Statistika našeho portálu

  • 102 230 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

International Visegrad Match of Athletes U20

24.08.2011 Kolín

Do Kolína se na letošní léto chystá jedna z nejvýznamnějších sportovních událostí ve Středočeském kraji potažmo i celé České republice. Ve středu 24.8.2011 se na zbrusu novém atletickém stadionu setkají výběry mladých atletů do 19 let zemí Visegradské 4 (ČR, Slovensko, Polsko a Maďarsko). Akce nese název International Visegrad Match of Athletes U20 (zkr. IVM). Utkání je koncipováno jako…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Do Kolína se na letošní léto chystá jedna z nejvýznamnějších sportovních událostí ve Středočeském kraji potažmo i celé České republice. Ve středu 24.8.2011 se na zbrusu novém atletickém stadionu setkají výběry mladých atletů do 19 let zemí Visegradské 4 (ČR, Slovensko, Polsko a Maďarsko). Akce nese název International Visegrad Match of Athletes U20 (zkr. IVM). Utkání je koncipováno jako pětiutkání reprezentačních výběrů mladých atletů z jednotlivých krajů v regionu V4. Do Kolína tak zavítají reprezentanti Velkopolské atletické federace (Poznaň), Bratislavského atletického svazu a Budapešťského atletického svazu. Českou republiku budou reprezentovat dva celky: Reprezentační družstvo města Kolína a výběr České obce sokolské.

Prezident IVM Mgr. Antonín Morávek upozornil, že podobná akce je pro Kolín možností prezentovat nejen atletiku samotnou, ale také celý region jako místo, kde má sport své pevné místo. Hlavním partnerem IVM je Visegradský Fond. Dne 25.5.2011 rozhodla Rada velvyslanců V4 o přidělení pořadatelství tohoto utkání do Kolína . Pořadatelský atletický oddíl z Kolína tak uspěl mezi více než 250 žádostmi, což svědčí o perfektní předložené koncepci utkání.

Záštitu nad IVM převezme ministr zahraničí ČR Karel Schwarzenberg, předsedkyně Poslanecké sněmovny Miroslava Němcová, velvyslanci Slovenska a Maďarska a starosta Kolína Bc. et Mgr. Vít Rakušan, který přivítá všechny výpravy v reprezentativních prostorách kolínské radnice. Ambasadorkou utkání bude legenda světové atletiky a držitelka světového rekordu na 800 m paní Jarmila Kratochvílová. Snahou pořadatele bude vytvořit nejen špičkový atletický podnik, kde se střetne více než 200 mladých sportovců, ale také akci, která svým rozsahem zasáhne do kulturní a společenské roviny.

Mapa

Další akce v okolí

Kávový a čokoládový festival Kolín …

17.05.2024 - 18.05.2024
Městský společenský dům…

Festival kávy a čokolády je oslavou všeho, co souvisí s kávou a čokoládou… a ještě něco navíc! Zážitkové degustace ,…

Jarmark Kouřim 2024

19.05.2024 - 19.05.2024
Mírové náměstí

Tradiční autorský jarmark, ukázky řemesel, aktivity pro děti, živá hudba, občerstvení.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

středa 24. duben

Dnes má svátek Jiří

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete