Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Extrem food festival

13.05.2017 Brno

Milovníci exotické a extrémní kuchyně budou mít svátek v BrněV sobotu 13. května proběhne v brněnském Centru volného času Lužánky od 10:00 do 20:00 druhý ročník EXTREM FOOD FESTIVALU. Festival nabídne netradiční cizokrajné pokrmy, prodej exotických surovin, ale také osvětové přednášky o  tom, jak cestovat za chutí nebo nevšední kuchařské workshopy. Pořadatelem je brněnský spolek Naboso, který má…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Lužánky - středisko volného času Lidická 50
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Jihomoravský kraj
Okres
Brno-město
Obec
Brno

Fotogalerie k článku

Milovníci exotické a extrémní kuchyně budou mít svátek v Brně

V sobotu 13. května proběhne v brněnském Centru volného času Lužánky od 10:00 do 20:00 druhý ročník EXTREM FOOD FESTIVALU. Festival nabídne netradiční cizokrajné pokrmy, prodej exotických surovin, ale také osvětové přednášky o  tom, jak cestovat za chutí nebo nevšední kuchařské workshopy. Pořadatelem je brněnský spolek Naboso, který má na svém kontě úspěšně vyprodané filmové festivaly  Expediční kamera a  Snow film fest a který v minulém roce upořádal první ročník festivalu zaměřeného na netradiční potraviny.

"Tak jako v roce 2016 i letos nechceme nabízet něco, co lze běžně koupit v supermarketu. Návštěvnici se mohou těšit na netradiční jídla, hmyzí kuchyni a exotické pokrmy, které jsou sice běžné, ale spíše daleko od ČR," říká pořadatel Pavel Pichler. K ochutnání budou cvrčci, červi, nejsmradlavější ovoce na  světě nebo žabí stehýnka. Zapít to celé může návštěvník nápojem z ptačího hnízda, zahraničními pivy, arabskou kávou nebo exotickými nápoji z Asie. "Jsme si vědomi, že hranice extrémního a exotického jídla je pro každého někde jinde. Proto kromě extrém zóny na návštěvníky čekají i běžnější pokrmy od restaurací, které budou připravovat pokrmy z thajské, arabské nebo čínské kuchyně," uklidňuje Pavel Pichler.

Nezvětšujeme se, chceme být malí a domácí

Akce je stejně jako v prvním roce  pojata jako malý domácí festival a to nejen velikostí prostory, ale také i celkovým konceptem, kdy organizátoři doufají, že na akci dorazí milovníci pohody, dobré nálady a jídla. V roce 2016, kdy vyšlo počasí, se areál proměnil v jedno piknikové místo a tak i letos již organizátoři nakupují deky na piknik a zajištují doprovodný program jako např. koncert na didgeridoo nebo beatbox.

"Chceme, aby všichni, kdo přijdou, mohli ochutnat co nejvíce jídel, viděli, jak se jednotlivé suroviny upravují, jak je správně okořenit i naservírovat a proto nemůžeme dělat festival pro tisíce lidí a počet návštěvníků korigujeme právě online předprodejem " upozorňuje Pichler.
Vstupné na celodenní akci je 130 Kč a v ceně vstupenky, kterou lze koupit v předprodeji, najdete program akce, exotický recept s kořením, sušenku s červem, exotický čaj a malé překvapení.

Kompletní program hledejte na http://www.extremfood.cz/.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

15. ročník Brno Art Week 2024

22.04.2024 - 28.04.2024
Galerie TIC

Brno Art Week je platformou, která každoročně organizuje jedinečný festival věnovaný výtvarnému umění. Brněnská muzea,…

Expediční kamera 2024 - Brno

24.04.2024 - 24.04.2024
Brno

Expediční kamera míří do Brna! Největší cestovatelská a outdoorová akce a nejlepší filmy sezóny z celého světa s…

PONOŘ SE aneb oslava 3. narozenin d…

04.05.2024 - 04.05.2024
areál Nové Zbrojovky…

Dvě představení a workshopy. Určeno pro děti od 6 let a jejich rodiče. Kde: Industra a její okolí (Lazaretní 925/9,…

Letní Víno z blízka: večer se spolk…

16.05.2024 - 16.05.2024
Otevřená zahrada,…

Přijďte 16. května 2024 prozkoumat zákoutí Otevřené zahrady v Brně se sklenkou v ruce a užít si pohodový večer s vinaři…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete