Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

FESTIVAL NAPŘÍČ

28.11.2014 Turnov

Hlavní myšlenkou festivalu Napříč je spojit neokoukané muzikanty a přiblížit divákům trochu jiné hudební žánry a originální interprety. Večer zahájí poetická kapela Listolet mísící prvky folku, alternativního rocku a elektroniky. Inspiraci čerpá ze svých kořenů v kopcích na východ od řeky Moravy a znalci ji charakterizují jako "velké hudební pohlazení místy proti srsti".Druhým hostem bude česká…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Hlavní myšlenkou festivalu Napříč je spojit neokoukané muzikanty a přiblížit divákům trochu jiné hudební žánry a originální interprety.

Večer zahájí poetická kapela Listolet mísící prvky folku, alternativního rocku a elektroniky. Inspiraci čerpá ze svých kořenů v kopcích na východ od řeky Moravy a znalci ji charakterizují jako "velké hudební pohlazení místy proti srsti".

Druhým hostem bude česká zpěvačka, houslistka, violistka a obecně vzato hudebnice Gabriela Vermehlo, která dostala mimo jiné cenu Alfréda Radoka v kategorii Talent roku za roli čarodějky Evy v muzikálu Balada pro banditu brněnského divadla Husa na provázku.

Následovat bude vystoupení brněnského kvarteta Nevermore&Kosmonaut v čele s písničkářem Michalem Šimíčkem. Jeho texty mají často surrealistické kontury a ve výsledku se nevšedně pojí s průzračně akustickou hudbou.

Předposlední vystoupení bude patřit regionální formaci The Boband, kterou není potřeba dlouze představovat. Akustická kytara, foukací harmonika a písně Boba Dylana ze šedesátých let v původních verzích: takto si lze koncert snadno představit.

Vrcholem večera pak bude americký rockový a jazzový baskytarista Fernando Saunders, který patří k elitním světovým bezpražcovým basistům. V Turnově se v rámci svého evropského turné Saunders představí se svou kapelou plnou skvělých muzikantů.

"Letos jsme akci pojali skutečně jako festival pod střechou KC Střelnice, sál bude upraven do podoby improvizované hudební scény a diváci se budou moci nenuceně pohybovat mezi hledištěm a barem v příjemně uvolněné atmosféře," říká dramaturg Karel Šírek. 

předprodej 100,-/ na místě 150,-

Mapa

Další akce v okolí

Hypnotizér v Turnově | duben 2024

25.04.2024 - 25.04.2024
Trávnice 670, Turnov

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Auto-moto-Farmářské a bleší trhy Tu…

21.04.2024 - 21.04.2024
Stružinec, Tuhaň, 51251

Všechny zveme na Neděli 21. dubna 2024 do obce Tuhaň u Semil, na tradiční auto-moto, farmářské a bleší trhy.

SVÁTEČNÍ auto moto farmářské a bleš…

08.05.2024 - 08.05.2024
Obec Tuhaň na Semilsku…

Akce s více než 45letou tradicí, dříve známá pod názvem - ,,burza Chuchelna,,. Nyní v obci Tuhaň na Semilsku, rodná…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete