Statistika našeho portálu

  • 102 241 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Krajské slavnosti v Liberci

22.06.2012 Liberec

Tradiční Krajské slavnosti Libereckého kraje se letos budou konat v Liberci. V pátek 22. června 2012 od 10 do 22 hodin bude v prostoru mezi OC Forum a Domem kultury Liberec připravený bohatý kulturní a zábavný program pro děti i dospělé. Hlavními hosty budou kapely MANDRAGE a ŠKWOR. "Slavnosti opět nebudou záležitostí pouze krajského úřadu, ale celého Libereckého kraje. Přichystán…

Adresa a kontaktní informace

Adresa:
v prostoru mezi OC Forum a Domem kultury Liberec
Oblast
Severovýchod
Kraj
Liberecký kraj
Okres
Liberec
Obec
Liberec

Fotogalerie k článku

Tradiční Krajské slavnosti Libereckého kraje se letos budou konat v Liberci. V pátek 22. června 2012 od 10 do 22 hodin bude v prostoru mezi OC Forum a Domem kultury Liberec připravený bohatý kulturní a zábavný program pro děti i dospělé. Hlavními hosty budou kapely MANDRAGE a ŠKWOR.

"Slavnosti opět nebudou záležitostí pouze krajského úřadu, ale celého Libereckého kraje. Přichystán je bohatý zábavný program, vystoupení kulturních spolků, známých i místních hudebních skupin a bohatý doprovodný program, včetně stánku s turistickými zajímavostmi Libereckého kraje.

Chybět nebude ani kvalitní občerstvení z regionálních potravinářských výrobků," zve na akci hejtman Libereckého kraje Stanislav Eichler (ČSSD) pod jehož záštitou se slavnosti konají.

Slavnosti zahájí představení pro děti v podání libereckého Divadla Rolnička. O první hudební vystoupení se postarají žáci ze ZŠ a ZUŠ Jabloňová Liberec a naváže taneční skupina A-STYL. Ročníkové a maturitní práce poté při módní přehlídce představí žáci Střední školy uměleckořemeslné a oděvní z Liberce. Na své si přijdou také milovníci dechové hudby, a to vystoupením dechové hudby Celestýnka. Na návštěvníky čeká také ukázka dovedností lezecké skupiny Hasičského záchranného sboru Libereckého kraje. Těšit se lze na hudbu různých žánrů v provedení hudebních skupin Big O Band s Janem Křížem, Berušky a HUSH. Správnou adrenalinovou hladinu jistě nastaví dívky z FIREFLY s vystoupením poledance nebo trampolínová show závodníků Lokomotivy Liberec.

Do finále slavností nás zavedou hlavní hosté večera kapela MANDRAGE a hudební skupina ŠKWOR. Vše zakončí ve 21.30 hodin ohňová show v podání pražských Firelovers.

"V rámci programu letos netradičně přivítáme vílu Nisa, která se na "kus řeči" zastaví při své plavbě po řece Nise. Budeme také předávat titul Mistr rukodělné výroby Libereckého kraje nebo vyhlašovat vítěze fotografické soutěže na téma Kulturní památky Libereckého kraje, kterou vyhlásil Liberecký kraj pro žáky středních škol," doplnil hejtman s tím, že zaslané fotografie posoudila odborná porota složená z fotografů Milan Drahoňovský a Zdeněk Lín a zástupců Krajského úřadu Libereckého kraje. Odborné výklady a zajímavé příběhy ze života fotografů si pak návštěvníci mohou vyslechnout při besedě, která se bude konat od 15 hodin po vyhlášení výsledků soutěže v prostorách OC Forum.

Přichystán bude také bohatý doprovodný program:

prezentace Týmu silniční bezpečnosti Libereckého kraje, ukázka vybavení a kurzy první pomoci Zdravotnické záchranné služby Libereckého kraje, ukázka vybavení Hasičského záchranného sboru LK, prezentace cestovního ruchu v Libereckém kraji, atrakce pro děti: skákací hrad a trampolína, malování na obličej, prodej regionálních výrobků, ukázka řemesel a další.

Vstup na slavnosti je volný.

Těšíme se na vás!

Mapa

Další akce v okolí

S rodinou do Vesce 2024 - Liberec

19.05.2024 - 19.05.2024
Sportovní areál Vesec

Den plný zábavy, hudby a atrakcí pro děti, jejich rodiče a prarodiče. Program pro rodiny s nejmenšími dětmi, pro…

Hypnotizér v Liberci | květen 2024

20.05.2024 - 20.05.2024
Nad Školou 1675, 463 11…

Přijďte se uvolnit a prožít si něco velice výjimečného na představení HYPNOTIZÉR!

Jóga víkend v Hrádku nad Nisou blíz…

24.05.2024 - 26.05.2024
U koupaliště 155

Náplň dle přání přihlášených, např. oční jóga, ukázka Hormonální jógy, cviky pro zdravá záda, pánevní dno, protažení…

Královský košt Liberec 2024

29.11.2024 - 29.11.2024
Liberec

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

pátek 26. duben

Dnes má svátek Oto

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete