Statistika našeho portálu

  • 102 250 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Hustopečské skákání

25.01.2018 - 27.01.2018 Hustopeče

Atlas Česka si dovoluje pozvat všechny sportovní nadšence a zvláště pak milovníky atletiky k návštěvě lednového mezinárodního halového mítinku ve skoku do výšky "Hustopečské skákání", konajícího se pravidelně v Hustopečích na Břeclavsku. Díky velké popularitě mezi samotnými závodníky se akce může každoročně pyšnit těmi nejlepšími účastníky z řad profesionálních skokanů, což již řadí mezi…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Atlas Česka si dovoluje pozvat všechny sportovní nadšence a zvláště pak milovníky atletiky k návštěvě lednového mezinárodního halového mítinku ve skoku do výšky "Hustopečské skákání", konajícího se pravidelně v Hustopečích na Břeclavsku. Díky velké popularitě mezi samotnými závodníky se akce může každoročně pyšnit těmi nejlepšími účastníky z řad profesionálních skokanů, což již řadí mezi nejdůležitější podniky v celé sezóně.

Setkání skokanských mistrů v Hustopečích

Mítink samotný je součástí tzv. Moravské výškařské tour, kterou tvoří i oblíbený závod Beskydská laťka. Pro návštěvníky je kromě jedinečného měření sil těch nejlepších skokanů připraven i bohatý doprovodný program, prodchnutý říznou hudbou a bravurně zvládnutou moderací. Mezi tradiční účastníky Hustopečského skákání patří čeští reprezentanti Jaroslav Bába či Iva Straková. V posledních letech obohatili svou účastí mítink i hvězdy světové atletiky, mezi kterými vypichujeme zvláště Ivana Uchova či Světlanu Školinovou. Pro doplnění pak ještě uvádíme skutečnost, že rekord mítinku drží Rus Ivan Uchov (238 cm) a mezi ženami pak Němka Ariane Friedrichová (200 cm).

Hustopečské skákání 2018

Začátek roku 2018 bude v Hustopečích opět patřit světové atletice. Již podevatenácté se do našeho města sjedou nejlepší skokané do výšky na tradiční halový mítink Hustopečské skákání Agrotec 2018. A znovu zde nebudou chybět atleti, které známe z Mistrovství světa, Evropy i z olympijských her. Tradičně dvoudenní závod zahájí ve čtvrtek 25. ledna 2018 v Městské sportovní hale závody mladých atletů v žákovských kategoriích. Hlavní závod je pak naplánován na sobotu 27. ledna 2018.

A už první jména, která potvrdila start v Hustopečích naznačují, že se máme na co těšit. Mezi ženami, jejichž soutěž je opět vyhlášena jako memoriál olympijské vítězky Mileny Hübnerové, se bude snažit obhájit loňské prvenství britská výškařka Morgan Lake. Loni v Hustopečích zvítězila výkonem 192 cm a byl to její nejlepší výkon v halové sezóně. V létě si vytvořila nový osobní rekord 196 cm a ve finále MS v Londýně její výkon o centimetr nižší stačil na skvělé 6. místo. V Hustopečích bude mít výborné soupeřky. Ze startů u nás nám dobře známá Ruska Irina Gordeyeva se už několikrát přenesla přes magickou dvoumetrovou hranici (OR 204 cm), nejlepší současná kanadská výškařka Alex Treasure má osobní rekord 194 cm z OH v Rio de Janeiro a výborným osobním rekordem 198 cm se může pochlubit i Naděžda Dusanova z Uzbekistánu. Největší soupeřkou Morgan Lake ale bude určitě kubánská sedmibojařka a výškařka Yorgelis Rodrigue, která skončila čtvrtá v sedmiboji na letošním MS a ve výškařském sektoru předvedla výkon 195 cm.

Fanouškům italské výškařské školy udělá velkou radost zpráva o potvrzeném startu rekordmana Hustopečského skákání Gianmarca Tamberiho. Všichni ještě máme v paměti jeho neuvěřitelný výkon z roku 2016, kdy ve velkém souboji s Britem Chrisem Bakerem vyrovnal rekord mítinku 238 cm (drží ho společně s Rusem Ivanem Uchovem). Jeho rozlet pak zarazilo zranění, ale letos se znovu vrátil ve výborné formě. V Londýně na MS mu o jedno místo uniklo finále a byl z toho velice zklamaný. Výkon 229 cm ale naznačuje, že se mu vrací výkonnost a musí se s ním v nadcházející sezóně opět počítat. Dokázat to bude chtít právě ve svých oblíbených Hustopečích, které se vybral jako jedno z mála míst, kde chce v halové sezóně startovat. Největší hvězdou nadcházejícího ročníku Hustopečského skákání Agrotec 2018 však bude stříbrný medailista z MS v Londýně Danil Lysenko z Ruska. Jeho osobní rekord 238 cm z letošního roku je symbolicky roven právě rekordu Hustopečského skákání. A právě on má ambice ho v Městské sportovní hale pokořit. Kromě Tamberiho by mu měl pomoci i čtvrtý muž letošních světových tabulek Maksim Nedasekau z Běloruska (OR 233 cm), šestý z MS 2017 Rus Ilia Ivanyuk (OR 231 cm) nebo Ukrajinec Andrey Protsenko s osobním rekordem 240 cm.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

O Hustopečskou pečeť & Májový košt …

04.05.2024 - 04.05.2024
Společenský dům…

Soutěžní přehlídka vín O Hustopečskou pečeť proběhne již po dvacáté ve Společenském domě v Hustopečích.

Valtické vinné trhy 2024 - Valtice

10.05.2024 - 11.05.2024
Zámek Valtice

Ve dnech 10. a 11. května se do hlavního města vína Valtic sjedou milovníci tohoto ušlechtilého nápoje nejenom z Česka.…

Den v růžovém Mikulov

18.05.2024 - 18.05.2024
Mikulov

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice. Akce se koná v rámci slavností města Mikulov.

Hypnotizér v Břeclavi | květen 2024

22.05.2024 - 22.05.2024
U Tržiště 2085/1, 690…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pondělí 29. duben

Dnes má svátek Robert

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete