené ročníky. Tak například v roce 2008 se turnaje zúčastnilo neuvěřitelných 68 mužstev. Podruhé se turnaj neuskutečnil v roce 2011, když vydatný déšť ze čtvrtka na pátek zaplavil několik hřišť a příjezdovou cestu a pouhý den před turnajem jsme byli nuceni DoPo zrušit. Hned na další rok jsme ale přichystali novinku, v tu dobu jsme ještě netušili, že pro turnaj zásadní, a uspořádali jsme i turnaj žen. Turnaj žen měl tak skvělé ohlasy, že jsme z něj rozhodli udělat tradici a děvčata se k nám velmi rády každoročně vracejí. V letech 2012 a i 2013 se turnaje zúčastnilo rekordních 72 mužstev. Loňský rok 2015 byl pro nás velmi výjimečný. Klub FC Santus Dobruška slavil 35 let od jeho založení a Dobrušský pohár zapsal do tabulek svého již pětadvacátého vítěze – symbolicky se jeho vítězem stal klub AC Gamaspol Jeseník, dlouhodobý účastník DoPo. Tímto vítězstvím se Gamaspol totiž vyšplhal do čela nejúspěšnějších mužstev Dobrušského poháru, jelikož to bylo jeho již 4. vítězství a se dvěma druhými místy a dvěma třetími místy předskočil tým Orel Zbečník, který ovládal DoPo v devadesátých letech. V roce 2015 jsme v rámci oslav 25. ročníku uspořádali i miniturnaj vítězů DoPo.

Letošní Dobrušský pohár ve futsalu se uskuteční 16. a 17. července v Dobrušce na Městském stadionu Václava Šperla celkem na 11 hřištích (7x travnatý povrch, 4x umělý povrch).  Turnaj odstartuje v sobotu ráno a to dopoledními základními skupinami mužů a Turnajem veteránů. Pokračovat bude odpoledními základními skupinami mužů a Turnajem žen, který vyvrcholí v sobotu podvečer. Naváže na to již tradiční Letní taneční zábava a to hned se dvěma kapelami Two After Midnight a 4WATTY. V neděli ráno budou pokračovat postupové skupiny mužů, na které po poledni naváže klasické play-off. Kapacita v jednotlivých turnajích je pro letošní rok stanovena následovně: Turnaj mužů 60 mužstev, Turnaj žen 10 mužstev a Turnaj veteránů (nad 40 let) 10 mužstev. Při naplnění se tedy letos můžeme dočkat rekordu v počtu zúčastněných mužstev na Dobrušském poháru.

Ve všech třech turnajích je touto dobou ještě pár posledních míst. Svůj tým můžete přihlásit na našem webu http://www.dobrusskypohar.cz/ a to vyplněním elektronické přihlášky. Na našich stránkách naleznete i další důležité informace týkající se letošního ročníku, ale například i celou historii DoPo.     

 

Těšíme se na vás!
 

Mapa

Další akce v okolí

Den v růžovém na zámku 2024 - Doudl…

22.06.2024 - 22.06.2024
Doudleby nad Orlicí

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice. Premiéra na zámku.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete