Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Folklor bez hranic 2018 - Ostrava

13.08.2018 - 17.08.2018 Ostrava

Mezinárodní folklorní festival v Ostravě se koná obvykle ve druhém nebo třetím srpnovém týdnu, na rok 2018 je stanoven termín 13. – 17. srpna.Po příznivém ohlasu 0. ročníku v roce 1998 se festival stal trvalou součástí folklorního kalendáře festivalů a slavností, na nichž se podílí Folklorní sdružení ČR. Festival se stal přidruženým členem České sekce mezinárodní folklorní organizace CIOFF, je…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Mezinárodní folklorní festival v Ostravě se koná obvykle ve druhém nebo třetím srpnovém týdnu, na rok 2018 je stanoven termín 13. – 17. srpna.


Po příznivém ohlasu 0. ročníku v roce 1998 se festival stal trvalou součástí folklorního kalendáře festivalů a slavností, na nichž se podílí Folklorní sdružení ČR.


Festival se stal přidruženým členem České sekce mezinárodní folklorní organizace CIOFF, je zařazen do Národní sekce I.O.V. a v roce 2018 se koná již 21. ročník!


Pořadatelé, kterými je SLPT Hlubina a Folklor bez hranic, z.s., se snaží každoročně zajistit účast alespoň pěti zahraničních souborů, dvou souborů z České republiky a nabízí možnost prezentace také folklorním uskupením z Ostravy a okolí, a to jak dospělým, tak dětským. V průměru se festivalu zúčastní asi 12 kolektivů, tanečních i hudebních.

Již od jeho počátku je cílem festivalu obohatit a zpříjemnit letní dny obyvatelům a návštěvníkům města Ostravy. Také proto probíhají hlavní odpolední koncerty na mobilních pódiích v husté sídlištní zástavbě či v blízkosti nákupních zón téměř každý den v jiném městském obvodu (Moravská Ostrava a Přívoz, Ostrava-Mariánské Hory, Ostrava-Jih, Ostrava-Poruba) a volně přístupné. Některé festivalové dny jsou před zahájením koncertů realizovány festivalové průvody jako pozvánky na vystoupení. Tak je tomu také před závěrečným koncertem na Slezskoostravském hradě. Pondělní slavnostní zahájení probíhá obvykle v sále Janáčkovy konzervatoře a Gymnázia v Ostravě.

Součástí programu je také řada doprovodných akcí skrytých pod názvem Roztančené město. Účastníci festivalu se v jeho rámci představují v dopoledních hodinách v rozličných zařízeních města, např. v domovech pro seniory, v centru pro osoby se zdravotním postižením, vystoupí na lázeňské kolonádě v Klimkovicích, ale také na veřejných prostranstvích.

Festivalové dění je doplněno tvůrčí dílnou s výukou tanců domácích i zahraničních hostů a každoroční výstavou fotografií z předchozích ročníků, která probíhá ve foyeru Nové radnice po celý srpen.

Záštitu nad festivalem přebírá každoročně primátor města Ostravy a další významná osobnost kulturního, politického či společenského života Moravskoslezského regionu, tradicí je přijetí zástupců festivalových hostů primátorem města v reprezentačních prostorách Nové radnice a také jednotlivých starostů navštívených městských obvodů.

Mediální podporu festivalu poskytuje Televize Fabex, Rádio Proglas, regionální deníky a časopis Program.

 

Mapa

Další akce v okolí

Majáles Ostrava 2024

17.05.2024 - 17.05.2024
Slezskoostravský hrad

Už 28. ročník tradičního Majálesu Ostrava pořádaného studenty. Můžeš se těšit na úžasnou atmosféru, kterou si budeš…

R4 Alexandra Dovgan 2023 - Ostrava

22.04.2024 - 22.04.2024
Kino Vesmír

Poprvé v České republice se představí právě v Ostravě se svým recitálem mladá šestnáctiletá pianistka Alexandra Dovgan.…

Čarodějnice na Slezskoostravském hr…

27.04.2024 - 27.04.2024
Slezskoostravský hrad

Oblíbené čarodějnice se po několikaleté pauze vrací na Slezskoostravský hrad.

B4 Závěrečný koncert 70. sezóny 202…

02.05.2024 - 02.05.2024
Kino Vesmír

Brahmsův Druhý klavírní koncert a Dvořákův Zlatý kolovrat v programu závěrečného koncertu JFO, kterou naposledy jako…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete