Statistika našeho portálu

  • 102 233 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

IX. ROČNÍK BOHEMIA JAZZ FEST

20.07.2013 Prachatice

Velké náměstíPrachatice mají to štěstí, že se zde zase po roce uskuteční jeden z nejvýznamnějších jazzových festivalů v Evropě – Bohemia Jazz Fest. Festival založil v roce 2005 uznávaný jazzový kytarista Rudy Linka, který chtěl představit a propagovat špičkový světový jazz v České Republice. V roce 2012 festival přilákal více než 70.000 jazzových fanoušků na historická náměstí po celé zemi. Na…

Adresa a kontaktní informace

Velké náměstí
Prachatice mají to štěstí, že se zde zase po roce uskuteční jeden z nejvýznamnějších jazzových festivalů v Evropě – Bohemia Jazz Fest. Festival založil v roce 2005 uznávaný jazzový kytarista Rudy Linka, který chtěl představit a propagovat špičkový světový jazz v České Republice. V roce 2012 festival přilákal více než 70.000 jazzových fanoušků na historická náměstí po celé zemi.
Na podiu v Prachaticích se jako první představí pianistka Naoko Sakata, jejíž trio působí ve Švédsku. Naoko Sakata originálním způsobem kombinuje tři hudební hlasy - svůj a "hlasy" basisty Antona Blomgrena a bubeníka Johana Birgeniuse. Od doby, kdy se přestěhovala do Švédska v roce 2008, vytvořila vlastní verzi lyrického severského klavírního stylu a její hudební mistrovství dalece přesahuje její faktický věk.
Druhým, kdo se objeví v Prachaticích je Izraelský saxofonista Shauli Einav. Zázračné dítě hrající již od čtyř let, nedávno přesídlil do Paříže, poté co strávil sedm let tříbením stylu v klubech po New York City. Je vzýván pro svůj "svěží a originální zvuk" jako hráč i jako skladatel.
Prvotřídní program letošního Bohemia Jazz festu se stal ještě zajímavějším poté, co účast přislíbila legenda, kytarista Ralph Towner. Ralph Towner produkoval úžasnou hudbu po téměř 40 let, vytvořil výrazný styl a zvuk hrou na dvanácti-strunnou kytaru. Jeho spolupráce s Paul Winter Consort dala vzniknout skupině Oregon, která následně zásadně proměnila svět moderního jazzu. Towner stále pravidelně vyráží na turné a jeho uchvacující hra nepochybně rozzáří podium v Prachaticích.
Bohemia Jazz Fest je více než jen další hudební festival. Je to letní rituál, kde se scházejí jazzoví fanoušci z celé střední Evropy, aby slyšeli a viděli ty největší světové jazzové interprety - a zcela zdarma. Přijďte i vy nasát atmosféru tohoto výjimečného festivalu.

Program:
17.30 – NAOKO SAKATA TRIO – SWE
19.00 – SHAULI EINAV QUARTET – ISR
20.30 – RALPH TOWNER - USA

Mapa

Další akce v okolí

Hypnotizér v Prachaticích | květen …

15.05.2024 - 15.05.2024
Velké náměstí 2,…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete