Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Hraničář není jen kino - Ústí nad Labem

01.01.2017 - 31.12.2017 Ústí nad Labem

Hraničář není jen kino!Koncem září roku 2016 oslavila budova Hraničáře dvouleté výročí svého obnoveného působení na kulturní scéně Ústí nad Labem. V těchto dvou letech se zápalem dobrovolníků i diváků stala prostorem mnohem širšího kulturního dění, než jakým byl provoz kina od šedesátých let. Kino zůstalo, přidaly se však koncerty, přednášky, výtvarné dílny i třípatrová výtvarná galerie. Ta i…

Adresa a kontaktní informace

Hraničář není jen kino!

Koncem září roku 2016 oslavila budova Hraničáře dvouleté výročí svého obnoveného působení na kulturní scéně Ústí nad Labem. V těchto dvou letech se zápalem dobrovolníků i diváků stala prostorem mnohem širšího kulturního dění, než jakým byl provoz kina od šedesátých let. Kino zůstalo, přidaly se však koncerty, přednášky, výtvarné dílny i třípatrová výtvarná galerie. Ta i díky spolupráci spolku Veřejný sál Hraničář s Německým muzeem hygieny v Drážďanech postupně roste na svém významu. Budova se tak stala výrazným bodem na spojnici ústecké univerzity a centra města Ústí nad Labem.

Na podzim nově zvolená správní rada spolku se rozhodla programově stavět právě na spolupráci města a univerzity a stát se jejich průsečíkem v oblasti kultury. Výsledkem této vize jsou již teď kvalitní pořady, které mají být přínosem pro širokou ústeckou veřejnost. Spolek chce jasně deklarovat svou apolitičnost a profilovat se čistě jako společnost, jenž vede kulturní instituci. "Nebojíme se však otevírat kritická témata, která jsou v naší společnosti aktuální,” dodává předseda správní rady spolku Richard Loskot.

Záměrem je vytvoření stabilní instituce, která vytváří vlastní program a výrazné pořady, které mají do Ústí přitáhnout pozornost veřejnosti nejen z našeho regionu. "Máme ambici stát se výrazným uměleckým a společenským místem, na které Ústečané mohou být hrdí," říká ředitel spolku Aleš Loziak.

Obsáhlý kulturní program domu bude s novým rokem výrazněji zaměřen na cílové skupiny diváků. "Pracujeme nyní na profilaci pravidelných pořadů tak, aby se návštěvník mohl lépe orientovat a snadněji si vybrat ten svůj,” dodává produkční Tomáš Petermann. "Cílem je, aby se každý mohl snáze spolehnout na pravidelnost v termínech a také na kvalitu našeho výběru."

Dům bude otevřen po celý den.

Na konci ledna se návštěvníci Hraničáře dočkají výraznějších změn. Nyní se předělává interiér kavárny, která bude mít pravidelnou otevírací dobu a večer se změní na živý bar s vlastním kulturním programem ve foyer. Každý všední den od 12 hodin si budete moct zajít na dobrou kávu a vyrazit do naší galerie.

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Výstavou Keramika z Jílového s Evou…

23.04.2024 - 23.04.2024
Muzeum města Ústí nad…

Komentovaná prohlídka výstavy „Bruselská keramika z Jílového“ se sběratelkou a autorkou výstavy, která mapuje slavnou…

Procházka Středověkým Ústím s Elišk…

24.04.2024 - 24.04.2024
Muzeum města Ústí nad…

Jak mohlo vypadat středověké město Ústí a co nám prozrazují archeologické výzkumy? To se dozvíte během procházky…

Od Nordkappu k Sahaře – cestovatels…

24.04.2024 - 24.04.2024
Ústí nad Labem

Od Nordkappu k Sahaře autíčkem na klíček, aneb pandemická pandalizace letních dovolených.

Veřejné čtení jmen obětí holocaustu…

06.05.2024 - 06.05.2024
Prokopa Diviše 1812,…

Pietní akce, maraton čtení jmen, kteří se tímto symbolicky, na krátký okamžik, vrátí do ulic měst, kde žili, do našeho…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete