Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Elán tour - Zlín

28.09.2016 Zlín

ŽIVÝCH NÁS NEDOSTANÚ : ELÁN NA TURNÉ PO 30TI LETECH VZKŘÍSÍ NEJSLAVNĚJŠÍ ALBUM HODINA SLOVENČINY Nejpopulárnější slovenská kapela Elán se po koncertní pauze vrátí na podzim do českých hal. Ovšem tentokrát nezamíří jen do tří největších měst, ale ukáže se i na místech, kde dlouhá léta nehrála. Kromě tradiční Prahy (19.10.), Brna (14.10.) a Ostravy (12.10.) dorazí do Karlových Varů (23.9.), Zlína…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zimní stadion Luďka Čajky, Zlín
Oblast
Střední Morava
Kraj
Zlínský kraj
Okres
Zlín
Obec
Zlín

Fotogalerie k článku

ŽIVÝCH NÁS NEDOSTANÚ : ELÁN NA TURNÉ PO 30TI LETECH VZKŘÍSÍ NEJSLAVNĚJŠÍ ALBUM HODINA SLOVENČINY

Nejpopulárnější slovenská kapela Elán se po koncertní pauze vrátí na podzim do českých hal. Ovšem tentokrát nezamíří jen do tří největších měst, ale ukáže se i na místech, kde dlouhá léta nehrála. Kromě tradiční Prahy (19.10.), Brna (14.10.) a Ostravy (12.10.) dorazí do Karlových Varů (23.9.), Zlína (28.9.), Liberce (30.9.), Plzně (5.10.) či Pardubic (10.10.).

Má k tomu několik důvodů: jednak si připomíná 30. výročí od vydání nejúspěšnějšího alba Hodina slovenčiny a zároveň hodlá fanouškům představit ty nejlepší písničky z aktuální skvěle přijaté nahrávky Živých nás nedostanú. Dvouhodinový program doplní největší hity kapely, bez kterých si lze vystoupení Elánu jen těžko představit.

Podzimní halové turné kapela nazvala Živých nás nedostanú. Kromě názvu nové nahrávky sloganem odkazují i na to, že po osmačtyřiceti letech na scéně a jedné velké tragédii stále zvládnou v plném nasazení odehrát dvouhodinové koncerty v řadě za sebou. "Koncem šedesátých let začínalo na Slovensku s Elánem dalších 200 nových kapel. Dnes jich je tu z naší generace jen pár. Po letech víme, že tajemstvím dlouhověkosti hudební skupiny je to, že musí prostě hodně vydržet. A to ti ostatní nedokázali. Postupně se upili nebo unavili, pohádali a rozpadli. My doufáme, že nás živé nedostanou," říká Jožo Ráž.

Podle Vladimíra Moška z manažerské agentury Elánu MC production věnují hudebníci podstatnou část koncertu připomínce jednoho ze svých nejslavnějších alb Hodina slovenčiny, které vyšlo v roce 1985. V tematickém bloku hudebníci přinesou atmosféru tehdejších třicet let starých vystoupení pomocí projekcí nebo dobových kulis. "Pamětníci se tak mohou vrátit v čase do doby, kde byli náctiletí a mladá generace může zase naopak zažít něco z atmosféry tehdejších koncertů. Historický vizuál budeme postupně přidávat i na naše koncertní plakáty," vysvětluje Moško.

Skupina Elán vznikla v roce 1968. Vydala čtrnáct studiových alb, pět anglických alb i řadu kompilací, za jejichž prodeje získala neuvěřitelných 25 platinových desek. Koncert Elánu na Letné si nenechalo ujít na 80 tisíc fanoušků, Slováci zároveň v roce 2007 vyprodali i slavnou Carnegie Hall v New Yorku. Pilířem kapely jsou Jožo Ráž (zpěv, baskytara), Jano Baláž (zpěv, kytara) a Vašo Patejdl (klávesy, zpěv), kteří společně skládají písně. V současnosti s nimi skupinu Elán tvoří Peter Farmbauer (kytara, zpěv), L'ubo Horňák (klávesy) a Boris Brna (bicí).

Naposledy se o Elánu hovořilo v souvislosti s iniciativou zpěváka Joža Ráže, kterému se společně s Maťo Ďurindou z Tublatanky podařilo u politiků na Slovensku prosadit povinnou kvótu, která stanovuje, kolik domácí tvorby se má hrát ve slovenských rádiích.

Vstupenky

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Velikonoční víkend ve Zlatém jablku…

30.03.2024 - 31.03.2024
Zlaté jablko

O velikonočním víkendu ožije obchodní centrum Zlaté jablko opět svátečními zvyky. Akce potěší zejména nejmenší…

Expediční kamera 2024 - Zlín

11.04.2024 - 11.04.2024
Baťův Institut 14/15

Nejlepší cestovatelské a expediční filmy ve Zlíně! Na programu letošního festivalu budou špičkové zahraniční i české…

Farmářský a řemeslný trh 2024 – Slu…

28.04.2024 - 28.04.2024
Náměstí Svobody

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy do Slušovic.

Zlin Design Week 2024

08.05.2024 - 14.05.2024
Zlín

Zlin Design Week, týdenní design festival, kde může každý najít inspiraci. Prostřednictvím ZDW vytváříme platformu pro…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete