Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Festivalu české filmové komedie - Nové Město nad Metují

23.09.2018 - 29.09.2018 Nové Město nad Metují

Novoměstský festival komedie oslaví jubileum stylově40 let. Tolik je letos Festivalu české filmové komedie. "Festival smíchu” letos zaplní a naplní Nové Město nad Metují v týdnu od 23. do 29. září. Kromě dvanácti soutěžních a dvaceti nesoutěžních projekcí nabídne jako každý rok zajímavý doprovodný program. Letos v trochu rebelském duchu.Už slavnostního zahájení se totiž ujme jedna rebelská tvář.…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Novoměstský festival komedie oslaví jubileum stylově

40 let. Tolik je letos Festivalu české filmové komedie. "Festival smíchu” letos zaplní a naplní Nové Město nad Metují v týdnu od 23. do 29. září. Kromě dvanácti soutěžních a dvaceti nesoutěžních projekcí nabídne jako každý rok zajímavý doprovodný program. Letos v trochu rebelském duchu.

Už slavnostního zahájení se totiž ujme jedna rebelská tvář. Nebo snad andělská? Nejen mladou generaci chytne za srdce koncert na Husově náměstí - v neděli v 15 hodin vystoupí Adam Mišík se svou kapelou. V 17 hodin pak odstartuje šňůra soutěžních i nesoutěžních projekcí prvním snímkem, ve kterém se dozvíme Po čem muži touží. Ve festivalovém týdnu se diváci postupně dostanou ještě na rodinnou dovolenou na Chatu,co je na prodej, do Špindlu, mezi Bajkery, Tátovou volhou do neznáma a trochu netradičně na jednu svatbou dvou nevěst. Že Zoufalé ženy dělají zoufalé věci a jestli je dobrý nápad splnit třem dětem Přání k mání napoví další soutěžní komedie a s mezilidskými vztahy si pohraje Kvarteto, Pepa a Věčně tvá nevěrná. Nejen úsměv vyvolá kandidát na prezidenta satirického smíchu - Prezident Blaník.

Filmovou část doplní doprovodný program. "Kromě Adama Mišíka v pondělí přivítáme rockerky z The Apples, které diváci znají třeba ze soutěže Československo má talent. Na čtvrtek jsme si připravili hudební dárek v podobě Děda Mládek Illegal Bandu,” dodal ředitel Městského klubu Zdeněk Krákora.

Hodně netradiční program nabídne alternativní scéna Bioplaneta v prostorách bývalých kasáren - airsoft, graffiti, brake dance, virtuální realita, elektromobily… bude to pecka! A samozřejmě je na programu i oblíbená festivalová kavárna Cheers, kde budou probíhat (nejen) besedy s osobnostmi českého filmu.

Prezidentem a patronem novoměstského festivalu je pan Jan Hrušínský. "Humor nemá žádné hranice a dělit se může jedině podle míry vkusu a inteligence. Humor považuji za jistý očistný prostředek k životu. Bez něj nelze v současném světě přežít,” vysvětluje herec proč festival zaštítil. Prezidentské křeslo v minulosti patřilo také Jiřině Bohdalové a Pavlu "Čmaňovi” Zedníčkovi. Moderátorem celého festivalu je opět jedinečný Michal Jančařík.

 


40 let
Festival československé veselohry, Novoměstský hrnec smíchu a letos Festival české filmové komedie. Našemu festivalu je čtyřicet let. A nestárne - právě naopak! Mládne a jde s dobou. "Podporujeme myšlenku odstranění plastů, a tak letos budeme občerstvení podávat v jednorázovém nádobí z ekoplastu, což je recyklovatelný materiál. To vše v režii společnosti Bio Planeta z Hradce Králové,” vysvětlil Zdeněk Krákora.

Ke čtyřicetiletému výročí připravuje Věra Míšková publikaci "40 let smíchu nad Metují". K jubileu jsme také nachystali jedno ocenění - ve spolupráci s webem ČSFD jsme vybrali osobnost, která se podílela na nejvíce vítězných filmech diváckého smíchu. Cenu si převezme herec Milan Šteindler.

"Novoměstský hrnec” vyberou diváci
Ocenění je osm, respektive devět - Zlatý Prim, tedy hlavní cena odborné poroty pro nejlepší komedii (partner: ELTON hodinářská a.s.), Cena za režii (partner: Easy reklama), Ceny za nejlepší mužský a ženský herecký výkon (partner: Herecká asociace), Cena za výkon mladého tvůrce (partner: Detecha ch.v.d.), Cena za výtvarný počin (cenu věnuje grafik Vladimír Suchánek), Cena za nejlepší scénář (partner: Český filmový a televizní svaz FITES). Cenu za nezapomenutelní role v českých komediích (partner: HALLA a.s.) si odnese Bolek Polívka a posledním oceněním je Cena diváků - snad nejspravedlivější ocenění vůbec. Odnese si ji ta filmová komedie, které se diváci festivalu budou nejvíc smát (partner: Nové Město nad Metují).

"Náš velký dík patří samozřejmě generálním partnerům, bez kterých by to prostě nešlo: město Nové Město nad Metují, Královéhradecký kraj, Easy reklama, ČEZ a Detecha, výrobní družstvo Nové Město nad Metují,” doplnil Zdeněk Krákora. "Pro naše město je tento festival jednou z nejvýznamnějších akcí. Přivede do Nového Města nad Metují nejen mnoho známých osobností, ale hlavně velkou dávku smíchu. Jsem za něj rád,” nechal se slyšet starosta Nového Města nad Metují Petr Hable.

Mapa

Další akce v okolí

Hypnotizér v Jaroměři | duben 2024

24.04.2024 - 24.04.2024
nám. Dukelských hrdinů…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete