Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Zámek Žďár nad Sázavou

23.02.2018 - 31.03.2018 Žďár nad Sázavou

Šeptat na dálku dvaceti metrů i prolnout svůj obličej s jiným si vyzkouší návštěvníci na zámku ve Žďáru nad SázavouProvést kuličku složitým labyrintem, poznat rychlost své reakce nebo hlavolamy a kvízy nabídne známá putovní výstava libereckého IQ parku Hry a klamy. Ta se tentokrát přesune do zámeckých prostor ve Žďáru nad Sázavou. Zhruba šedesát interaktivních exponátů mohou návštěvníci zkusit od…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zámek Žďár nad Sázavou
Oblast
Jihovýchod
Kraj
Kraj Vysočina
Okres
Žďár nad Sázavou
Obec
Žďár nad Sázavou

Fotogalerie k článku

Šeptat na dálku dvaceti metrů i prolnout svůj obličej s jiným si vyzkouší návštěvníci na zámku ve Žďáru nad Sázavou

Provést kuličku složitým labyrintem, poznat rychlost své reakce nebo hlavolamy a kvízy nabídne známá putovní výstava libereckého IQ parku Hry a klamy. Ta se tentokrát přesune do zámeckých prostor ve Žďáru nad Sázavou. Zhruba šedesát interaktivních exponátů mohou návštěvníci zkusit od 23. února do 31. března.

"V muzeích a na výstavách se na nic nesahá. A tak to ve většině případů je. Hry a klamy mají ale jiné heslo, které je totožné s tím naším pro Muzeum nové generace, a to je: Sahat na exponáty přikázáno! Proto se nám nápad dostat k nám právě tuto výstavu líbil. Máme k sobě blízko. Interaktivita, zajímavosti, informace formou zábavné hry, osahání si všeho, co expozice nabízí…," vysvětluje výběr výstavy Lucie Herberová, marketingová ředitelka zámku ve Žďáru nad Sázavou.

J. A. Komenský by měl radost, Hry a klamy plní jeho představu o vzdělávání

Škola hrou – to bylo heslo slavného J. A. Komenského. Výstava Hry a klamy se tímto drží a učení je pro malé i velké návštěvníky jednou velkou zábavou. "Celý život nás obklopují přírodovědné a fyzikální jevy. Ne vždy je jednoduché je pochopit. Díky Hrám a klamům to jde samo. Návštěvníci se mohou těšit na experimenty se zvukem, skly, barevnými klamy nebo na obtiskování svých rukou, nohou nebo celého těla do speciálního rámu. Věková hranice není stanovená, pobaví a něco se naučí opravdu každý," říká Herberová, proč si ve Žďáru nad Sázavou vybrali právě Hry a klamy.

OTEVÍRÁCÍ DOBA

23. 2. – 31. 3. 2018
9-17 h (úterý-neděle)

V pondělí je otevřeno pouze pro předem objednané skupiny (10 a více osob).

VSTUPNÉ

Plné 80 Kč
Snížené 60 Kč
Rodinné 230 Kč

 

Těšíme se na vaši návštěvu.

 

Mapa

Další akce v okolí

BLUE STYLE PRIMA FEST 2024

12.07.2024 - 13.07.2024
Zvole

Letní rodinný festival BLUE STYLE PRIMA FEST, který přináší zábavu pro celou rodinu, se nezadržitelně blíží a odtajňuje…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete