Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Galerie kostek

20.03.2015 - 31.12.2020 Kladno

Výstava LEGO - Galerie kostek - Central KladnoZa novodobými divy světa z LEGA se vypravte do Kladna.  20. 3. 2015  přibude na mapě zajímavých výletů po Česku další místo. V novém obchodně-společenském centru Central ve středočeském Kladně dýchne na návštěvníky dávná historie. Unikátní Galerie kostek představí rozměrné modely klasických i novodobých divů světa a památek světových metropolí…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Výstava LEGO - Galerie kostek - Central Kladno

Za novodobými divy světa z LEGA se vypravte do Kladna.  20. 3. 2015  přibude na mapě zajímavých výletů po Česku další místo. V novém obchodně-společenském centru Central ve středočeském Kladně dýchne na návštěvníky dávná historie. Unikátní Galerie kostek představí rozměrné modely klasických i novodobých divů světa a památek světových metropolí sestavených
z oblíbených kostiček LEGO.

Jedinečná expozice vznikla díky spolupráci investora projektu, skupiny Crestyl,
a kladenským závodem společnosti LEGO.

Galerie kostek bude trvalou expozicí, která bezesporu přiláká turisty z Prahy i dalších českých měst. Malí i velcí návštěvníci s dobrodružným duchem se tak během jediného dne budou moci zcela zdarma podívat téměř do celého světa.

Interaktivní modely budou rozmístěny po celé pasáži

V prostorách pasáže obchodně-společenského centra Central budou vystavenynejzajímavější světové památky i novodobé divy světa, které jistě ocení všechny generace návštěvníků. Těm se naučnou i hravou formou představí takové skvosty, jako je šikmá věž v Pise, londýnský Tower Bridge nebo Velká čínská zeď. Chybět nebude ani indický Tádž Mahal (monumentální mauzoleum manželky vládce Šáhdžahána), pyramidy z mexického Chichén Itzá, centra civilizace tajuplné mayské kultury, nebo velkolepý japonský hrad Himedži. Českou republiku zastoupí hned dva exponáty – Staroměstský orloj a Hlavní nádraží v Praze.

Největším modelem Galerie kostek je Hlavní nádraží

Zásadním exponátem galerie bude dvoumetrový model Hlavního nádraží v Praze, který zabere úctyhodnou plochu 15 m2. Tuto věrnou kopii budovy a provozu nádraží budou moci ovládat a řídit sami návštěvníci. Model bude totiž plně interaktivní, včetně semaforů, projíždějících vlaků, pohyblivých souprav metra nebo automobilů. Řez modelem umožní také pohled do vnitřních prostor, na kolejiště, včetně cestujících, průvodčích nebo dispečerů. Chybět nebude ani zvuková kulisa – např. hlášení o příjezdu a odjezdu vlaků. Na centrální motiv nádraží upozorní také čtrnáct figurek nádražního personálu (120 cm vysokých), které budou rozmístěny v dalších částech pasáže.

Soutěžte s Galerií kostek o skvělé ceny

Více informací o modelech i jejich světoznámých předlohách naleznete na webových stránkách www.galeriekostek.cz. Běží zde velká soutěž o zajímavé výhry, která vyvrcholí s otevřením Central Kladno 20.3.2015.

Mapa

Další akce v okolí

Festival Bez Předsudků 2024 - Kadno

17.04.2024 - 24.04.2024
Kladno

Festival Bez předsudků představí klíčová témata současnosti a to ve dnech 17. a 24. dubna na Kladně. Během těch…

Kladenský Majáles 2024

25.04.2024 - 25.04.2024
Kladno

Kladenský Majáles je studentský festival na oslavu jara, mládí a studentského života pořádaný studenty pro studenty,…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete