Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

NZM Kačina - Muzeum českého venkova

01.05.2016 - 31.10.2017 Svatý Mikuláš

Na Kačině se lidé z blízka i z daleka berou už roku 1952. Pro letošní sezonu jsme připravili unikátní výstavu Historie svateb na Kačině aneb jak jsme se vdávaly a ženili na zámku. Za účelem získání materiálů potřebných k obohacení výstavy jsme oslovili i obyvatele okolních obcí, a tak je výstava vskutku unikátní – figuríny jsou oblečené do svatebních šatů z padesátých až devadesátých let,…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
NZM Kačina - Muzeum českého venkova
Oblast
Střední Čechy
Kraj
Středočeský kraj
Okres
Kutná Hora
Obec
Svatý Mikuláš

Fotogalerie k článku

Na Kačině se lidé z blízka i z daleka berou už roku 1952. Pro letošní sezonu jsme připravili unikátní výstavu Historie svateb na Kačině aneb jak jsme se vdávaly a ženili na zámku. Za účelem získání materiálů potřebných k obohacení výstavy jsme oslovili i obyvatele okolních obcí, a tak je výstava vskutku unikátní – figuríny jsou oblečené do svatebních šatů z padesátých až devadesátých let, výstavní panely doplňují dobové fotografie z obřadů, svatební oznámení, svatební doplňky a také svatební dary, nejtypičtější a nejčastější. K nahlédnutí jsou i kroniky zapůjčené Obecním úřadem ve Svatém Mikuláši.

Výstava představuje historii i současnost svateb včetně jejich příprav, zvyků a obyčejů, z nichž mnohé přetrvaly nebo byly oživeny i v současnosti. Unikátní jsou fotografie jedné z rodin z blízkého okolí, v níž je svatební obřad na zámku Kačina tradicí a manželství právě zde uzavřely již čtyři generace. Kurátoři nezapomněli ani na významná svatební výročí, trendy v odívání a zdobení a samozřejmě ani jídelníček pro svatební hostinu. To vše bude na Kačině k vidění po celou letošní sezonu.

Výstava vznikla ve spolupráci s Obecním úřadem ve Svatém Mikuláši a agenturou Svatba IN, která svatby na zámku Kačina zajišťuje v současnosti. Historie svateb na Kačině je skvělý tip na výstavu pro milovníky dějin každodennosti, kterých je stále víc. Na Kačině nebudou zklamáni.

Výstava Historie svateb na Kačině je součástí I. prohlídkové trasy Hospodářské zázemí zámku.

Otevírací doba

Vstupné

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

 

Mapa

Další akce v okolí

600. výročí Bitvy u Malešova: Oslav…

07.06.2024 - 08.06.2024
Malešov

Přibližně před 600 lety, v důležité chvíli českých dějin, se odehrála bitva u Malešova, která do značné míry formovala…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete