Statistika našeho portálu

  • 102 098 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Koncert - kostel Sv. Jana Křtitele ve Dvoře Králové nad Labem

23.09.2012 Dvůr Králové nad Labem

V neděli 23. září 2012 v 16.00 hod. se v kostele sv. Jana Křtitele ve Dvoře Králové n. L. uskuteční koncert, jehož vrcholem bude světová premiéra skladby Subtuum praesidium přední české hudební skladatelky a profesorky pražské AMU Ivany Loudové, za její osobní účasti. Záštitu nad koncertem převzal královéhradecký biskup Mons. Jan Vokál a starostka města Dvora Králové Edita Vaňková.Zářijové…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
kostel Sv. Jana Křtitele ve Dvoře Králové nad Labem
Oblast
Severovýchod
Kraj
Královéhradecký kraj
Okres
Trutnov
Obec
Dvůr Králové nad Labem

Fotogalerie k článku

V neděli 23. září 2012 v 16.00 hod. se v kostele sv. Jana Křtitele ve Dvoře Králové n. L. uskuteční koncert, jehož vrcholem bude světová premiéra skladby Subtuum praesidium přední české hudební skladatelky a profesorky pražské AMU Ivany Loudové, za její osobní účasti. Záštitu nad koncertem převzal královéhradecký biskup Mons. Jan Vokál a starostka města Dvora Králové Edita Vaňková.

Zářijové koncerty s premiérou skladby významného soudobého hudebního skladatele začínají být tradičním obohacením kulturního života ve Dvoře Králové. Letos se uskuteční takový koncert již počtvrté (předešlé roky šlo o premiéry kompozic Ilji Hurníka,

Luboše Sluky a Otomara Kvěcha). Tentokrát bude autorem premiérované skladby poprvé žena, profesorka skladby pražské AMU Ivana Loudová, jejíž kompozice určená pro tuto příležitost nese název Sub tuum praesidium – Pod ochranu Tvou a je myšlena jako pocta Královédvorské Madoně.

Připravovaná premiéra zazní v podání Královédvorského chrámového sboru, který řídí Vít Havlíček, za varhany usedne jeden z nejúspěšnějších varhaníků mladé generace Pavel Svoboda. Kromě premiérované kompozice Ivany Loudové, která je věnována Královédvorskému chrámovému sboru, uslyší posluchači i několik dalších sborových a varhanních děl. Koncert pořádá občanské sdružení Královédvorský chrámový sbor.

Ivana Loudová je jednou z mála vysoce ceněných žen-skladatelek ve světové hudbě. Studovala na Pražské konzervatoři a hudební fakultě AMU v Praze. Vzdělání završila studijním pobytem v Paříži u Oliviera Messiaena a André Joliveta. Od roku 1992 působí jako pedagog na AMU a v roce 2006 byla jmenována profesorkou skladby. Vedla skladatelské kurzy v USA, Německu, Rakousku a její dílo bylo oceněno v mnoha domácích i zahraničních soutěžích (Praha, Mannheim, Arezzo, Moskva, Verona). Sama je pak často zvána do mezinárodních soutěžních porot. Její skladby jsou vydávány tiskem ve světových nakladatelstvích a řada jich byla nahrána na zvukové nosiče.

vstupné dobrovolné

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

Hypnotizér ve Dvoře Králové | květe…

29.05.2024 - 29.05.2024
náměstí Václava Hanky…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Velikonoční veselí 2024 - Špindlerů…

30.03.2024 - 30.03.2024
náměstí

Velikonoční svátky ve Špindlerově Mlýně, zábavné sobotní odpoledne.

Den v růžovém Trutnov 2024

07.06.2024 - 07.06.2024
HOSTINEC DVORAČKA –…

Největší degustace frizzante a růžových vín v České republice. Ochutnejte speciality na grilu.

Trautenberkova 13 2024 - Malá Úpa

09.06.2024 - 09.06.2024
Malá Úpa

Z dětství asi nemáte k Trautenberkovi vybudovaný právě vřelý vztah, my vám ale ukážeme, že spojení s touto legendou…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 29. březen

Dnes má svátek Taťána

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete