Statistika našeho portálu

  • 102 223 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Kam na cyklovýlet s rodinou

01.08.2017 - 31.08.2017 Domažlice

Kam na cyklovýlet s rodinou aneb jak udržet děti v jednom kole S letními prázdninami odpadají dětem i rodičům školní starosti, a proto je ideální čas využít volna a příznivého počasí k rodinným výletům.  Pokud vás chození po památkách či válení na dece a chytání bronzu už omrzelo a chcete volné víkendy trávit aktivně, oprašte kola a naplánujte vyjížďky. Máme pro vás tipy na takové, které budou…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Kam na cyklovýlet s rodinou aneb jak udržet děti v jednom kole
 
S letními prázdninami odpadají dětem i rodičům školní starosti, a proto je ideální čas využít volna a příznivého počasí k rodinným výletům.  Pokud vás chození po památkách či válení na dece a chytání bronzu už omrzelo a chcete volné víkendy trávit aktivně, oprašte kola a naplánujte vyjížďky. Máme pro vás tipy na takové, které budou vaše děti bavit, ať už jsou v jakémkoliv věku.

Trávíte-li rodinnou dovolenou na Lipně, nemusí to být jen o koupání a lovení slunečních paprsků. Okolí lipenské přehrady totiž nabízí perfektní podmínky pro aktivně strávený čas. Využít můžete některé zajímavé cyklotrasy v okolí, mnohé z nich jsou dokonce ideální pro nenáročnou rodinnou cykloturistiku. Zkusit můžete třeba jezerní cyklo-inline stezku lemující severní břeh nádrže nebo upravené cyklostezky obklopující téměř celou přehradu. V Plzeňském kraji (K dračí sluji) vede z Domažlic (od říčky Zubřiny) k rybníku Babylon a známému hraničnímu přechodu ve Folmavě příjemná cyklostezka i pro rodiny s malými dětmi. Zdatnější rodiny si mohou troufnout na trasu o něco delší než 20 kilometrů a vzít to přes tajemnou dračí jeskyni Salka. Zvídavé děti jistě rády prozkoumají, zda je drak právě doma, možná z jeskyně uslyší i jeho strašidelné funění. Traduje se, že se zde utkal s drakem statečný princ o ruku krásné princezny, princ však svého soupeře nakonec ušetřil a zapudil do jeskyně. Sem je to 13 kilometrů a zpět do Domažlic se případně můžete vrátit vlakem nebo pokračovat po cyklostezce do Pasečnice kolem zmíněné jeskyně. I Krkonoše nabízejí možnosti pro rodiny s dětmi, například 16 km dlouhou naučnou stezku zahrnující nejzajímavější části Černé i Světlé hory. Na hřebeny se i s koly snadno dostanete lanovkou z Janských Lázní. Samotný okruh pak začíná hned u výstupu z lanovky a s přehledem jej zvládne i netrénovaný cyklista. Cestu lemují pozoruhodnosti jako krkonošská Zrcadla nebo Václavák či Vlašské, Krausovy i Velké Pardubické boudy.

O tyto tři zajímavé tipy na výlety pro celou rodinu se s námi podělili organizátoři pravidelného cyklistického seriálu Kolo pro život, v rámci kterého můžete také vyrazit hned na několik zajímavých míst. Závody probíhají od dubna do září na různých místech. Zasoutěžíte si napříč Českou republikou, čekají na vás ještě závody např. v Plzni, na Karlštejně, ale také na Šumavě nebo Vysočině. Letošní, už 18. ročník největšího seriálu bikerských závodů, je určen jak všem vášnivým závodníkům různých kategorií, tak i rodinám s dětmi. Právě pro ně si organizátoři připravili nesoutěžní trasy, které mají 13–25 km?v nenáročném terénu. Ať už tedy patříte mezi milovníky aktivního odpočinku, nebo chcete jen strávit příjemný den v přírodě, přijeďte s celou rodinou i s přáteli a užijte si komfortní jízdu či bohatý doprovodný program. Nudit se určitě nebudete. Vzhledem k celé řadě významných partnerů je na všech akcích série KPŽ 2017 účastníkům k dispozici nejen kompletní zázemí (občerstvení, půjčovna, sprchy atd.), ale i spousta atrakcí. Jednou z nejlákavějších je Pumptracková dráha od lízátkového partnera Chupa Chups, kterou bezpečně najdete podle červenožlutých oplůtků a stejně barevného stanu. Na modulární dřevěné dráze si tu malí sportovci pod dohledem zkušených instruktorů potrénují balanc a koordinaci pohybů celého těla, které jsou pro správnou techniku jízdy na kole moc důležité. Při tréninku si užijí kupu legrace a získají sladkou odměnu. Chupa jezdci, kteří vyplní i kvíz, mohou dokonce vyhrát cyklistický dres nebo helmu na míru v barvách Chupa Chups. Každý rok vyrazí na trasy seriálu Kolo pro život na 27 000 cyklistů, z toho 8 000 dětí. To je nejlepší důkaz, že si závody "pro život" vedle polykačů kilometrů, kteří soupeří o umístění na stupních vítězů, užijí i úplně normální jezdci v rámci příjemné vyjížďky po boku přátel a celých rodin. 
 
O značce Chupa Chups
Chupa Chups je hravá značka s dlouholetou tradicí, oslovující děti, teenagery i rodiče, známá po celém světě. 
Například v Portugalsku lízátku jinak, než Chupa Chups neřeknou. První lízátko se na trh dostalo v roce 1958. Ikonické žlutočervené logo mu navrhl světoznámý malíř Salvador Dalí. Od roku 2006 je součástí portfolia italské společnosti Perfetti Van Melle, která patří mezi světové lídry na trhu s cukrovinkami. V České republice lízátko Chupa Chups patří mezi nejprodávanější. Do rodiny Chupa patří nejen lízátka různých tvarů a příchutí, ale také žvýkačky a želé bonbóny.

 

Těšíme se na vás!

Mapa

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 20. duben

Dnes má svátek Marcela

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete