Statistika našeho portálu

  • 102 085 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Hana Zagorová a Petr Rezek - Týnec nad Sázavou

20.02.2018 Týnec nad Sázavou

Podle beznadějně vyprodaných sálů, v nichž zpívají Hana Zagorová a Petr Rezek, by se mohlo zdát, že se píše například rok 1979. Diváci s nimi zpívají a tleskají vestoje i dnes – po šestatřiceti letech.Hana Zagorová začala již v sedmi letech hrou na klavír. Po studiu herectví na Janáčkově akademii múzických umění v Brně se přestěhovala do Prahy, kde například hostovala v Divadle Semafor v Suchého…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Hotel Týnec nad Sázavou
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Benešov
Obec
Týnec nad Sázavou

Fotogalerie k článku

Podle beznadějně vyprodaných sálů, v nichž zpívají Hana Zagorová a Petr Rezek, by se mohlo zdát, že se píše například rok 1979. Diváci s nimi zpívají a tleskají vestoje i dnes – po šestatřiceti letech.

Hana Zagorová začala již v sedmi letech hrou na klavír. Po studiu herectví na Janáčkově akademii múzických umění v Brně se přestěhovala do Prahy, kde například hostovala v Divadle Semafor v Suchého parodickém představení Kytice. V roce 1980 si zahrála roli Elišky ve filmovém muzikálu Trhák, režiséra Zdeňka Podskalského. Ve filmové kariéře však dál nepokračovala. Koncem šedesátých let účinkovala se skupinou Flamingo, dále účinkovala v souboru Sodoma-Gomora a začala spolupracovat s orchestrem Václava Zahradníka, se kterým natočila své první LP "Bludička", na kterém je i jeden z největších hitů "Bludička Julie". Koncertovala také s Karlem Gottem, Evou Pilarovou nebo Vaškem Neckářem. Postupně vznikaly hity jako "Já se vznáším", " Náš dům zní smíchem", "On je někdo". Od roku 1977 vyhrála celkem devětkrát za sebou v anketě Zlatý slavík a suverénně tak zaujala post nejpopulárnější domácí zpěvačky. Na koncertech se začala objevovat s vlastní doprovodnou kapelou. Vedli ji Karel Vágner s kolegou Michalem Prokopem, toho vystřídal na šest let Petr Rezek, se kterým natočila hit "Asi, asi" a "Duhová víla". Mezi její sólové hity patří např. "Maluj zase obrázky", "Málokdo ví", "Líto je mi líto". Koncem sedmdesátých letech koncertuje dokonce s italských zpěvákem Drupim. V osmdesátých letech nazpívala další hity jako "Mimořádná linka", "Biograf láska", "Mys dobrých nadějí", "Setkání". Často koncertuje v Polsku a Rusku, nahrává pro zahraniční firmy (Rakousko, Rusko, Anglie, Německo), natáčí v zahraničí (Malta, Egypt, Německo). Od roku 1980 do roku 1986 vystupovala s pěveckým a tanečním duem Petra Kotvalda a Stanislava Hložka. Společnými hity jsou např. "Můj čas", "Jinak to nejde", "Spěchám". Pro Hanu Zagorovou píší známí i začínající autoři, např. Zdeněk Borovec, Petr Hapka, Jiří Zmožek, Michal Horáček, Tomáš Hanák, Petr Malásek. V červnu 1989 podepsala petici Několik vět, byla jí okamžitě zastavena činnost a na veřejnosti znovu zazpívala v listopadu 1989, kdy společně s Jaroslavem Hutkou zazpívala hymnu na Václavském náměstí. Od roku 1992 poněkud omezila svou činnost, věnovala se svému manželovi Štefanu Margitovi, přestala koncertovat a ukončila spolupráci s orchestrem Karla Vágnera. Znovu začala koncertovat v roce 1996. Po letech opět navázala koncertní spolupráci s Petrem Kotvaldem a Stanislavem Hložkem, poté s Petrem Rezkem, se kterým koncertuje dodnes. Pravidelně koncertuje v pražské Lucerně. Zazářila dokonce i v muzikálech jako Jack Rozparovač a Mona Lisa. Vystupuje na řadě charitativních akcí a také se zúčastňuje jejich organizace a produkce. Od roku 1996 pravidelně vystupuje v pražské Lucerně za doprovodu skupiny Boom Band a s komornějším seskupením této vynikající kapely vyprodává sály v Čechách, na Moravě a na Slovensku během celého roku.

Vstupné

690,- 590,- Kč

Vstupenky

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Hypnotizér ve Vlašimi | květen 2024

14.05.2024 - 14.05.2024
Komenského 22, 258 01…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Narozeninový koncert Rádia Blaník 2…

25.05.2024 - 25.05.2024
Konopiště

V sobotu 25. května 2024 se na Konopišti uskuteční každoročně vyprodaný narozeninový koncert Rádia Blaník, kterého se…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 28. březen

Dnes má svátek Soňa

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete