Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Festival sportu v Hradci Králové

16.06.2017 - 18.06.2017 Hradec Králové

Pouhých deset dní zbývá do zahájení Mistrovství Evropy v basketbalu žen 2017, které společně s Prahou hostí i Hradec Králové. Východočeská metropole se chystá na svoji doposud největší sportovní událost a nabídne návštěvníkům i obyvatelům Hradce prožít mistrovství nejen jako pasivní divák a fanoušek, ale i jako aktivní sportovec. Hlavním doprovodným programem bude Festivalu sportu.Jiráskovy sady,…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Pouhých deset dní zbývá do zahájení Mistrovství Evropy v basketbalu žen 2017, které společně s Prahou hostí i Hradec Králové. Východočeská metropole se chystá na svoji doposud největší sportovní událost a nabídne návštěvníkům i obyvatelům Hradce prožít mistrovství nejen jako pasivní divák a fanoušek, ale i jako aktivní sportovec. Hlavním doprovodným programem bude Festivalu sportu.

Jiráskovy sady, tedy hned vedle zimního stadionu, kde se odehrají zápasy hradecké skupiny basketbalového turnaje, se od pátku 16. do neděle 18. června promění v multisportovní areál. Tento program letos vystřídá tradiční Nábřeží sportu, které právě z důvodu mistrovství tak změní termín a místo. Návštěvníci si budou moci aktivně vyzkoušet na 45 druhů sportu, které je možno v Hradci provozovat celoročně.

"Sport a aktivní odpočinek patří ke zdravému životnímu stylu každého z nás. Hradec Králové je městem aktivním, dlouhodobě podporuje desítky sportovních oddílů," řekl primátor Zdeněk Fink. "Doufám, že návštěvníci mistrovství budou mít během svého pobytu čas poznat naše město i z pohledu neorganizovaného sportu. Hradec totiž nabízí úžasné možnosti pro běh, cyklistiku, in-line bruslení a jiné rekreační sporty ve svých parcích, na nábřežích nebo v městských lesích," dodal primátor.

Během Festivalu sportu si lidé budou moci vyzkoušet mimo jiné střelbu na elektronické laserové střelnici, která simuluje a umožňuje nácvik střelby v různých disciplínách, squash v nafukovacím squashovém kurtu, závod v orientačním běhu, stolní tenis, pole dance, minigolf, veslování na trenažéru, pétanque, atletické disciplíny na mobilním dětském atletickém minihřišti, jízdu na kajaku či kánoi, jízdu na cyklistickém trenažéru a válci, hokejbal v mobilním hokejbalovém hřišti a další zajímavé sporty a disciplíny.

Pro nejaktivnější účastníky je v rámci Festivalu sportu připravena hra s názvem Hradecký dvanáctiboj, ve které mohou získat při vyzkoušení minimálně dvanácti druhů libovolných sportů a odevzdání hrací karty ve stánku hlavního organizátora drobnou odměnu.

Ve fanzóně před zimním stadionem budou mít fanoušci možnost sledovat zápasy na LED obrazovce, zahrát si basketbal 3x3 na mobilním hřišti, na hlavním pódiu se budou střídat královéhradecké sportovní organizace se svými aktivními s ukázkami.

Kompletní a aktuální informace k Festivalu sportu najdete na www.festivalsportuhk.cz.

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Noční koloběžkování 2024 - Hradec K…

04.05.2024 - 04.05.2024
Topsports centrum -…

Noční koloběžkování 2024 již tradičně otevře sezónu nejen pro všechny milovníky koloběžkování, ale i naplno otevře síť…

XV. Evropský šampionát vozítek s pe…

22.06.2024 - 22.06.2024
u muzea

Mezinárodní závod originálních, veselých vozítek s pedály, který se skládá nejen z vlastního rychlostního závodu na…

Hradecký terénní triatlon 2024 - Hr…

28.07.2024 - 28.07.2024
Hradec Králové

Závod je v roce 2024 již dvacátý první v pořadí. Triatlon v Hradci Králové a v jeho blízkém okolí pro širokou…

Legendy nebes 2024 - Hradec Králové

02.08.2024 - 03.08.2024
Letiště Hradec Králové

Letecký festival pro celou rodinu s jedinečným konceptem v Hradci Králové. Legendární letadla, dechberoucí akrobacie,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete