Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Festival vína v Českém Krumlově

20.10.2017 - 30.11.2017 Český Krumlov

Festival vína Český Krumlov® nabídne i degustaci naslepoŠestý ročník Festivalu vína Český Krumlov® slibuje opravdu bohatý program plný vinařských a gastronomických zážitků. Po dobu šesti týdnů se od 20. října až do 30. listopadu budete moci setkávat se znalci vína a ochutnávat vína z různých koutů světa. Do Krumlova letos opět zavítají přední čeští sommelieři a odborníci v oboru vinařství, jako…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Festival vína Český Krumlov® nabídne i degustaci naslepo

Šestý ročník Festivalu vína Český Krumlov® slibuje opravdu bohatý program plný vinařských a gastronomických zážitků. Po dobu šesti týdnů se od 20. října až do 30. listopadu budete moci setkávat se znalci vína a ochutnávat vína z různých koutů světa. Do Krumlova letos opět zavítají přední čeští sommelieři a odborníci v oboru vinařství, jako jsou Ivo Dvořák, Jakub Přibyl, Pavel Buble, Jiří Mecner, Klára Kollárová či Michal Šetka.

Program Víno & Gastronomie & Kultura, který organizátoři Festivalu vína Český Krumlov připravili ve spolupráci s místními provozovateli restaurací, nabídne po celou dobu festivalu dvacítku možností vychutnat si lahodná vína a gastronomické speciality z nejrůznějších koutů světa a letos poprvé také opravdové skvosty mezi víny. Budete moci ochutnat oblíbená vína přední české sommelierky Kláry Kollárové, vína z vinohradů, kde zanechali stopu Rožmberkové, emotivní vína z Burgundska, ale také např. vínové koktejly či vína pěstovaná bez chemických zásahů. Pro vinařské fajnšmekry je připraven Večer ikonických vín, v rámci kterého známý sommelier Ivo Dvořák představí vína s osobitým charakterem, která jindy neochutnáte. Novinkou letošního programu bude také možnost vyzkoušet si společně s profesionály tzv. degustaci naslepo a přispět tak k vyhlášení Vína festivalu.

Na již tradiční příjezd sv. Martina a otevření Svatomartinského vína spojené s jeho ochutnávkou se můžete těšit v sobotu 11. 11. v 11:11 hod. na náměstí Svornosti. Na slavnostní otevření svatomartinského vína naváže večerní Svatomartinská veselice v hostinci Depo a týdenní nabídka Svatomartinského menu ve vybraných krumlovských restauracích.

Oblíbená Zámecká slavnost vína v Zámecké jízdárně se bude konat v sobotu 25. listopadu. V rámci degustační a prodejní přehlídky vín budete moci ochutnat přes 300 vzorků výborných vín a zakoupit vína za zvýhodněnou festivalovou cenu. Kromě tradičních hvězdných vinařství Volařík, Reisten či Sonberk se do Zámecké jízdárny opět po roce vrátí Zámecké vinařství Bzenec, které získalo titul Vinařství roku 2015 a Vinař roku 2016 či vinařství Vinselekt Michlovský. Organizátoři představí také několik nových rozvíjejících se vinařství, jako je např. vinařství Nepraš z Pavlova, vinařství Púrynky z Velkých Bílovic, ze zahraničních pak např. vinařství Neustifter a Schuckert z nedalekého Weinviertlu.

Vstupenky

na Zámeckou slavnost vína a akce konané v rámci programu Víno & Gastronomie & Kultura mohou zájemci zakoupit v Infocentru Český Krumlov nebo on-line na www.ckrumlov.info/tickets. 

PODROBNÝ PROGRAM FESTIVALU VÍNA ČESKÝ KRUMLOV 2017

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete