Statistika našeho portálu

  • 102 233 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

FAMOUS SWING MELODIES Praha

09.04.2016 - 30.04.2016 Praha

Koncert věnovaný populárním swingovým skladbám z poloviny minulého století navazuje na historii jazzových pořadů pro české publikum z 60.let, které odstartovaly úspěšnou historii jazzového klubu Reduta. Těšit se můžete na ukázku kontrastu české a americké jazzové tvorby, neboť zazní populární jazzové písně z amerického swingového jazzového proudu v originálním jazyce, které ve svých státech…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Koncert věnovaný populárním swingovým skladbám z poloviny minulého století navazuje na historii jazzových pořadů pro české publikum z 60.let, které odstartovaly úspěšnou historii jazzového klubu Reduta. Těšit se můžete na ukázku kontrastu české a americké jazzové tvorby, neboť zazní populární jazzové písně z amerického swingového jazzového proudu v originálním jazyce, které ve svých státech slavily velký úspěch především díky spojení se slavnými sólisty. Tradiční večery v pražské Redutě, které odstartovaly v roce 1958 byly vždy setkáním vybrané společnosti, tedy především špičkových zpěváků, herců tehdejší doby, kteří se do pražské Reduty chodili bavit a milovníků jazzu, kterým budou patřit i nyní.

Zazní české písně swingových interpretů Karla Hály, Evy Olmerové, Evy Pilarové, Milana Chladila, Waldemara Matušky a dalších. Zazní tak písně Černá kára, Mistr Vítr, Ach ta láska nebeská, Tak abyste to věděla, Jsem dívka v rytmu zrozená, Říkej mi to prosím potichoučku, Je nebezpečné dotýkat se hvězd a další.

 
V amerických originálech zazní nesmtrtelné melodie Franka Sinatry, Tony Bennetta, Mel Torma, Dean Martina, Elly Fitzgerald, Natalie Cole a dalších. Známé songy jako My Way, I´ve Got You Under My Skin, Stardust, The Nearness Of You, Honeysuckle Rose, A Foggy Day, Dindi, Quando Quando, Night and Day a další.

Petr Sovič, Barbora Řeháčková & jazz music friends - piano Gustav Bernard, bass Jan Hanzl , drums Milan Krajíc jr., tenorsax Ondřej Klímek.
 
 
FAMOUS SWING MELODIES

The concert is dedicated to the most popular swing songs from the last century and follows the history of jazz programs for the Czech audience of the 60´s, which started a successful history of jazz club Reduta.

You can look forward to the contrast of Czech and American jazz creation (composition), because you will hear popular jazz songs from the American swing jazz mainstream in the original language, which celebrated a great success at home, mainly due to the combination of famous soloists.

Traditional evenings in Prague´s Reduta, which started in 1958, allways represented the meetings of the elite, mainly top singers, actors of the time and lovers of jazz who came to the Prague´s Reduta to enjoy it´s atmosphere.

You will hear the swing songs of great Czech musicians Karel Hála, Eva Olmerová, Eva Pilarová, Milan Chladil, Waldemar Matuška and the others. So You can enjoy the songs such as "Černá kára", "Mistr Vítr", "Ach ta láska nebeská", "Tak abyste to věděla", "Jsem dívka v rytmu zrozená", "Říkej mi to prosím potichoučku", "Je nebezpečné dotýkat se hvězd" and more.

In the American originals will sound immortal (legendary) tunes of Frank Sinatra, Tony Bennett, Mel Torma, Dean Martin, Ella Fitzgerald, Natalie Cole and others. Familiar songs like My Way, I've Got You Under My Skin, Stardust, The nearness Of You, Honeysuckle Rose, A Foggy Day, Dindi, Quando Quando, Night and Day and more.

Další akce v okolí

Dílna všímavosti: Ruka mine bok, sl…

25.04.2024 - 25.04.2024
Meditační zahrada HAMU

PREMIÉRA V Meditační zahradě HAMU S sebou: mobil a sluchátka

Noční běh pro Světlušku v Praze 2024

25.04.2024 - 25.04.2024
Výstaviště

Noční běh pro Světlušku se z Moravy přesouvá do hlavního města. K pátému letošnímu nočnímu běhu odstartují běžci od…

Herní hudba v Rudolfinu: GAMES s Fi…

27.04.2024 - 27.04.2024
Dvořákova síň

Čtvrté pokračování koncertu herní hudby GAMES (27. 4.) přinese jak hudbu z hitů českého videoherního průmyslu Mafia a…

Přivítejte na Pražském hradě máj sk…

01.05.2024 - 01.05.2024
Svatováclavská vinice v…

První máj, příjemná atmosféra, dechberoucí výhled na celou Prahu a…? Samozřejmě sklenička moravského nebo českého…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 24. duben

Dnes má svátek Jiří

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete