Statistika našeho portálu

  • 102 220 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

I zvířata mají svátek - ZOO Děčín

03.10.2015 Děčín

Víte o tom, že i zvířata mají svátek? Připadá na 4. října jako vzpomínka na Sv. Františka z Assisi, který pečoval o opuštěná, nemocná a týraná zvířata.  sobota 3. 10. od 14.00 h Zoo Děčín – Pastýřská stěnaSobota 3. října 2015 bude v děčínské zoo patřit oslavám Mezinárodního dne zvířat. Návštěvníky čeká veselé odpoledne plné zajímavých aktivit. "Těšit se mohou na křtiny zvířat, mezi nimiž nebudou…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
ZOO Děčín,
Oblast
Severozápad
Kraj
Ústecký kraj
Okres
Děčín
Obec
Děčín

Fotogalerie k článku

Víte o tom, že i zvířata mají svátek? Připadá na 4. října jako vzpomínka na Sv. Františka z Assisi, který pečoval o opuštěná, nemocná a týraná zvířata.  

sobota 3. 10. od 14.00 h Zoo Děčín – Pastýřská stěna

Sobota 3. října 2015 bude v děčínské zoo patřit oslavám Mezinárodního dne zvířat. Návštěvníky čeká veselé odpoledne plné zajímavých aktivit.

"Těšit se mohou na křtiny zvířat, mezi nimiž nebudou chybět nejnovější přírůstky jako kotě kočky rybářské, mravenečník velký, kosmani bělovousí nebo kozorožec kavkazský. Slavnostně otevřeme i nově vybudovanou venkovní expozici pro kančily menší, nejmenší jelínky na světě," vyjmenovala mluvčí zoo Alena Houšková. Tím však výčet aktivit sobotního odpoledne v zoo rozhodně nekončí. Nebudou chybět oblíbené jízdy na koních, ukázky sokolnictví, představení projektu Kukang na záchranu outloňů váhavých nebo prezentace Chráněné krajinné oblasti Labské pískovce. Svoji aktivitu budou prezentovat i zájmové kroužky, které působí v zoo, a také tzv. Zvířecí infolinka, na kterou je možné zavolat, pokud v přírodě najdete mládě, jemuž je třeba pomoci. "Ke každé oslavě patří dárečky. Proto jsme opět po roce vyhlásili možnost přinést nějaké dobroty pro zvířata. Uvítáme například: tvrdé pečivo, ovoce, zeleninu, obiloviny, med, kočičí nebo psí konzervy, těstoviny, ořechy,... Donesené mňamky bude možné odevzdat na stanovišti Zvířecí infolinky před expozicí medvědů grizzly. Za odměnu slibujeme originální záložku do knížky s motivy našich zvířat," doplnila Houšková.

Šanci zúčastnit se akce zoo levněji nyní dostanou všichni senioři ve věku nad 60 let. V rámci týdne pro seniory, který pořádá Statutární město Děčín, budou mít v tento den vstup do zoo zdarma. Jako bonus dostanou ještě možnost zúčastnit se komentované prohlídky zoo. Ta začíná v 15 hodin u orientačního plánu.
 
Akce I zvířata mají svátek začíná v děčínské zoo v sobotu 3. října 2015 ve 14 hodin. 

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Den v růžovém Děčín 2024 - Děčín

15.06.2024 - 15.06.2024
Děčín

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice.

Královský košt Děčín 2024

17.08.2024 - 17.08.2024
Na pěší zóně pod…

Největší pultová degustace českých a moravských vín

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 19. duben

Dnes má svátek Rostislav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete