Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zřícenina hradu Helfštýn

05.07.2014 - 06.07.2014 Týn nad Bečvou

Řemeslníci, historické tržiště, loutkové divadlo, bohoslužba...HELFŠTÝNSKÁ POUŤ 2014Program pro celé rodiny, historické tržiště, spoustu účinkujících nebo ekumenickou bohoslužbu chystají o víkendu: 5. a 6.  července na Helfštýně.Ve spolupráci se Studiem bez kliky uspořádá Muzeum Komenského v Přerově první oficiální ročník Helfštýnské pouti. Loňské zábavně – naučné uctění svátků přivedlo na…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zřícenina hradu Helfštýn
Oblast
Střední Morava
Kraj
Olomoucký kraj
Okres
Přerov
Obec
Týn nad Bečvou

Fotogalerie k článku

Řemeslníci, historické tržiště, loutkové divadlo, bohoslužba...

HELFŠTÝNSKÁ POUŤ 2014

Program pro celé rodiny, historické tržiště, spoustu účinkujících nebo ekumenickou bohoslužbu chystají o víkendu: 5. a 6.  července na Helfštýně.

Ve spolupráci se Studiem bez kliky uspořádá Muzeum Komenského v Přerově první oficiální ročník Helfštýnské pouti. Loňské zábavně – naučné uctění svátků přivedlo na Helfštýn přes pět tisíc návštěvníků a potvrdilo, že o podobný typ akce je velký zájem. Správa hradu úzce spolupracuje s řadou řemeslníků, kteří pouť doplní o historický jarmark. Nepůjde však o komerční druh akce, různých trhů je přeci jen všude dost, proto zveme pouze řemeslníky, kteří budou tvořit na místě, předvádět své umění tak, aby mohl každý nahlédnout nebo si dané řemeslo vyzkoušet. Většina zboží, které bude během pouti k dostání, tedy vznikne přímo na hradě. Včelař Vám odlije svíčku, kovář vykove podkovu a řezbář vyřeže figurku přímo před očima. Řemeslníků však bude mnohem víc. Speciálně o kovářství pohovoří mistr Otakar Ruček. Zájemcům povykládá o zajímavostech ze světa černého řemesla. Nejen poučení ale i zábavu přinese představení o vývoji zbraní Romana Prokeše z pořádajícího Studia bez kliky. Po celý den bude probíhat spousta soutěží, zprovozníme historickou střelnici a nejmenší se můžou těšit na dřevěný kolotoč nebo loutkové divadlo. Hlavním bodem obou dní bude vystoupení na koních v podání společnosti historického jezdectví Kvintána. Návštěvu hradu nově zpříjemní i putovní historická pražička kávy.

V sobotu 5. července umožníme vstup do hradu do večerních hodin. Prodloužená večerka nabídne promítání C. a K. Kinematografu s výkladem kastelána, který Vám představí, jak se hrad Helfštýn během posledních 30 let postupně proměňoval.  Aktivnější návštěvníci se můžou zapojit do žonglérských workshopů a nově nabyté dovednosti srovnat s vystoupením profesionálů z fireshow skupiny Boca Fuego, jejich ohňové vystoupení završí sobotní část programu.

Představení, jarmark a soutěže budou probíhat i po celou neděli. V odpoledních hodinách však dáme prostor pro chvíli klidu a rozjímání. Na palácovém nádvoří se uskuteční bohoslužba za všechny příznivce hradu, zejména helfštýnské dobrovolníky a kováře, bez jejichž pomoci si dnes Helfštýn a jeho fungování ani nedokážeme představit.

Všichni jsou srdečně zváni. Informace o cenách a programu naleznete na:

www.bezkliky.eu a www.helfstyn.cz

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Lip…

19.04.2024 - 19.04.2024
Lipník nad Bečvou

Farmářský a řemeslný trh - Lipník nad Bečvou

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Koj…

15.05.2024 - 15.05.2024
Masarykovo náměstí

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Kojetín

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Lip…

17.05.2024 - 17.05.2024
Náměstí T.G.Masaryka

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Lipníku nad Bečvou

Farmářský a řemeslný trh 2024 - Koj…

12.06.2024 - 12.06.2024
Masarykovo náměstí

Zveme Vás, vaše přátele, známé a sousedy na farmářské a řemeslné trhy v Kojetíně

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete