Statistika našeho portálu

  • 102 214 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Jarní slunoHrad 2018 - Zřícenina hradu Hauenštejn - Krásný Les

26.05.2018 Krásný Les

Jednou z možností jak zajímavou a inspirativní formou upoutat na kulturní památku a zvýšit tak její turistický potenciál je uspořádat zde atraktivní společenskou akci, která přiláká návštěvníky všech věkových kategorií. Právě takovou cestou se rozhodli jít organizátoři multižánrového hudebního festivalu "Jarní Slunohrad" na Horním Hradě řečeném Hauenštejn. Ten připomíná středověký význam oblasti…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
Zřícenina hradu Hauenštejn,
Oblast
Severozápad
Kraj
Karlovarský kraj
Okres
Karlovy Vary
Obec
Krásný Les

Fotogalerie k článku

Jednou z možností jak zajímavou a inspirativní formou upoutat na kulturní památku a zvýšit tak její turistický potenciál je uspořádat zde atraktivní společenskou akci, která přiláká návštěvníky všech věkových kategorií. Právě takovou cestou se rozhodli jít organizátoři multižánrového hudebního festivalu "Jarní Slunohrad" na Horním Hradě řečeném Hauenštejn. Ten připomíná středověký význam oblasti rozkládající se mezi Karlovými Vary a Kláštercem nad Ohří a přestavuje zajímavou alternativu k většině komerčně zaměřených hudebních akcí a festivalů.

Co Vás zde čeká

Pořadatelům se během několika posledních ročníků naplno podařilo zakotvit tuto zajímavou akci v povědomí milovníků hudebních festivalů, kteří si ji navykli vnímat jako nový a neokoukaný kulturní zážitek v uhrančivém prostředí romantické památky. Těšit se zde můžete na kytarová vystoupení, akusticky alternativní produkce, neobvyklý folk, ohnivé a čarovné show či africké rytmy etno hudby.

Podmanivou atmosféru jistě podpoří i nově zrekonstruovaná čajovna či několik stánků s lahodným občerstvením. Pro rodiny s dětmi bude jistě potěšující informací i skutečnost, že děti do 150 cm mají na akci vstup zdarma. Pro ostatní zájemce pak je pak možnost zakoupit si vstupenky přímo ve festivalovém areálu.

Jarní slunoHrad 2018

Milí přátelé, Jarní slunoHrad se letos koná v sobotu 26. května. Již brzy znovu prožijeme den plný muziky všech možných žánrů v čarovných kulisách Horního Hradu! Na nádvoří Horního Hradu letos uvidíte Nikolu Muchu, která se k nám po letech vrací už jako hvězda, roztančí vás indie-popové Nebezpečné známosti, středověcí Arcus nebo swing-punk Šoulet. I metal má letos své tradiční zastoupení: Vladivojsko s jedinečnou zpěvačkou a výtvarnicí Vladijnou la Chia. No a Object přiletí z Kraslic!Na scéně v Rytířském sále zmiňme projekt Payanoia zpěvačky Páji Táboříkové známé především z Jasné páky, dále třeba dark folk duo Nemuer, pro jejichž experimentální hudbu jsou typické pochmurné melodie, pravěké vokály, něžný ženský zpěv a unikátní hudební nástroje, nebo pořádající akustic-world music-metalovou kapelu Ivory Gate. V nově opravené místnosti přímo u sálu pro vás navíc chystáme úžasnou čajovnu, takže pohoda i s muzikou!V podvečer v hradní kapli pak budete moci spočinout u keltské harfy a zaposlouchat se do melodií z celého světa v jedinečném podání Jany Maffet Šouflové. Celým dnem vás navíc bude provázet Petr "Hroch" Binder, který je s hradem také již neodmyslitelně spjatý a známý třeba svým putováním do Říma. No zkrátka bude toho zase dost a dost, navíc na místě, které nikde jinde nenajdete! :)

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Thermal Beer&Grill Fest vol. 2 2024…

03.05.2024 - 04.05.2024
Promenáda před hotelem…

Návštěvníci jsou zváni na 2. ročník festivalu Thermal Beer & Grill Fest, kde budou moci ochutnat piva od malých i…

25. ročník Mattoni Grand drink 2024…

04.05.2024 - 04.05.2024
u hotelu Thermal

První květnovou sobotu proběhne 25. ročník mistrovství světa v míchání nealko koktejlů: Mattoni Grand drink. Akce je…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

čtvrtek 18. duben

Dnes má svátek Valérie

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete