Statistika našeho portálu

  • 102 238 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Fest Michael Praha

20.06.2017 - 18.07.2017 Praha

Přehlídka studentské tvorby FestMichael opět oživí kulturní život hlavního města Důležitá zpráva pro všechny, kteří mají rádi mladé umění a neotřelé nápady tvůrců nastupující generace! Blíží se konec školního roku a s ním také tradiční přehlídka tvorby studentů školy Michael. FestMichael již poosmé obohatí nabídku kulturních akcí metropole a originálním způsobem oživí její veřejný prostor.  I…

Adresa a kontaktní informace

Oblast
Praha
Kraj
Praha
Okres
Praha
Obec
Praha

Fotogalerie k článku

Přehlídka studentské tvorby FestMichael opět oživí kulturní život hlavního města

Důležitá zpráva pro všechny, kteří mají rádi mladé umění a neotřelé nápady tvůrců nastupující generace! Blíží se konec školního roku a s ním také tradiční přehlídka tvorby studentů školy Michael. FestMichael již poosmé obohatí nabídku kulturních akcí metropole a originálním způsobem oživí její veřejný prostor.  
I letos bude pod širým nebem v samém centru Prahy na náměstí Míru k vidění tvorba studentů grafiky a fotografie. A v proslulém kině Lucerna se publiku představí výsledky práce budoucích profesionálních filmařů – režisérů, kameramanů, střihačů, scenáristů, odborníků na postprodukční úpravy.

Úvodní část akce proběhne 20. 6. 2017 v kině Lucerna, kde ve 13:30 začíná projekce krátkometrážních snímků studentů oboru Filmová tvorba. V 17 hodin následuje vernisáž na náměstí Míru. Slavnostní zahájení bude spojeno s předáváním cen a sponzorských darů studentům vybraným na základě hodnocení pedagogů i hlasování návštěvníků. Vystavené práce je možno si na prostranství před kostelem sv. Ludmily a v přilehlém parku prohlédnout do 18. 7. 2017.

Přehlídku FestMichael po organizační i koncepčně-tvůrčí stránce připravují především sami studenti. Vytvářejí rovněž vizuální styl projektu, včetně loga či znělky. Akci finančně podporují sponzoři a škola Michael, která zajišťuje i účast známých osobností – uměleckých garantů projektu a členů odborné poroty. V letošním roce se v této roli představí kupříkladu scenáristka a spisovatelka Halina Pawlowská, fotograf Karel Cudlín či grafický designér a průkopník českého street artu Pasta Oner.

Záštitu nad projektem FestMichael 2017 převzal Magistrát hl. m. Prahy, MgA. Eliška Kaplický Fuchsová, předsedkyně Výboru pro kulturu, památkovou péči, výstavnictví, cestovní ruch a zahraniční vztahy, Mgr. Jana Černochová, starostka MČ Praha 2, a také Ing. Jaroslav Šolc, člen rady pro kulturu MČ Praha 2.

Celá akce se každoročně setkává s nadšenou odezvou diváků, kteří často bývají překvapeni uměleckou úrovní a názorovou originalitou představených děl. Týká se to všech prezentovaných oborů – Grafického designu, Fotografické tvorby i Filmové tvorby.  

Rozhodně si ani Vy nenechte FestMichael ujít. Nebudete litovat.

Těšíme se na vás!

Další akce v okolí

Grill Piknik Zbraslav

27.04.2024 - 27.04.2024
U Malé řeky

Návštěvníci jsou zváni na zahájení grilovací sezóny na Zbraslavi, kde budou moci ochutnat jak klasické pokrmy, tak…

Jak vzniká výstava? II. / Neděle pr…

28.04.2024 - 28.04.2024
Pragovka Gallery,…

V neděli 28. dubna v 15:00 hodin bude odpoledne v Pragovka Gallery opět věnováno rodinám. Nedělní program s názvem Jak…

ČaroDejvice ve Stanici techniků 202…

30.04.2024 - 30.04.2024
Stanice techniků DDM…

V úterý 30. dubna vypuknou ve Stanici techniků tradiční akce ČaroDejvice.

7. Jarní výstava potkanů 2024 - Pra…

11.05.2024 - 11.05.2024
Praha

7. Jarní výstava potkanů

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 26. duben

Dnes má svátek Oto

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete