Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Festival Porta slaví 50let

24.06.2016 - 26.06.2016 Řevnice

Jubilejní padesátý ročník Porty oslaví vítězové Port 1967 -2015 - Spirituál Kvintet, Fešáci, Wabi Daněk, Kamelot, Samson Lenk, P.Žalman, COP, R. Křesťan, Nezmaři, Epydemye, Zelenáči, Vojta Kiďák Tomáško, New Rangers a mnoho dalších hvězd české folkové scény. Třídenní finále interpretační soutěže proběhne poslední předprázdninový víkend v lesním divadle v Řevnicích u Prahy 24. -26. 6.2016.…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Jubilejní padesátý ročník Porty oslaví vítězové Port 1967 -2015 - Spirituál Kvintet, Fešáci, Wabi Daněk, Kamelot, Samson Lenk, P.Žalman, COP, R. Křesťan, Nezmaři, Epydemye, Zelenáči, Vojta Kiďák Tomáško, New Rangers a mnoho dalších hvězd české folkové scény. Třídenní finále interpretační soutěže proběhne poslední předprázdninový víkend v lesním divadle v Řevnicích u Prahy 24. -26. 6.2016.

Dramaturgie letošního jubilejního ročníku je postavena jen na vítězích předchozích ročníků. Spolu s hvězdami folk a country vystoupí 16 soutěžících kapel, které se probojovaly do finále interpretační Porty z oblastních kol v ČR. Soutěž dává příležitost začínajícím skupinám a je určena především pro žánry folk &country, písničkáře, bluegrass, trampské ale i bluesové kapely. V průběhu několika desetiletí festivalem Porta prošla většina skupin, muzikantů a osobností, kteří dnes reprezentují českou folk & country scénu.

 Letošní ročník bude také obohacen o udělení sošky  Zlatá Porta.  Uděluje se od roku 1976 jako pocta za přínos pro žánr a Portu interpretům,  ale i významným osobnostem, které Portu výrazně ovlivnily. Oceněni byli v minulosti např. Karel Plíhal, Jarek Nohavica, Wabi Daněk, Spirituál Kvintet, Pacifik a mnoho dalších osobností tohoto žánru.

Wabi Daněk o současné Portě říká: V Řevnicích se mi zpívá fantasticky, protože je to v lese. Lidi jsou tam bezvadný, všechno je tam nádherný a tak se tam rád vracím…Z těch vítězných portovních písniček dám asi Ročník 47, protože ta je z duše. A Rosa?  Ta tam asi musí bejtJ)…

Portu opět natočí Český rozhlas Olomouc a  nedělní vystoupení letos zaznamená Česká televize . V režii Adama Rezka tak vzniknou dva hodinové pořady pro Čt Art.


Druhá scéna bude patřit semifinále, kam postoupili soutěžící z druhých míst oblastních kol. Odtud postoupí minimálně dva soutěžící do finále soutěže. Můžete přijít fandit novým talentovaným kapelám a projít se při tom lesem, nebo si udělat malý výlet na blízký Karlštejn. Nebudou chybět báječné steaky na roštu, skvělá káva z café –Mamamia ani divácké soutěže. Návštěvníci se zkrátka mají na co těšit.

Vstupenky: http://www.porta-festival.cz/obchod-porty/vstupenky

WEB Porty: http://www.porta-festival.cz/

Facebook Porty: https://www.facebook.com/porta.revnice/?fref=ts

ePortýr:  www.eportyr.cz

Mapa

Další akce v okolí

Beer&Grill Fest Hostivice 2024

25.05.2024 - 25.05.2024
Hostivice

Návštěvníci jsou zváni na 1. ročník festivalu Beer&Grill Hostivice, který přinese pestrou přehlídku malých pivovarů a…

Den v růžovém 2024 - Jinočany

30.05.2024 - 30.05.2024
MLÝNSKÝ DOMOV…

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice. Ochutnejte skvělou domácí gastronomii.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete