Statistika našeho portálu

  • 102 241 Akcí v kalendáři
  • 5 391 Ubytovacích zařízení
  • 24 208 Míst a památek

Křest pohádek Jaromíra Šlosara

02.12.2015 Ostrava

Nenechte si ujít křest knihy, besedu a autogramiádu autora pohádkové knížky Strážkyně pokladu Jaromíra Šlosara a ilustrátorky Radmily Holubcové. Kouzelná knížka, s podtitulem magické rozprávky ze Zadních hor, představuje dvanáct pohádkových příběhů pro rodiče s dětmi. Autor prochodil své milované Zadní hory v Beskydech a posbíral tucet rozprávek s nádechem tajemna.Pohádková knížka nazvaná…

Adresa a kontaktní informace

Fotogalerie k článku

Nenechte si ujít křest knihy, besedu a autogramiádu autora pohádkové knížky Strážkyně pokladu Jaromíra Šlosara a ilustrátorky Radmily Holubcové. Kouzelná knížka, s podtitulem magické rozprávky ze Zadních hor, představuje dvanáct pohádkových příběhů pro rodiče s dětmi. Autor prochodil své milované Zadní hory v Beskydech a posbíral tucet rozprávek s nádechem tajemna.

Pohádková knížka nazvaná Strážkyně pokladu, s podtitulem magické rozprávky ze Zadních hor, představuje dvanáct příběhů, které vycházejí z autorových sběrů lidové slovesnosti v tzv. Zadních horách Beskyd. K pohádkám takto přistupovali už klasikové naší literatury. Tady je babička vypráví své malé vnučce Maryšce. Magické příběhy o vodnících, světlonoších, vílách, pokladech i smrti Jaromír Šlosar zasadil do jednoho roku v čarokrásné beskydské přírodě. Vyprávění doprovázejí kouzelné ilustrace malířky a učitelky Radmily Holubcové, která mj. ilustrovala Čítanku pro 4. roč. ZŠ. Rozprávky s nádechem tajemna jsou určeny pro malé čtenáře a rodiče s dětmi.

Jaromír Šlosar, nar. 8. 8. 1953 ve Václavovicích u Frýdku; v rodné obci dnes žije. Dlouholetý redaktor ČRo Ostrava a dramaturg ostravského studia ČT. V České televizi připravoval mj. dokumentární cykly Návraty k divočině, Divočina bez hranic a Náš venkov. Je autorem velkého dokumentu Petr Bezruč bez záruky? Knižně debutoval v r. 1987 v mladofrontovním almanachu Zelené peří verši z prostředí dětského domova. V r. 2000 v ostravském nakladatelství ATHOS vydal knížku romantických přírodních črt Setonův průvodce Beskydami. V r. 2007 svými texty doprovodil velkou obrazovou publikaci ostravského nakladatelství Repronis Střípky Moravy a Slezska. O rok později mu stejný nakladatel vydal knihu deníkových poznámek, cestopisných črt a črt z přírody Cesta jako marijánka. Verši se znovu představil v r. 2013 ve sbírce pražského nakladatelství AKROPOLIS Choditi stříbro. Ve všech Šlosarových publikacích se odráží jeho láska k přírodě a horám.

Radmila Holubcová působí jako učitelka na základní škole v Třanovicích. Ráda se dívá na svět dětskýma očima, proto také společně s dětmi tvoří a nechává se inspirovat jejich kresbou. V minulosti se podílela na ilustraci čítanky pro žáky 4. ročníku. "Rozprávky ze Zadních hor" ji lákaly svou tajemností a propojením s beskydskou přírodou, která neodmyslitelně patří také k jejímu dětství.

Po celý měsíc prosinec bude v Domě knihy Knihcentrum probíhat akce "Čím více KNIH nakoupíš, tím větší SLEVU máš". Akce platí do 31. prosince.

                                                                                                                                

Během měsíce prosince se zúčastněte slosování o vstupenky do Divadla loutek Ostrava.

 

Projekt Dům knihy živě!!! je spolufinancován statutárním městem Ostrava.

 

Rezervujte si místo e-mailem rezervace.ostrava@knihcentrum.cz nebo telefonicky 607 082 029. Upozornění – 15 minut před začátkem akce rezervace propadají, dostavte se prosím včas!

 

Všechny akce jsou ZDARMA.

Mapa

Další akce v okolí

Královský košt Ostrava 2024

01.11.2024 - 01.11.2024
Kulturní centrum Akord…

Největší pultová degustace českých a moravských vín.

Čarodějnice na Slezskoostravském hr…

27.04.2024 - 27.04.2024
Slezskoostravský hrad

Oblíbené čarodějnice se po několikaleté pauze vrací na Slezskoostravský hrad.

B4 Závěrečný koncert 70. sezóny 202…

02.05.2024 - 02.05.2024
Kino Vesmír

Brahmsův Druhý klavírní koncert a Dvořákův Zlatý kolovrat v programu závěrečného koncertu JFO, kterou naposledy jako…

P4 Závěrečný koncert 70. sezóny II …

03.05.2024 - 03.05.2024
Kino Vesmír

Brahmsův Druhý klavírní koncert a Dvořákův Zlatý kolovrat v programu závěrečného koncertu JFO, kterou naposledy jako…

Související kategorie

« zpět na seznam položek

Sdílet

Kategorie

sobota 27. duben

Dnes má svátek Jaroslav

Aktuálně z Atlasu Česka

Předpověď počasí pro ČR

Počasí v České republice dnes
Počasí v České republice zítra
Počasí v České republice pozítří
Počasí v České republice popozítří

Na Atlase Česka dále najdete