Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Filmový maraton s trilogií Pán prstenů v kině Radnice Jablonec nad Nisou

25.10.2014 Jablonec nad Nisou

V noci ze soboty 25. října na neděli 26. října se diváků v kině Radnice před očima odehraje kompletní velkolepá trilogie Pán prstenů podle předlohy Johna Ronalda Reuela Tolkiena. Promítat se bude rozšířená režisérská verze filmů v originálním znění s titulky, takže fanoušci slavné série uvidí navíc téměř 140 minut. Obdivovatelé kultovního fantasy, kteří na projekci dorazí v kostýmu, navíc získají…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

V noci ze soboty 25. října na neděli 26. října se diváků v kině Radnice před očima odehraje kompletní velkolepá trilogie Pán prstenů podle předlohy Johna Ronalda Reuela Tolkiena. Promítat se bude rozšířená režisérská verze filmů v originálním znění s titulky, takže fanoušci slavné série uvidí navíc téměř 140 minut. Obdivovatelé kultovního fantasy, kteří na projekci dorazí v kostýmu, navíc získají slevu 50% ze vstupného.

Prožijte noc ve Středozemi

Kdy - So-Ne | 25. - 26. října 2014
Kde - kino Radnice, Jablonec n. Nisou
Od - 19:00 hodin

Vstupné

200/100 Kč

Pán prstenů: Společenstvo prstenu (2001)
Pán prstenů: Dvě věže (2002)
Pán prstenů: Návrat krále (2003)

Délka maratonu je cca 13 hod. včetně dvou delších a tří krátkých přestávek.
Filmy se budou promítat v originálním znění s českými titulky.
ROZŠÍŘENÁ REŽISÉRSKÁ VERZE TRILOGIE POPRVÉ NA PLÁTNĚ KINA RADNICE

Máte rádi trilogii Pána prstenů tak, jak před lety běžela v kinech? Pak vězte, že proti rozšířeným verzím je to jen ukázka toho, do jak geniální podoby mohou filmy dospět. Filmy si prošly obrovskou spoustou malých změn, ale i několika zásadními. Příběh plyne pomaleji, jde víc do hloubky. Je temnější, více ukazuje moc a vliv Prstenu. A zároveň ukazuje i postavy a vztahy tak, jak to v původních verzích chybělo. Rozšířenou režisérskou verzi trilogie tedy ocenění především milovníci knižní předlohy.

DIVÁCI, KTEŘÍ MARATON NAVŠTÍVÍ V KOSTÝMU, ZÍSKAJÍ SLEVU 50% Z CENY VSTUPENKY
Jádrem každé kultury je její oblečení a styl a ani Středozemě se v tomto ohledu nějak neliší. Obléknout všechny bytosti tohoto světa se pro kostýmovou výtvarnicí Ngilu Dickson stalo největší výzvou jejího života. Tolkienův svět totiž nereprezentují pouze stovky postav, ale hlavně několik fyzicky i výrazově odlišných kultur. Přinášíme Vám proto malou inspiraci, jak by měl Váš kostým vypadat. Nechceme po vás zázraky, nemusíte používat drahé látky - oceníme hlavně originalitu a nadšení. Miláááška na řetízku kolem krku nebo schovaného v kapšičce totiž nepočítáme jako plnohodnotný kostým pro účast na maratonu ;)

Hobiti
Ngila Dikson především zvýraznila hobití soulad s přírodou. Použila přírodní tkaniny, které mají vazbu k starým evropským kulturám. Nosí vesty, saka a kabáty v barvách podzimu a úrody – zelené, žluté, hnědé s mosaznými knoflíky. Zároveň si však pohrála i s detaily, které odráží způsob jejich života. "Nohavice a rukávy jsou krátké, knoflíky velké, límečky jsou také větší. Dokonce mají kapsy našité výš než je obvyklé, aby nám přišlo legrační, když si dají ruce do kapes."

Elfové
Kostýmy pro Elfy jsou inspirovány čirou elegancí v barvách mechově zelené, kůrově hnědé, podzimní karmínové s nádechem antiky. Kostýmy evokují elfí přirození prostředí – jsou lehké a na zemi vypadají jako by se vznášely. Byly vytvořeny z indického hedvábí a brokátu, které Dicskon dále bělila, prala a smirkovala, aby látky získaly třpytivý kovový lesk. Elfové také nosí hedvábí, samet zdobený secesními listovými vzory. Obouvají boty pod kolena, které jim dodávají na štíhlém vzhledu.

Gandalf
Dickson na návrhu klobouku pro čaroděje dřela týdny. "Chtěla jsem něco, co přitáhne pozornost. Něco starobylého, magického, ale ne přehnaného." Na róbu mocného čaroděje byla použita tkaná bavlna z Indonésie, která byla 3 týdny barvena a prána, aby dosáhla té správné hrubosti. Neodmyslitelnou součástí kostýmu je také čarodějova hůl.

Mapa

Další akce v okolí

Ojedinělý orientační závod Dogainin…

13.04.2024 - 13.04.2024
Smržovka

Zúčastněte se prvního ročníku unikátního orientačního závodu Dogaining. Závod se poběží 13. dubna a odstartuje z Løype…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete