Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Febiofest - Cinestar Olomouc

14.04.2014 - 16.04.2014 Olomouc

Výběr toho nejlepšího z pražské části Febiofestu můžete postupně vidět i v dalších městech. Program pro Olomouc21. ročník Febiofestu se od pondělí 14. dubna do středy 16. dubna 2014 přesouvá do Olomouce. V olomouckém multikině Cinestar (v sálech 3 a 4) bude možné zhlédnout výběr celkem 8 filmů z letošního ročníku Febiofestu. Představí se filmy z pěti festivalových sekcí – Panorama světového…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Multikino Cinestar Olomouc
Oblast
Střední Morava
Kraj
Olomoucký kraj
Okres
Olomouc
Obec
Olomouc

Fotogalerie k článku

Výběr toho nejlepšího z pražské části Febiofestu můžete postupně vidět i v dalších městech

Program pro Olomouc

21. ročník Febiofestu se od pondělí 14. dubna do středy 16. dubna 2014 přesouvá do Olomouce. V olomouckém multikině Cinestar (v sálech 3 a 4) bude možné zhlédnout výběr celkem 8 filmů z letošního ročníku Febiofestu. Představí se filmy z pěti festivalových sekcí – Panorama světového filmu, Světla severu, Rytmy Balkánu, Made in USA a Zvláštní uvedení.

"Olomoucký program zahájí komedie finské režisérky Taru Mäkelä Láska, soudruhu!, který vznikl v české koprodukci," uvedla Andrea Závěšická ze společnosti Jeseníky Film Office, která je partnerem olomoucké části Febiofestu.

Snímek Láska, soudruhu! se odehrává v Helsinkách v roce 1962, kde Finka Elsa potkává svou dávnou lásku Jana, o kterém si myslela, že již zemřel. Partnerem finské herečky Kati Outinen je ve filmu český herec Miroslav Etzler. Ve vedlejších rolích se objeví Kryštof Hádek, Jan Budař, Václav Jiráček (v roli Gagarina). Film Láska, soudruhu! bude po slavnostním zahájení (jen pro zvané) k vidění také na veřejné projekci.

"Dalším filmem programu bude životopisný snímek Yves Saint Laurent, který líčí okouzlující svět vysoké krejčoviny, luxusu, bohatství, přehlídek. Módní vizionář YSL je člověk vášnivý, kreativní, avantgardní, nezávislý, křehký, milovaný i nenáviděný, unavený a nemocný.

Vizuální stránka filmu je strhující," připomíná Andrea Závěšická z Jeseníky Film Office, která se snaží lákat do Olomouckého kraje české i zahraniční filmové tvůrce.

Tragikomedie Padělatel nás vrací do Jugoslávie do 60. let dvacátého století a vychází ze stejnojmenné divadelní předlohy. Soudruh prezident Tito je vzorem čestnému řediteli školy Andjelkovi, který přesto neváhá falzifikáty vylepšovat rozpočet své rodiny. Po odhalení a odsouzení nastává čas hořce ironického sebezpytování.

Erotikou a emocemi srší snímek rumunské režisérky Velmi neklidné léto. V rozpálené letní Bukurešti rozmlouvá Marie s Danielem, fantazie se volně prolíná se skutečností a exmilenec přestává rozlišovat, kde končí fikce.

Stoletý stařík, který vylezl z okna a zmizel je vtipná švédská road movie režiséra Felixe Herngrena. Navazuje na světový knižní bestseller Jonase Jonassona o neuvěřitelně vitálním stoletém muži. Alan odmítá oslavu svých narozenin ve starobinci. V trepkách a bez peněz utíká a zažívá neuvěřitelné příhody...

Dokumentární film s hranými scénami Sametoví teroristé natočili tři slovenští režiséři, kteří se pokusili přiblížit ozbrojený protest tří mužů z období normalizace v Československu.

Atentát na prezidenta Gustáva Husáka, výbuch prvomájové tribuny, ničení propagačních vitrín s komunistickým tiskem. Odsouzení protagonisté po letech vysvětlují své osobní motivace z oné doby.

Detektiv Down představuje severský humor v parodii na staré detektivky. Detektiv v klobouku a ošuntělém kabátě lehce rozplete každý případ. Ale co když má snaživý detektiv Robert Downův syndrom? Komedii norského režiséra Barda Breiena (Kurz negativního myšlení) na Febiofestu osobně uvedou herec Svein André Hovso Myhre i režisér Breien.

Vampýrská romance Přežijí jen milenci amerického režiséra Jima Jarmusche v hravé podobě předvádí staletou lásku upírů Adama a Evy s typickými lidskými vlastnostmi, jako jsou vášeň, výstřednost, závislost i cynismus. Film krále nezávislého filmu v Praze zahájil celý festival.

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Barvám Neutečeš 2024 - Olomouc

11.05.2024 - 11.05.2024
Výstaviště Flora

Zažij nejbarevnější běh svého života!

Grizly fest 2024 - Olomouc

08.06.2024 - 08.06.2024
Grizly, Chválkovice…

Exkurze do oříškárny, skvělé jídlo a zábava pro celou rodinu. Open-air oříškový festival GRIZLY FEST se blíží.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Mor…

17.04.2024 - 17.04.2024
Náměstí 9. května

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Moravském Berouně.

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Mor…

22.05.2024 - 22.05.2024
Náměstí 9. května

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Moravském Berouně.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete