Statistika našeho portálu

  • 102 233 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Jak se žije V CHKO Brdy

22.10.2016 Křivoklát

JAK SE ŽIJE V CHKO BRDY?Z Programu 2016 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje na Environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu získala obecně prospěšná společnost Křivoklátsko dotaci na projekt "Jak se žije v CHKO Brdy?". O.p.s. oslovila spolupracující školy s ekologickým zaměřením a to SzeŠ Rakovník a SLŠ a SOU Písky u Křivoklátu. Studenti po čtyřech skupinkách v celkovém počtu 65…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

JAK SE ŽIJE V CHKO BRDY?

Z Programu 2016 pro poskytování dotací z rozpočtu Středočeského kraje na Environmentální výchovu, vzdělávání a osvětu získala obecně prospěšná společnost Křivoklátsko dotaci na projekt "Jak se žije v CHKO Brdy?".

O.p.s. oslovila spolupracující školy s ekologickým zaměřením a to SzeŠ Rakovník a SLŠ a SOU Písky u Křivoklátu.
Studenti po čtyřech skupinkách v celkovém počtu 65 ve dnech 26. a 29.září 2016 odjížděli před 8.hodinou ranní od své školy Kohoutbusem do vísky Obecnice, kde na ně čekal zaměstnanec Správy CHKO Brdy pan Karel Urban. Na několika zastaveních seznámil studenty s historií bývalého vojenského újezdu Brdy, který vznikl již v roce 1926. Vysvětlil podmínky pro udržení fauny a flory. Nutností jsou ochranné manažmenty: cílené vypalování, vpouštění býložravců do krajiny, projíždění historických sdružení  motocyklů nebo čtyřkolky, aby se dosáhlo rozježděných ploch.
V mísovitém údolí, v němž sbírá vodu Obecnický potok obdivovali vodní nádrž Octárnu, zásobující vodu příbramskou aglomeraci.
Studenti byli uneseni nádherou rozsáhlých vřesovišť s výhledem na Český kras i Křivoklátsko.  Zakončením exkurze byl nejvyšší bod nejen Brd, ale také Středočeského kraje i celé České kotliny "Vysoký Tok"  864,9m n.m.

Dalším zastavením byl příbramský Dům NATURA Ekologického centra Orlov o.p.s., který zahájil svoji činnost 20.září 2016. Renomovaným průvodcem byl MVDr. Luboš Gardoň, který nás provedl expozicemi "CHKO Brdy" a "Historie bývalého vojenského újezdu Brdy". Třešničkou na dortu byla expozice plazů a obojživelníků ČR.

Poslední částí projektu bude 22. října 2016 exkurze pro širokou veřejnost.

Sraz v IS CHKO v Křivoklátě v 8,00 hodin. Odjezd Kohoutobusem do Orlova, exkurze  kolem  Třemošné s návštěvou Domu Natura v Příbrami.

Na tuto exkurzi je nutné se přihlásit

na tel.čísle 313 558 123 nebo na elektronické adrese : proskova16@seznam.cz.

Těším se na viděnou
Jiřina Prošková, ředitelka o.p.s. Křivoklátsko

Mapa

Další akce v okolí

Halina Pawlowská 2024 - Manuál zral…

21.05.2024 - 21.05.2024
Rakovník

Jedinečná talk-show Haliny Pawlowské - MANUÁL ZRALÉ ŽENY.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 25. duben

Dnes má svátek Marek

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete